Таг: охридска пастрмка

АКО КОНЦЕСИОНЕРОТ ЛОВИ ЗАКОНСКИ, ЗА 6 ГОДИНИ ЌЕ ИМА ЗАГУБА ОД 2 МИЛИОНА ЕВРА, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ ЗА НОВИОТ СТОПАН НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

АКО КОНЦЕСИОНЕРОТ ЛОВИ ЗАКОНСКИ, ЗА 6 ГОДИНИ ЌЕ ИМА ЗАГУБА ОД 2 МИЛИОНА ЕВРА, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ ЗА НОВИОТ СТОПАН НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

Издавањето на Охридското Езеро под концесија за стопански риболов е спротивно со препораките на УНЕСКО, вели Аријан Мероли, истражувач и експерт за за ...
ВТОРА ГОДИНА ПО РЕД НЕМА ЛОВ НА ОХРИДСКА ПАСТРМКА ЗА ВЕШТАЧКИ МРЕСТ, ОВАА РИБА ЈА ИМА СÈ ПОМАЛКУ

ВТОРА ГОДИНА ПО РЕД НЕМА ЛОВ НА ОХРИДСКА ПАСТРМКА ЗА ВЕШТАЧКИ МРЕСТ, ОВАА РИБА ЈА ИМА СÈ ПОМАЛКУ

Втора година по ред не се врши лов на охридската пастрмка за вештачки мрест, од која во овој период се собира икра. Од надлежното министерство велат д ...
ОДЗЕМЕНИ ДВЕ ВРЕЌИ СО ПАСТРМКА ВО ОХРИД, САМО ПОЛИЦИЈАТА ГО ЧУВА ЕЗЕРОТО ОТИ НЕМА КОНЦЕСИОНЕР

ОДЗЕМЕНИ ДВЕ ВРЕЌИ СО ПАСТРМКА ВО ОХРИД, САМО ПОЛИЦИЈАТА ГО ЧУВА ЕЗЕРОТО ОТИ НЕМА КОНЦЕСИОНЕР

Охридската полиција вчера на брегот во Пештани одзеде две вреќи полни со охридска пастрмка и 11 риболовни мрежи. Уловот тежел педесетина килограми, шт ...
ДА СЕ УКИНЕ ЛОВОТ НА ОХРИДСКАТА ПАСТРМКА ОТИ Е ПРЕД ИСЧЕЗНУВАЊЕ, ПРЕДЛАГААТ ЕКОЛОЗИТЕ ОД ОХРИД

ДА СЕ УКИНЕ ЛОВОТ НА ОХРИДСКАТА ПАСТРМКА ОТИ Е ПРЕД ИСЧЕЗНУВАЊЕ, ПРЕДЛАГААТ ЕКОЛОЗИТЕ ОД ОХРИД

Охридската пастрмка е пред исчезнување, предупредува познатиот охридски еколог Лазо Наумовски и предлага концесионери на Езерото да бидат локалните вл ...
РЕСТОРАНИТЕ ПОЛНИ СО ОХРИДСКА ПАСТРМКА, КОНЦЕСИОНЕРОТ СЕ ЖАЛИ НА СЛАБ УЛОВ

РЕСТОРАНИТЕ ПОЛНИ СО ОХРИДСКА ПАСТРМКА, КОНЦЕСИОНЕРОТ СЕ ЖАЛИ НА СЛАБ УЛОВ

Концесионерот на Охридскотo Eзеро се жали на слаб улов на пастрмката, а рестораните во Скопје, Охрид и низ цела Македонија нудат пастрмка во секое вре ...
ДЕВОЈКА ОД ГОСТИВАР МЕЃУ НАСТРАДАНИТЕ ВО МИНХЕН?

ДЕВОЈКА ОД ГОСТИВАР МЕЃУ НАСТРАДАНИТЕ ВО МИНХЕН?

Меѓу жртвите во терористичкиот напад во трговскиот центар во Минхен има и Албанец од Македонија, јавија косовските медиуми, а пренесе на Твитер косовс ...
6 / 6 НАПИСИ