Таг: Министерство за здравство

1 94 95 96 97 98 102 960 / 1011 НАПИСИ
Д-Р АЛЕН ГЕОРГИЈЕВ НОВ ДИРЕКТОР НА ШТИПСКАТА КЛИНИЧКА БОЛНИЦА, Д-Р МАРИЈА ДИМИТРОВА НА ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Д-Р АЛЕН ГЕОРГИЈЕВ НОВ ДИРЕКТОР НА ШТИПСКАТА КЛИНИЧКА БОЛНИЦА, Д-Р МАРИЈА ДИМИТРОВА НА ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Mедицинскиот директор на Клиничката болница Штип д-р Александар Стојановски е разрешен, а на негово место Министерството за здравство го именуваше д-р ...
ДИРЕКТОРОТ НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО НЕ ОДИ НА РАБОТА И СЕ КРИЕ ОД ТАРАВАРИ

ДИРЕКТОРОТ НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО НЕ ОДИ НА РАБОТА И СЕ КРИЕ ОД ТАРАВАРИ

До крајот на неделата ќе биде разрешен директорот на Фондот за здравствено осигурување Сашо Стефановски, оти не оди на работа и го игнорира Министерст ...
ПАК ТРУЕЊЕ СО ХРАНА ВО ФАБРИКАТА ЛЕАР ВО ТЕТОВО

ПАК ТРУЕЊЕ СО ХРАНА ВО ФАБРИКАТА ЛЕАР ВО ТЕТОВО

Изутринава околу 10.30 часот, 23 лица од фабриката ЛЕАР во Тетово побарале медицинска помош во Клиничката болница во Тетово поради симптоми на труење. ...
НЕЗАДОВОЛИТЕЛНА ХИГИЕНА ЗАТЕКНАЛЕ ИНСПЕKТОРИТЕ НА КЛИНИКАТА ЗА ГИНЕКОЛОГИЈА ПРИ ВОНРЕДНИОТ НАДЗОР ПО НАЛОГ НА ТАРАВАРИ

НЕЗАДОВОЛИТЕЛНА ХИГИЕНА ЗАТЕКНАЛЕ ИНСПЕKТОРИТЕ НА КЛИНИКАТА ЗА ГИНЕКОЛОГИЈА ПРИ ВОНРЕДНИОТ НАДЗОР ПО НАЛОГ НА ТАРАВАРИ

Незадоволителна санитарно-хигиенска состојба вчеравечер констатирале инспекторите од Државниот санитарен и здравствен инспекторат на клиниките за Гине ...
ШУТКА ЌЕ ДОБИЕ ГИНЕКОЛОГ ОД СЛЕДНАТА НЕДЕЛА

ШУТКА ЌЕ ДОБИЕ ГИНЕКОЛОГ ОД СЛЕДНАТА НЕДЕЛА

Во амбулантата во скопската општина Шуто Оризари од следната недела ќе работи гинеколог. Ова денес го најави Министерството за здравство, од каде што ...
ИТНО ДА СЕ ВРАБОТАТ 30 СЕСТРИ ЗА ДА СЕ ОТВОРИ БАРЕМ ЕДНА ОД ЗАТВОРЕНИТЕ ХИРУРШКИ САЛИ, ПОБАРАА ОД БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“ ОД ТАРАВАРИ

ИТНО ДА СЕ ВРАБОТАТ 30 СЕСТРИ ЗА ДА СЕ ОТВОРИ БАРЕМ ЕДНА ОД ЗАТВОРЕНИТЕ ХИРУРШКИ САЛИ, ПОБАРАА ОД БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“ ОД ТАРАВАРИ

Одобрение итно да се ангажираат 30 медицински сестри со договор на дело и финансиска согласност да се вработат уште 60 медицински сестри побарал дирек ...
СМЕНЕТИ КЕДЕВ ОД КАРДИОЛОГИЈА И ШИКОЛЕ ОД НЕФРОЛОГИЈА, НОВИ ДИРЕКТОРИ НА 4 КЛИНИКИ

СМЕНЕТИ КЕДЕВ ОД КАРДИОЛОГИЈА И ШИКОЛЕ ОД НЕФРОЛОГИЈА, НОВИ ДИРЕКТОРИ НА 4 КЛИНИКИ

Нови директори од денес имаат четири универзитетски клиники, односно Кардиологија, Нефрологија, Токсикологија и Клиниката за очни болести. Министерств ...
НЕ ОТФРЛАЈТЕ НЀ, И НИЕ МОЖЕМЕ ДА РАБОТИМЕ, ВЕЛИ ЈОСИФ, МОМЧЕ СО РЕТКА БОЛЕСТ НА КОЖАТА

НЕ ОТФРЛАЈТЕ НЀ, И НИЕ МОЖЕМЕ ДА РАБОТИМЕ, ВЕЛИ ЈОСИФ, МОМЧЕ СО РЕТКА БОЛЕСТ НА КОЖАТА

Момчето со црвена кожа, или Јосиф Мишевски од Гостивар, е единствениот во Македонија кој боледува од ихтиоза, односно ретко заболување на кожата кое ш ...
НОВИОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ДА БИДЕ НАДВОР ОД ГРАДСКОТО ПОДРАЧЈЕ, СТАВ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

НОВИОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ДА БИДЕ НАДВОР ОД ГРАДСКОТО ПОДРАЧЈЕ, СТАВ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Министерството за здравство смета дека новиот клинички центар во Скопје треба да биде надвор од градското подрачје, но да биде лесно достапен како за ...
НА ИТНАТА ПОМОШ ВО ПРИЛЕП ИТНО Ѝ ТРЕБААТ ЛЕКАРИ

НА ИТНАТА ПОМОШ ВО ПРИЛЕП ИТНО Ѝ ТРЕБААТ ЛЕКАРИ

Службата за итна помош во Прилеп не е кадровски екипирана. Од потребните 16 лекари, во моментов се ангажирани 14, но од нив двајца се со договор на де ...
1 94 95 96 97 98 102 960 / 1011 НАПИСИ