Таг: монета

ЗЛАТНИ ПАРИЧКИ ДОКАЖАА ДЕКА „ЛАЖНИОТ“ РИМСКИ ИМПЕРАТОР СПОНСИЈАН НАВИСТИНА ПОСТОЕЛ

ЗЛАТНИ ПАРИЧКИ ДОКАЖАА ДЕКА „ЛАЖНИОТ“ РИМСКИ ИМПЕРАТОР СПОНСИЈАН НАВИСТИНА ПОСТОЕЛ

Научниците го докажаа постоењето на римски император од трети век кој во историјата бил запишан како фиктивна личност. Древна златна паричка со име ...
ФЕДЕРЕР Е ПРВА ЖИВА ЛИЧНОСТ ЧИЈ ЛИК ЌЕ СЕ НАЈДЕ НА ШВАЈЦАРСКИОТ ФРАНК

ФЕДЕРЕР Е ПРВА ЖИВА ЛИЧНОСТ ЧИЈ ЛИК ЌЕ СЕ НАЈДЕ НА ШВАЈЦАРСКИОТ ФРАНК

Роже Федерер е прва жива личност чиј лик ќе се најде на монета во Швајцарија. Тамошните власти објавија дека во јануари ќе биде издадена комеморативна ...
НАРОДНАТА БАНКА ЈА ПУШТИ ВО ОПТЕК КОВАНАТА ПАРА „ВЛАДИМИРСКА“

НАРОДНАТА БАНКА ЈА ПУШТИ ВО ОПТЕК КОВАНАТА ПАРА „ВЛАДИМИРСКА“

Народната банка ја пушти во оптек кованата пара „Владимирска“ за колекционерски цели, од серијата „Икони на Пресвета Богородица“. Оваа кована пара е и ...
3 / 3 НАПИСИ