Таг: Министерство за образование и наука

1 4 5 659 / 59 НАПИСИ
СТУДЕНТСКИТЕ ДОМОВИ ДОЛЖАТ 5 МИЛИОНИ ЕВРА

СТУДЕНТСКИТЕ ДОМОВИ ДОЛЖАТ 5 МИЛИОНИ ЕВРА

Студентските и ученичките домови должат пет милиони евра, а на денешната средба меѓу министерката за образование и наука Рената Дескоска, директорот н ...
НАСТАВНИЦИТЕ ОД ОСНОВНИТЕ И СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА ОСЛОБОДЕНИ ОД РАБОТА ДО 9 ЈАНУАРИ

НАСТАВНИЦИТЕ ОД ОСНОВНИТЕ И СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА ОСЛОБОДЕНИ ОД РАБОТА ДО 9 ЈАНУАРИ

Министерството за образование и наука им препорача на директорите на основните и средните училишта работната недела по новогодишните празници да биде ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЌЕ ДЕЛИ И ДО 5.000 ЕВРА НА ОСНОВЦИ И СРЕДНОШКОЛЦИ ЗА НАУЧНИ ПРОЕКТИ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЌЕ ДЕЛИ И ДО 5.000 ЕВРА НА ОСНОВЦИ И СРЕДНОШКОЛЦИ ЗА НАУЧНИ ПРОЕКТИ

Со буџет од 1,5 милиони денари Министерството за образование и наука ќе финансира научно истражувачки проекти од областа на природните и техничките на ...
ОСНОВЦИТЕ ЈАДАТ НЕКВАЛИТЕТНА ХРАНА, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЌЕ КАЗНУВА ЗА НЕПОЧИТУВАЊЕ НА СТАНДАРДИТЕ

ОСНОВЦИТЕ ЈАДАТ НЕКВАЛИТЕТНА ХРАНА, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЌЕ КАЗНУВА ЗА НЕПОЧИТУВАЊЕ НА СТАНДАРДИТЕ

Министерството за образование ќе прави законски измени со кои што ќе се воведат казни за непочитување на правилникот за стандардите за исхрана и за об ...
УЧЕНИЦИТЕ ЌЕ ОДРАБОТУВААТ ЧЕТИРИ САБОТИ ПОРАДИ ПРОДОЛЖЕНИОТ РАСПУСТ

УЧЕНИЦИТЕ ЌЕ ОДРАБОТУВААТ ЧЕТИРИ САБОТИ ПОРАДИ ПРОДОЛЖЕНИОТ РАСПУСТ

Основните и средните училишта ќе одработуваат во саботите четири работни дена, бидејќи зимскиот распуст ќе биде продолжен за еден ден, а во јуни после ...
УЧЕБНАТА ГОДИНА НАМЕСТО НА 1 СЕПТЕМВРИ ЌЕ ЗАПОЧНЕ НА 4 СЕПТЕМВРИ

УЧЕБНАТА ГОДИНА НАМЕСТО НА 1 СЕПТЕМВРИ ЌЕ ЗАПОЧНЕ НА 4 СЕПТЕМВРИ

Учебната година оваа година ќе започне на 4 септември, соопшти Министерството за образование и наука. Вообичаениот термин за почеток на учебната го ...
НА ДИСПЕРЗИРАНИТЕ СТУДИИ НЕ МОЖЕЛЕ НИ ПРИЕМНИОТ ДА ГО ПОЛОЖАТ

НА ДИСПЕРЗИРАНИТЕ СТУДИИ НЕ МОЖЕЛЕ НИ ПРИЕМНИОТ ДА ГО ПОЛОЖАТ

Секоја година на десетина дисперзирани студии кои што беа предвидени на државните универзитети немаше настава затоа што ниту еден кандидат не успеал д ...
ДЕЦАТА ДА СИ УЧАТ ЗА ЕКСТЕРНО, НЕМА ВРЕМЕ ЗА СМЕНА НА ЗАКОНИТЕ

ДЕЦАТА ДА СИ УЧАТ ЗА ЕКСТЕРНО, НЕМА ВРЕМЕ ЗА СМЕНА НА ЗАКОНИТЕ

На само десет дена пред почетокот на екстерното тестирање, учениците сè уште не знаат дали годинава ќе треба да полагаат или не. За да се укине екс ...
МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ  ЉУТВИУ ЈА КОЧИ ПРАВДАТА ЗА СИРОМАШНА СТУДЕНТКА ОДБИЕНА ЗА СТИПЕНДИЈА

МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ  ЉУТВИУ ЈА КОЧИ ПРАВДАТА ЗА СИРОМАШНА СТУДЕНТКА ОДБИЕНА ЗА СТИПЕНДИЈА

Студентка од Скопје, која е на постдипломски студии и наскоро ќе магистрира, седум години бара правда пред Министерството за образование и наука, Влад ...
1 4 5 659 / 59 НАПИСИ