Таг: миса

ФИЛХАРМОНИЈАТА СО ХОРОВИ ОД МАКЕДОНИЈА И ХРВАТСКА НА МИСАТА НА ПАПАТА ФРАЊО ВО СКОПЈЕ

ФИЛХАРМОНИЈАТА СО ХОРОВИ ОД МАКЕДОНИЈА И ХРВАТСКА НА МИСАТА НА ПАПАТА ФРАЊО ВО СКОПЈЕ

Македонската филхармонија заедно со хористи од хорови од Македонија и од Хрватска, денеска настапија на свечената литургија на папата Фрањо на Плоштад ...
НА МИСАТА НА ПАПАТА НА ПЛОШТАД САМО СО ПРОПУСНИЦА, КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА ЌЕ ГИ ИЗДАВА БЕСПЛАТНО

НА МИСАТА НА ПАПАТА НА ПЛОШТАД САМО СО ПРОПУСНИЦА, КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА ЌЕ ГИ ИЗДАВА БЕСПЛАТНО

Сите граѓани и верници–католици, кои сакаат да присуствуваат на мисата на плоштадот „Македонија“ на 7 мај 2019 година која ќе ја одржи Папата Фрањо во ...
ПАПСКИ КАРДИНАЛ ОДРЖА МИСА ЗА МАЈКА ТЕРЕЗА НА ПЛОШТАДОТ „МАКЕДОНИЈА“

ПАПСКИ КАРДИНАЛ ОДРЖА МИСА ЗА МАЈКА ТЕРЕЗА НА ПЛОШТАДОТ „МАКЕДОНИЈА“

Специјалниот папски кардинал, сараевскиот надбискуп Винко Пулиќ, одржа понтификална света миса по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица мина ...
И СКОПСКАТА БИСКУПИЈА ГО ОДБЕЛЕЖА ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА МАЈКА ТЕРЕЗА ЗА СВЕТИЦА

И СКОПСКАТА БИСКУПИЈА ГО ОДБЕЛЕЖА ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА МАЈКА ТЕРЕЗА ЗА СВЕТИЦА

Католичката црква во Скопје одржа миса во спомен куќата на Мајка Тереза со која го одбележа нејзиното прогласување за светица во Ватикан. Со денешнат ...
4 / 4 НАПИСИ