Таг: Охридско Езеро

1 2 3 4 5 6 15 40 / 146 НАПИСИ
СЕ ДОРАСЧИСТУВА ПРОСТОРОТ ЗА СИДРЕЊЕ НА ПЛОВНИ ОБЈЕКТИ КАЈ СТУДЕНЧИШТА ВО ОХРИД

СЕ ДОРАСЧИСТУВА ПРОСТОРОТ ЗА СИДРЕЊЕ НА ПЛОВНИ ОБЈЕКТИ КАЈ СТУДЕНЧИШТА ВО ОХРИД

ЈП „Билјанини извори” ги интензивира активностите околу расчистувањето и уредувањето на просторот наменет за сидрење на пловни објекти, кој неодамна с ...
ВОДАТА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО Е ПОГОДНА ЗА КАПЕЊЕ, ВЕЛАТ АНАЛИЗИТЕ НА ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ВОДАТА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО Е ПОГОДНА ЗА КАПЕЊЕ, ВЕЛАТ АНАЛИЗИТЕ НА ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Водата во крајбрежниот дел на Охридското Езеро, односно делот што се користи за капење и рекреација, е од прва и втора класа, велат од Центарот за јав ...
РИБАТА СОНЧАРКА Е АГРЕСИВНА КОН АВТОХТОНИТЕ ВИДОВИ ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО, ВЕЛАТ НУРКАЧИТЕ

РИБАТА СОНЧАРКА Е АГРЕСИВНА КОН АВТОХТОНИТЕ ВИДОВИ ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО, ВЕЛАТ НУРКАЧИТЕ

Од неодамна во Охридското Езеро живее сончарка, неавтохтона риба која природно не припаѓа во овој ендемичен систем. Нуркачи од „Амфора“ подолго го сле ...
ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО САМО СЕ ИСЧИСТИ ОД ПОЛЕНОВАТА ПОКРИВКА

ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО САМО СЕ ИСЧИСТИ ОД ПОЛЕНОВАТА ПОКРИВКА

Охридското Eзеро само се исчисти од поленот кој пред два дена го покри делот кај градското пристаниште. Ветрот и брановите го отстранија слојот од пол ...
ПОЛЕН ОД ДРВЈА, А НЕ ИЗМЕТ Е ПОКРИВКАТА НАД ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО КАЈ ПРИСТАНИШТЕТО

ПОЛЕН ОД ДРВЈА, А НЕ ИЗМЕТ Е ПОКРИВКАТА НАД ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО КАЈ ПРИСТАНИШТЕТО

Полен од зимзелени дрвја и од брезите, а не измет ја прекри езерската вода кај градското пристаниште во Охрид. Многумина охриѓани најпрво мислеа дека ...
СЕ УРИВА ДИВОИЗГРАДЕНИОТ ЅИД В ЕЗЕРО КАЈ ГРАДИШТЕ

СЕ УРИВА ДИВОИЗГРАДЕНИОТ ЅИД В ЕЗЕРО КАЈ ГРАДИШТЕ

Денеска претпладне, почна уривањето на нелегално изградениот ѕид кај авто-кампот во Градиште. Според неофицијални информации, објектот го рушела фирма ...
ДИВОИЗГРАДЕНИОТ ЅИД В ЕЗЕРО КАЈ ГРАДИШТЕ ЌЕ БИДЕ УРНАТ, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ

ДИВОИЗГРАДЕНИОТ ЅИД В ЕЗЕРО КАЈ ГРАДИШТЕ ЌЕ БИДЕ УРНАТ, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ

Дивоградбата со која се гради ѕид во Охридсктото Езерото кај авто-кампот „Градиште“ ќе биде урната, објави на својот фејсбук страница градоначалникот ...
ЕДЕН КАМИОН ЃУБРЕ СОБРАН ОД БРЕГОТ КАЈ ЉУБАНИШТА, НО РЕКАТА ЧЕРАВА ПАК ТРУПА ОТПАД

ЕДЕН КАМИОН ЃУБРЕ СОБРАН ОД БРЕГОТ КАЈ ЉУБАНИШТА, НО РЕКАТА ЧЕРАВА ПАК ТРУПА ОТПАД

Екипите на „Охридски комуналец“ за два дена подигнаа еден полн камион со ѓубре од брегот кај Љубаништа, но реката Черава во Албанија пак трупа отпад. ...
ЗАТРУПАН СО ПЛАСТИКА ОХРИДСКИОТ БРЕГ КАЈ ЉУБАНИШТА

ЗАТРУПАН СО ПЛАСТИКА ОХРИДСКИОТ БРЕГ КАЈ ЉУБАНИШТА

На брегот на Охридското Езеро кај Љубаништа, активистите на Охрид СОС открија големи количини на најразличен отпад кој го загадува еден од најубавите ...
СЕ САНИРААТ ШАХТИТЕ НА КОЛЕКТОРОТ, НЕМА ДА ИМА ВЕЌЕ ИЗЛЕВАЊЕ ФЕКАЛИИ НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ

СЕ САНИРААТ ШАХТИТЕ НА КОЛЕКТОРОТ, НЕМА ДА ИМА ВЕЌЕ ИЗЛЕВАЊЕ ФЕКАЛИИ НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ

Екипите на „Еко-Тим“ кои го санираат колекторот за заштита на Охридското езеро од отпадни и загадени води деновиве со посебен метод ги обработуваат ша ...
1 2 3 4 5 6 15 40 / 146 НАПИСИ