Таг: Охридско Езеро

1 2 3 4 9 20 / 89 НАПИСИ
НА БРЕГОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ОТКРИВМЕ ДОКАЗИ ЗА ПОЧЕТОЦИТЕ НА ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО ВО ЕВРОПА, ВЕЛАТ ШВАЈЦАРСКИ НАУЧНИЦИ

НА БРЕГОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ОТКРИВМЕ ДОКАЗИ ЗА ПОЧЕТОЦИТЕ НА ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО ВО ЕВРОПА, ВЕЛАТ ШВАЈЦАРСКИ НАУЧНИЦИ

Во овој дел од Балканот, на брегот на Охридското Езеро, се бележат почетоците на развојот на земјоделството во Европа. Тоа го покажува истражувањето ш ...
БОМБА ОД ГОЛЕМИТЕ ВОЈНИ СНИМЕНА НА 13 МЕТРИ ДЛАБОЧИНА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

БОМБА ОД ГОЛЕМИТЕ ВОЈНИ СНИМЕНА НА 13 МЕТРИ ДЛАБОЧИНА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

Германска рачна бомба на длабочина од 13 метри и на 400 метри од брегот на Охридското Езеро снимија пред два дена нуркачите од Центарот за подводни ак ...
ВОДАТА НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ Е ЧИСТА, ВЕЛАТ ОД ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ВОДАТА НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ Е ЧИСТА, ВЕЛАТ ОД ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Водата на плажите на источното охридско крајбрежје, а од пред неколку дена и на северниот дел, е од прва и втора категорија и е добра за капење, велат ...
РИБИВЕ ШО МЕ ГЛЕДЕТ СИ ВИКЕТ ОВОЈ НЕ Е НОРМАЛЕН, РЕКОА ОХРИДСКИТЕ НУРКАЧИ ОТКАКО ОД ЕЗЕРОТО ИЗВАДИЈА ВРЕЌА СО ПЛОЧКИ

РИБИВЕ ШО МЕ ГЛЕДЕТ СИ ВИКЕТ ОВОЈ НЕ Е НОРМАЛЕН, РЕКОА ОХРИДСКИТЕ НУРКАЧИ ОТКАКО ОД ЕЗЕРОТО ИЗВАДИЈА ВРЕЌА СО ПЛОЧКИ

Нуркачите од „Акватек” вчера од Охридското Езеро извадија вреќа полна со плочки, која ја лоцирале во 2018 година. „Полека, но сигурно, до крајот на ...
НУРКАЧИТЕ СНИМИЈА ПОЛЖАВИ И ШКОЛКИ ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ЗА КОИ СЕ СМЕТАШЕ ДЕКА СЕ ИСЧЕЗНАТИ

НУРКАЧИТЕ СНИМИЈА ПОЛЖАВИ И ШКОЛКИ ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ЗА КОИ СЕ СМЕТАШЕ ДЕКА СЕ ИСЧЕЗНАТИ

Нуркачи од Центарот за нуркање Акватек од Охрид снимија подводни фотографии на полжави и школки кои живеат во Охридското Езеро. Нуркачите велат дека д ...
ГО НАПУМПАВ ЕЛЕКОТ СО ВОЗДУХ ЗА ПОЛЕСНО ДА ИЗВАДАМ КАДА ОД ДНОТО НА ЕЗЕРОТО, ВЕЛИ НУРКАЧОТ ПАСКАЛИ

ГО НАПУМПАВ ЕЛЕКОТ СО ВОЗДУХ ЗА ПОЛЕСНО ДА ИЗВАДАМ КАДА ОД ДНОТО НА ЕЗЕРОТО, ВЕЛИ НУРКАЧОТ ПАСКАЛИ

Познатиот охридски нуркач Никола Паскали деновиве од дното на Охридското Езеро кај Мостот на желбите извади када, што некој ја фрлил на околу 100 метр ...
ЗЕЛЕНИ АЛГИ СЕ НАМНОЖИЈА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ПОРАДИ ВИСОКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ

ЗЕЛЕНИ АЛГИ СЕ НАМНОЖИЈА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ПОРАДИ ВИСОКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ

Кај помошното пристаниште во Охрид и на охридските плажи на источниот дел од крајбрежјето деновиве се појавија големи колонии на зелени алги, таканаре ...
АЛБАНСКИОТ ДЕЛ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ВКЛУЧЕН ВО ЛИСТАТА НА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО НА УНЕСКО

АЛБАНСКИОТ ДЕЛ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ВКЛУЧЕН ВО ЛИСТАТА НА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО НА УНЕСКО

Албанскиот дел на Охридското Езеро е додаден на листата на светско културно и природно наследство на УНЕСКО, во исто време додека на градот Охрид му с ...
ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ГО ПРЕЧЕКУВА ДЕНОТ НА ЕЗЕРОТО СО ВИСОК КВАЛИТЕТ НА ВОДАТА, ПОКАЖАА НОВИТЕ АНАЛИЗИ

ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ГО ПРЕЧЕКУВА ДЕНОТ НА ЕЗЕРОТО СО ВИСОК КВАЛИТЕТ НА ВОДАТА, ПОКАЖАА НОВИТЕ АНАЛИЗИ

Во пресрет на Денот на Езерото, што се одбележува веќе 20 години, може да се каже дека квалитетот на неговата вода е висок. Само со работа и грижа за ...
ИНСТРУКТОРИ СО МЕЃУНАРОДНА ЛИЦЕНЦА ПРВПАТ ЌЕ ОБУЧУВААТ ОХРИДСКИ СПАСИТЕЛИ НА ВОДА

ИНСТРУКТОРИ СО МЕЃУНАРОДНА ЛИЦЕНЦА ПРВПАТ ЌЕ ОБУЧУВААТ ОХРИДСКИ СПАСИТЕЛИ НА ВОДА

Охридските спасители на вода летово за првпат ќе бидат обучувани од инструктори со меѓународна лиценца. Еден од нив доаѓа од Бугарија и има големо иск ...
1 2 3 4 9 20 / 89 НАПИСИ