Таг: Охридско Езеро

1 11 12 13127 / 127 НАПИСИ
МРСНА ДАМКА ПЛИВА ПРЕД ХОТЕЛОТ „ПАЛАС“ ВО ОХРИД

МРСНА ДАМКА ПЛИВА ПРЕД ХОТЕЛОТ „ПАЛАС“ ВО ОХРИД

На делот од крајбрежјето, веднаш до помошното пристаниште пред хотелот „Палас“во Охрид денес во водата на Охридското езеро се појави мрсна дамка. Не с ...
ЏИНОВСКИ РАК УЛОВЕН ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

ЏИНОВСКИ РАК УЛОВЕН ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

Во езерските води кај каналот Студенчишта кај Охрид, охриѓанецот Тане Србиновски улови џиновски рак. Долг е околу триесет сантиметри, а заедно со пипа ...
ВО КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА КАЈ ОХРИД ЌЕ УГИНАТ ПЕТ ТОНА ПЛАШИЦА И КРАП

ВО КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА КАЈ ОХРИД ЌЕ УГИНАТ ПЕТ ТОНА ПЛАШИЦА И КРАП

Во каналот Студенчишта кај Охрид кој сега е зимувалиште за малата, но позната плашица, наеднаш можат да угинат околу три тони од оваа риба, што ќе е в ...
ИСПУСТОТ НА ДРИМ ЗАТВОРЕН ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ПОНАТАМОШНО ПРАЗНЕЊЕТО НА ЕЗЕРОТО

ИСПУСТОТ НА ДРИМ ЗАТВОРЕН ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ПОНАТАМОШНО ПРАЗНЕЊЕТО НА ЕЗЕРОТО

Водостојот во Охридското Езеро изнесува -12 сантиметри од нултата кота или е за пет сантиметри понизок од дозволениот минимум на кота 693.05 метри ...
ОХРИДСКО ЕЗЕРО ОПАСНО СЕ ПРАЗНИ, ОД ЕЛЕМ ВИКААТ ДЕКА НЕ Е ТОЧНО И ЗНААТ ШТО ПРАВАТ

ОХРИДСКО ЕЗЕРО ОПАСНО СЕ ПРАЗНИ, ОД ЕЛЕМ ВИКААТ ДЕКА НЕ Е ТОЧНО И ЗНААТ ШТО ПРАВАТ

Нивото на Охридското Езеро е под минимално дозволената природна кота поради празнење за производство на електрична струја, предупредуваат еколозите, а ...
ФОТОРЕПОРТАЖА: МРЕСТЕЊЕ НА ОХРИДСКАТА ПАСТРМКА

ФОТОРЕПОРТАЖА: МРЕСТЕЊЕ НА ОХРИДСКАТА ПАСТРМКА

Соочени со притисокот од истребување на охридската пастрмка, научниците од Хидробиолошкиот институт во Охрид користат метод за вештачко размножување н ...
БИТОЛА УМИРА, ЗАТОА ГО ПРЕПЛИВАВ ОХРИДСКО ЕЗЕРО, ВЕЛИ СОФИЈА БЕЈКОВСКА ЧАЧОРОВСКА

БИТОЛА УМИРА, ЗАТОА ГО ПРЕПЛИВАВ ОХРИДСКО ЕЗЕРО, ВЕЛИ СОФИЈА БЕЈКОВСКА ЧАЧОРОВСКА

Иако Битола ни умира, ентузијазмот во нас не е мртов, сакаме подобри услови за спорт, вели битолчанката Софија Бејковска Чачоровска, која вчера изведе ...
1 11 12 13127 / 127 НАПИСИ