Таг: Министерство за образование и наука

1 2 3 4 5 6 40 / 60 НАПИСИ
ОБЈАВЕНА WWW.SCHOOLS.MK, ПЛАТФОРМАТА ЗА ОНЛАЈН УЧЕЊЕ

ОБЈАВЕНА WWW.SCHOOLS.MK, ПЛАТФОРМАТА ЗА ОНЛАЈН УЧЕЊЕ

На пет дена пред стартот на новата учебна година, од полноќ е достапна веб страницата на eдинствената национална платформа за онлајн учење преку адрес ...
НА ДВЕ НЕДЕЛИ ПРЕД СТАРТОТ НА ШКОЛСКАТА ГОДИНА, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ГИ ПОВИКА УЧЕНИЦИТЕ ДА КРЕИРААТ ЛОГО И НАЗИВ ЗА НАЦИОНАЛНАТА ПЛАТФОРМА ЗА ОНЛАЈН УЧЕЊЕ

НА ДВЕ НЕДЕЛИ ПРЕД СТАРТОТ НА ШКОЛСКАТА ГОДИНА, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ГИ ПОВИКА УЧЕНИЦИТЕ ДА КРЕИРААТ ЛОГО И НАЗИВ ЗА НАЦИОНАЛНАТА ПЛАТФОРМА ЗА ОНЛАЈН УЧЕЊЕ

На две недели пред почетокот на новата учебна година, Министерството за образование и наука (МОН) објави јавен повик за избор на идејно решение за лог ...
ДОДЕКА СИТЕ ЧЕКААТ ПЛАН ЗА ОНЛАЈН НАСТАВА И ОБУКА ЗА НАСТАВНИЦИТЕ, ВРАБОТЕНИТЕ И ДИРЕКТОРОТ НА БИРОТО ЗА РАЗВОЈ НА ОБРАЗОВАНИЕТО СИ ОТИШЛЕ НА КОЛЕКТИВЕН ОДМОР

ДОДЕКА СИТЕ ЧЕКААТ ПЛАН ЗА ОНЛАЈН НАСТАВА И ОБУКА ЗА НАСТАВНИЦИТЕ, ВРАБОТЕНИТЕ И ДИРЕКТОРОТ НА БИРОТО ЗА РАЗВОЈ НА ОБРАЗОВАНИЕТО СИ ОТИШЛЕ НА КОЛЕКТИВЕН ОДМОР

Над 200 вработени во Бирото за развој на образованието и директорот си отишле на колективен годишен одмор без да ја изработат програмата за скратен на ...
ЗА УЧЕНИЦИТЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТ И ГОДИНАВА ЌЕ ИМА ОБРАЗОВНИ АСИСТЕНТИ, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

ЗА УЧЕНИЦИТЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТ И ГОДИНАВА ЌЕ ИМА ОБРАЗОВНИ АСИСТЕНТИ, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

Образовните и лични асистенти ќе продолжат да се ангажираат преку програмата за општинско корисна работа во соработка со УНДП, која успешно се реализи ...
ПОЧЕТОКОТ НА ШКОЛСКАТА ГОДИНА МОЖЕ ДА СЕ ОДЛОЖИ АКО НЕМА ФУНКЦИОНАЛНО СОБРАНИЕ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ АДЕМИ

ПОЧЕТОКОТ НА ШКОЛСКАТА ГОДИНА МОЖЕ ДА СЕ ОДЛОЖИ АКО НЕМА ФУНКЦИОНАЛНО СОБРАНИЕ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ АДЕМИ

Ако нема функционално Собрание, може да дојде да се одложи почетокот на учебната година,  иако сѐ уште нема одлука за тоа како ќе почне учебната годин ...
УЧЕНИЦИТЕ ТРЕБА ДА СЕ ВРАТАТ НА УЧИЛИШТЕ, СКОПСКИТЕ ОПШТИНИ ДА ПОМОГНАТ СО ДОПОЛНИТЕЛЕН ПРОСТОР, ВЕЛИ МОН

УЧЕНИЦИТЕ ТРЕБА ДА СЕ ВРАТАТ НА УЧИЛИШТЕ, СКОПСКИТЕ ОПШТИНИ ДА ПОМОГНАТ СО ДОПОЛНИТЕЛЕН ПРОСТОР, ВЕЛИ МОН

Наставата од 1 септември да се организира со физичко присуство на учениците и со почитување на мерките за заштита е генералниот став на Министерството ...
ПРВАЧИЊАТА ОСТАНАА БЕЗ ПИСМЕНОСТ, ТИНЕЈЏЕРИТЕ БЕЗ СИМПАТИИТЕ, СИТЕ ЕДВАЈ ЧЕКААТ ДА СЕ ВРАТАТ МЕЃУ ВРСНИЦИТЕ, ВЕЛИ УЧИЛИШНИОТ ПСИХОЛОГ АНА ПОПРИЗОВА

ПРВАЧИЊАТА ОСТАНАА БЕЗ ПИСМЕНОСТ, ТИНЕЈЏЕРИТЕ БЕЗ СИМПАТИИТЕ, СИТЕ ЕДВАЈ ЧЕКААТ ДА СЕ ВРАТАТ МЕЃУ ВРСНИЦИТЕ, ВЕЛИ УЧИЛИШНИОТ ПСИХОЛОГ АНА ПОПРИЗОВА

  Какви последици ќе има несоцијализацијата, неспортувањето, физичкото отсуство од училиште по менталното здравје и по развојот на децата и уч ...
ХАКИРАНИ САЈТОВИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО И НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

ХАКИРАНИ САЈТОВИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО И НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

Хакирани се и не функционираат официјалните веб сајтови на Министерството за здравство и на Министерството за образование и наука (МОН). Од Министерст ...
ВОВЕДУВАЊЕ СМЕНИ ВО УЧИЛИШТАТА И РЕДУЦИРАЊЕ НА БРОЈОТ НА УЧЕНИЦИ ВО УЧИЛНИЦИ Е ЕДНО ОД СЦЕНАРИЈАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЗА НАСТАВА ОД 1 СЕПТЕМВРИ

ВОВЕДУВАЊЕ СМЕНИ ВО УЧИЛИШТАТА И РЕДУЦИРАЊЕ НА БРОЈОТ НА УЧЕНИЦИ ВО УЧИЛНИЦИ Е ЕДНО ОД СЦЕНАРИЈАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЗА НАСТАВА ОД 1 СЕПТЕМВРИ

Настава од далечина, реорганизација на наставата преку редуцирање на бројот на ученици во училиница, но и целосно нормализирање на наставата се сценар ...
100 ИЛЈАДИ МЛАДИ ЛИЦА ОД 16 ДО 29 ГОДИНИ ЌЕ ДОБИЈАТ ПАРИ ЗА ПРИБОР, СТУДИРАЊЕ ИЛИ СМЕСТУВАЊЕ И ЗА УЧЕЊЕ ДИГИТАЛНИ ВЕШТИНИ, КАЖА АДЕМИ

100 ИЛЈАДИ МЛАДИ ЛИЦА ОД 16 ДО 29 ГОДИНИ ЌЕ ДОБИЈАТ ПАРИ ЗА ПРИБОР, СТУДИРАЊЕ ИЛИ СМЕСТУВАЊЕ И ЗА УЧЕЊЕ ДИГИТАЛНИ ВЕШТИНИ, КАЖА АДЕМИ

Средношколците над 16 години и студентите од државните факултети ќе добијат по 3 илјади и по 6 илјади денари помош од Министерството за образование и ...
1 2 3 4 5 6 40 / 60 НАПИСИ