Таг: Министерство за труд и социјала

1 2 10 / 18 НАПИСИ
10 НАСИЛНИЦИ УПАДНАЛЕ НОЌЕ ВО МАЛ ГРУПЕН ДОМ СО ДЕЦА ВО РИЗИК, НА НЕЗАШТИТЕНИОТ ВОСПИТУВАЧ МУ ГО ЗЕЛЕ МОБИЛНИОТ ЗА ДА НЕ ПОВИКА ПОМОШ

10 НАСИЛНИЦИ УПАДНАЛЕ НОЌЕ ВО МАЛ ГРУПЕН ДОМ СО ДЕЦА ВО РИЗИК, НА НЕЗАШТИТЕНИОТ ВОСПИТУВАЧ МУ ГО ЗЕЛЕ МОБИЛНИОТ ЗА ДА НЕ ПОВИКА ПОМОШ

Еден месец нема реакција на институциите откако деца во ризик со воспитно-социјални проблеми сместени во мали групни домови биле цел на напад на надво ...
ЗАКОНОТ СО КОЈ ПОРОДИЛНОТО ОТСУСТВО ЌЕ БИДЕ 12 МЕСЕЦИ УШТЕ Е ВО РАБОТНИ ГРУПИ

ЗАКОНОТ СО КОЈ ПОРОДИЛНОТО ОТСУСТВО ЌЕ БИДЕ 12 МЕСЕЦИ УШТЕ Е ВО РАБОТНИ ГРУПИ

Нема абер од донесување на новиот Закон за работни односи со кој породилното отсуство ќе се зголеми на 12 месеци. Од Министерството за труд и социјалн ...
ДРЖАВАТА ИМ ГО ЗЕМА ДОДАТОКОТ НА УЧЕНИЦИТЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТ ОД 5.000 ДЕНАРИ И ГИ ДИСКРИМИНИРА ТИЕ ШТО СЕ ОД РУРАЛНА СРЕДИНА

ДРЖАВАТА ИМ ГО ЗЕМА ДОДАТОКОТ НА УЧЕНИЦИТЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТ ОД 5.000 ДЕНАРИ И ГИ ДИСКРИМИНИРА ТИЕ ШТО СЕ ОД РУРАЛНА СРЕДИНА

На над 100-тина деца со пречки во интелектуалниот и физичкиот развој од руралните средини, државата им го зема детскиот додаток оној момент кога порад ...
СЛЕПИТЕ И ЛИЦАТА СО ОШТЕТЕН ВИД СО АПЛИКАЦИЈАТА „КИКО“ ЌЕ ГИ СЛУШААТ ПИШАНИТЕ ТЕКСТОВИ

СЛЕПИТЕ И ЛИЦАТА СО ОШТЕТЕН ВИД СО АПЛИКАЦИЈАТА „КИКО“ ЌЕ ГИ СЛУШААТ ПИШАНИТЕ ТЕКСТОВИ

„Кико“ е именувана апликацијата за слепите и лицата со оштетен вид во земјава, со која пишаниот текст може да го чујат во гласовна форма. Апликацијата ...
ОСТАНУВААТ БЕЗ РАБОТА, А ТРЕБА ДА ГИ ВРАТАТ И ПАРИТЕ ЛУЃЕТО КОИ ПРВИН ДОБИВААТ, А ПОТОА ИМ СЕ ОДЗЕМА ИНВАЛИДСКАТА ПЕНЗИЈА

ОСТАНУВААТ БЕЗ РАБОТА, А ТРЕБА ДА ГИ ВРАТАТ И ПАРИТЕ ЛУЃЕТО КОИ ПРВИН ДОБИВААТ, А ПОТОА ИМ СЕ ОДЗЕМА ИНВАЛИДСКАТА ПЕНЗИЈА

Со голем проблем се соочуваат граѓаните кои станале неспособни за работа, а добиле времена инвалидска пензија, кога ќе се премисли комисијата и ќе им ...
070/075/077-141-700 СЕ ТЕЛЕФОНИТЕ ЗА ПОМОШ И ЗАШТИТА ОД СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО ЗА ВРЕМЕ НА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС

070/075/077-141-700 СЕ ТЕЛЕФОНИТЕ ЗА ПОМОШ И ЗАШТИТА ОД СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО ЗА ВРЕМЕ НА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС

Вечерва во 22 часот почнува полициски час во цела држава и затоа жртвите на семејно насилство кои имаат потреба од помош, поддршка и заштита од семејн ...
ПОПОВИТЕ И ОЏИТЕ ЌЕ СЕ КАЗНУВААТ ЗА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО АКО ДАВААТ ИЗЈАВИ ДЕКА ЖЕНАТА ТРЕБА ДА МУ СЛУЖИ НА МАЖОТ, ЌЕ ИМА КАЗНИ И ЗА ДРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ

ПОПОВИТЕ И ОЏИТЕ ЌЕ СЕ КАЗНУВААТ ЗА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО АКО ДАВААТ ИЗЈАВИ ДЕКА ЖЕНАТА ТРЕБА ДА МУ СЛУЖИ НА МАЖОТ, ЌЕ ИМА КАЗНИ И ЗА ДРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ

Од 1.000 до 5.000 евра ќе се казнат министерствата за внатрешни работи, за труд и социјална политика, за здравство, за правда, центрите за социјална р ...
НЕДЕЛА ДА БИДЕ НЕРАБОТЕН ДЕН, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД ЗА 15 ДЕНА ДА ИЗГОТВИ ЗАКОН ЗА ТОА, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

НЕДЕЛА ДА БИДЕ НЕРАБОТЕН ДЕН, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД ЗА 15 ДЕНА ДА ИЗГОТВИ ЗАКОН ЗА ТОА, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

Владата ја прифати иницијативата денот недела да биде прогласен за неработен ден и го задолжи Министерството за труд и социјална политика во рок од 15 ...
НЕ РАБОТИМЕ НА ЗАКОНСКО РЕШЕНИЕ ЗА ОТКУП НА СТАЖ И ПРЕДВРЕМЕНО ОДЕЊЕ ВО ПЕНЗИЈА, КАЖА МИНИСТЕРКАТА ШАХПАСКА

НЕ РАБОТИМЕ НА ЗАКОНСКО РЕШЕНИЕ ЗА ОТКУП НА СТАЖ И ПРЕДВРЕМЕНО ОДЕЊЕ ВО ПЕНЗИЈА, КАЖА МИНИСТЕРКАТА ШАХПАСКА

Министерката за труд и социјала Јагода Шахпаска вели дека владата во моментов не работи на законско решение за докуп на стаж и предвремено одење во пе ...
ЗАМЕНИКОТ ЃОНУЛ БАЈРАКТАР ГИ ПРЕЗЕМА МИНИСТЕРСКИТЕ ОВЛАСТУВАЊА ВО ТРУД И СОЦИЈАЛА

ЗАМЕНИКОТ ЃОНУЛ БАЈРАКТАР ГИ ПРЕЗЕМА МИНИСТЕРСКИТЕ ОВЛАСТУВАЊА ВО ТРУД И СОЦИЈАЛА

Заменикот министер за труд и социјална политика Ѓонул Бајрактар ги презема овластувањата и одговорностите во раководењето со Министерството за труд и ...
1 2 10 / 18 НАПИСИ