Таг: ОБСЕ/ОДИХР

1 2 10 / 16 НАПИСИ
НАБЉУДУВАЧИТЕ НА ОБСЕ/ОДИХР ЌЕ ПРИСУСТВУВААТ И НА БРОЕЊЕТО НА ГЛАСОВИТЕ НА РЕФЕРЕНДУМОТ

НАБЉУДУВАЧИТЕ НА ОБСЕ/ОДИХР ЌЕ ПРИСУСТВУВААТ И НА БРОЕЊЕТО НА ГЛАСОВИТЕ НА РЕФЕРЕНДУМОТ

Стотина тимови на наблудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР го надледуваат избирачкиот процес и ќе присуствуваат и на пребројувањето на гласовите на денешни ...
АМБАСАДАТА НА САД ИМ ЧЕСТИТАШЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ ШТО ЌЕ ГО ПОДОБРАТ ДЕМОКРАТСКИОТ ПРОЦЕС

АМБАСАДАТА НА САД ИМ ЧЕСТИТАШЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ ШТО ЌЕ ГО ПОДОБРАТ ДЕМОКРАТСКИОТ ПРОЦЕС

Амбасадата на САД им честиташе на граѓаните на Македонија кои го искористија своето право на глас за време на локалните избори во октомври 2017 и ги п ...
НИКОЈ НЕ ЗАБЕЛЕЖА НАСИЛСТВО, НИЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВАМЕ СО НАВОДИ, ПРВИЧНА ОЦЕНКА НА ОБСЕ/ОДИХР

НИКОЈ НЕ ЗАБЕЛЕЖА НАСИЛСТВО, НИЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВАМЕ СО НАВОДИ, ПРВИЧНА ОЦЕНКА НА ОБСЕ/ОДИХР

Вториот круг на изборите за градоначалници беше конкурентен и се почитуваа темелните слободи што придонесе за спроведување демократски избори, е заклу ...
ИЗБОРИТЕ ВО СОГЛАСНОСТ СО МЕЃУНАРОДНИТЕ СТАНДАРДИ, ВЕЛАТ НАБЉУДУВАЧИТЕ НА ОБСЕ/ОДИХР

ИЗБОРИТЕ ВО СОГЛАСНОСТ СО МЕЃУНАРОДНИТЕ СТАНДАРДИ, ВЕЛАТ НАБЉУДУВАЧИТЕ НА ОБСЕ/ОДИХР

Локалните избори беа генерално во согласност со меѓународните стандарди, а темелните слободи беа севкупно почитувани и кандидатите можеа да ја водат к ...
ОБСЕ БАРА ЗАКОНСКИ МЕРКИ ЗА НЕКРОЛОЗИТЕ ЗА АМБАСАДОРИТЕ ПО ГОВОРОТ НА ГРУЕВСКИ НА 17 ДЕКЕМВРИ ПРЕД ДИК

ОБСЕ БАРА ЗАКОНСКИ МЕРКИ ЗА НЕКРОЛОЗИТЕ ЗА АМБАСАДОРИТЕ ПО ГОВОРОТ НА ГРУЕВСКИ НА 17 ДЕКЕМВРИ ПРЕД ДИК

Набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР  за парламентарните избори во Македонија на 11 декември, во извештајот што попладнево беше објавен во Варшава забе ...
И ОБСЕ/ОДИХР ЗАБЕЛЕЖА ПРОПУСТИ СО ПРЕБРОЈУВАЊЕТО НА ГЛАСОВИТЕ

И ОБСЕ/ОДИХР ЗАБЕЛЕЖА ПРОПУСТИ СО ПРЕБРОЈУВАЊЕТО НА ГЛАСОВИТЕ

И набљудувачите на меѓународната мисија за избори забележале сериозни процедурални пропусти во голем број гласачки места и броењето било негативно оце ...
ПОЛИТИЧКИОТ ПРИТИСОК ВРЗ МЕДИУМИТЕ ГИ ЗАГРИЖУВА ОБСЕ/ОДИХР

ПОЛИТИЧКИОТ ПРИТИСОК ВРЗ МЕДИУМИТЕ ГИ ЗАГРИЖУВА ОБСЕ/ОДИХР

Набљудувачката мисија за избори (НМИ) на ОБСЕ/ОДИХР изрази загриженост за широко застапената самоцензура како резултат на политичкиот притисок врз мед ...
САМОЦЕНЗУРАТА Е ШИРОКО ЗАСТАПЕНА, НОВИНАРИТЕ СЕ ПРОВОЦИРАНИ И ВЕРБАЛНО НАПАЃАНИ, ЗАГРИЖЕНИ СЕ ОБСЕ/ОДИХР

САМОЦЕНЗУРАТА Е ШИРОКО ЗАСТАПЕНА, НОВИНАРИТЕ СЕ ПРОВОЦИРАНИ И ВЕРБАЛНО НАПАЃАНИ, ЗАГРИЖЕНИ СЕ ОБСЕ/ОДИХР

Набљудувачката мисија за избори (НМИ) на ОБСЕ/ОДИХР изрази загриженост за широко застапената самоцензура како резултат на политичкиот притисок врз мед ...
ИДНАТА НЕДЕЛА ДОАЃААТ НАБЉУДУВАЧИТЕ НА ОБСЕ/ОДИХР ЗА ИЗБОРИТЕ НА 11 ДЕКЕМВРИ

ИДНАТА НЕДЕЛА ДОАЃААТ НАБЉУДУВАЧИТЕ НА ОБСЕ/ОДИХР ЗА ИЗБОРИТЕ НА 11 ДЕКЕМВРИ

Набљудувачите на ОБСЕ/ОДИХР за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември ќе пристигнат во Скопје следната недела, потврди за САКАМДАК ...
ОБСЕ/ОДИХР РЕГИСТРИРАШЕ ЗАПЛАШУВАЊЕ НА ГЛАСАЧИ, НЕТРАНСПАРЕНТНОСТ НА ДИК И НЕБАЛАНСИРАНО ИЗВЕСТУВАЊЕ НА МЕДИУМИТЕ

ОБСЕ/ОДИХР РЕГИСТРИРАШЕ ЗАПЛАШУВАЊЕ НА ГЛАСАЧИ, НЕТРАНСПАРЕНТНОСТ НА ДИК И НЕБАЛАНСИРАНО ИЗВЕСТУВАЊЕ НА МЕДИУМИТЕ

Веродостојни обвинувања за заплашување на гласачи, недоволно транспарентно работење на ДИК, комплексен процес на ажурирање на избирачкиот список и неб ...
1 2 10 / 16 НАПИСИ