Таг: Никола Тесла

СТАНИ ГОЦЕ

СТАНИ ГОЦЕ

Не знам што гледа Заев „братски и пријателски“ во потезите на Бугарија и каде препознава заеднички европски вредности. А не знам ни каде Европа препоз ...
ВЛАСТА ГО СПРЕЧУВАЛА БИТОЛСКИОТ НИКОЛА ТЕСЛА ПРЕД 94 ГОДИНИ ДА ДОНЕСЕ СТРУЈА ВО ГРАДОТ ОТИ САКАЛА ЌАР ЗА СЕБЕ

ВЛАСТА ГО СПРЕЧУВАЛА БИТОЛСКИОТ НИКОЛА ТЕСЛА ПРЕД 94 ГОДИНИ ДА ДОНЕСЕ СТРУЈА ВО ГРАДОТ ОТИ САКАЛА ЌАР ЗА СЕБЕ

Симеон Бундалевски ја донел електричната струја во Битола уште пред 94 години. Овој таканаречен битолски Никола Тесла немал ни дозавршено технички фак ...
2 / 2 НАПИСИ