Таг: огревно дрво

НАД 70% ОД ЖИТЕЛИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ГРЕАТ НА ДРВА, ПРИВАТНИТЕ СТОВАРИШТА ЈА КОРИСТАТ ПСИХОЗАТА КАЈ ЛУЃЕТО ЗА ДА НАПРАВАТ ЕКСТРА ПРОФИТ

НАД 70% ОД ЖИТЕЛИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ГРЕАТ НА ДРВА, ПРИВАТНИТЕ СТОВАРИШТА ЈА КОРИСТАТ ПСИХОЗАТА КАЈ ЛУЃЕТО ЗА ДА НАПРАВАТ ЕКСТРА ПРОФИТ

Седумдесет и еден процент од населението во Македонија го користи огревното дрво како главен или секундарен енергенс, главно за греење. Скокот на цени ...
ВЛАДАТА ЈА ОГРАНИЧИ ЦЕНАТА НА ОГРЕВНОТО ДРВО НА 4.500 ДЕНАРИ ЗА КУБИК

ВЛАДАТА ЈА ОГРАНИЧИ ЦЕНАТА НА ОГРЕВНОТО ДРВО НА 4.500 ДЕНАРИ ЗА КУБИК

На денешната владина седница е донесена одлука за определување највисоки цени на одделни производи во трговијата на мало, конкретно на огревно дрво од ...
ОГРЕВНОТО ДРВО Е ОД 2.000-4.000 ДЕНАРИ ЗА КУБИК И ГО НЕМА ВО СКЛАДОВИТЕ ВО ВЕЛЕС

ОГРЕВНОТО ДРВО Е ОД 2.000-4.000 ДЕНАРИ ЗА КУБИК И ГО НЕМА ВО СКЛАДОВИТЕ ВО ВЕЛЕС

Складовите за огревно дрво во Велес се празни, а цените високи. Цената се движи од 2.500 денари во Шумското стопанство „Бабуна“ каде ретко се наоѓа, д ...
БИТОЛСКИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ ПЛАТИЛЕ, А УШТЕ НЕ ДОБИЛЕ ОГРЕВНО ДРВО

БИТОЛСКИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ ПЛАТИЛЕ, А УШТЕ НЕ ДОБИЛЕ ОГРЕВНО ДРВО

На половина месец пред почетокот на грејната сезона дел од битолските пензионери уште не го добиле огревното дрво, иако на време го исплатиле на рати ...
ВЕЛЕС ПОТРОШИЛ 115.000 ЕВРА ЗА ПИТИЈАДАТА, А УЧИЛИШТАТА СЕ БЕЗ ГРЕЕЊЕ

ВЕЛЕС ПОТРОШИЛ 115.000 ЕВРА ЗА ПИТИЈАДАТА, А УЧИЛИШТАТА СЕ БЕЗ ГРЕЕЊЕ

Градоначалникот на Велес, Аце Коцевски, откри дека претходната локална власт се заборавила во недомаќинското трошење, додека, истовремено, дел од учил ...
ПОДРАЧНИТЕ ШКОЛИ ВО СТРУМИЦА БЕЗ ОГРЕВНО ДРВО ОТИ НИКОЈ НЕ СЕ ЈАВИЛ НА ОГЛАСИТЕ

ПОДРАЧНИТЕ ШКОЛИ ВО СТРУМИЦА БЕЗ ОГРЕВНО ДРВО ОТИ НИКОЈ НЕ СЕ ЈАВИЛ НА ОГЛАСИТЕ

Дел од подрачните основни училишта во Струмица заедно со централните кои се наоѓаат по населените места во општината и понатаму се без огревно дрво. Р ...
6 / 6 НАПИСИ