Таг: Охридско Езеро

1 3 4 5 6 7 15 50 / 146 НАПИСИ
СЕ ЧИСТИ ЗАТНАТИОТ КОЛЕКТОР ЗА ЗАШТИТА НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ОД ОТПАДНИ И ЗАГАДЕНИ ВОДИ

СЕ ЧИСТИ ЗАТНАТИОТ КОЛЕКТОР ЗА ЗАШТИТА НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ОД ОТПАДНИ И ЗАГАДЕНИ ВОДИ

Екипи на фирмата „Еко-тим“ со заштитни маски на лицата продолжија да го чистат затнатиот колектор за заштита на Охридското Езеро од отпадни и загадени ...
ФЕКАЛИИТЕ ОД ОХРИДСКИТЕ БРОДОВИ СЕ ВЛЕВААТ ВО ЕЗЕРОTO ОТИ НЕМААТ РЕЗЕРВОАРИ

ФЕКАЛИИТЕ ОД ОХРИДСКИТЕ БРОДОВИ СЕ ВЛЕВААТ ВО ЕЗЕРОTO ОТИ НЕМААТ РЕЗЕРВОАРИ

Фекалиите од патниците на охридските бродови се испуштаат директно во Охридското Езеро бидејќи немаат таканаречени црни танкови, односно резервоари за ...
СО НОВАТА САНАЦИЈА, КОЛЕКТОРОТ ЗА ЗАШТИТА НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО БЕЗ ПРОБЛЕМИ ЌЕ РАБОТИ УШТЕ 20 ГОДИНИ

СО НОВАТА САНАЦИЈА, КОЛЕКТОРОТ ЗА ЗАШТИТА НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО БЕЗ ПРОБЛЕМИ ЌЕ РАБОТИ УШТЕ 20 ГОДИНИ

Со последните интервенции на колекторот за заштита на Охридското Езеро, што ги врши фирмата „Еко-Тим”, тој без проблеми ќе работи во наредниве дваесет ...
КОЛОНИЈА ОД ЗАГРОЗЕН ВИД РАК ПОЛНА СО ЈАЈЦА ОТКРИЕНА НА ДНОТО НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

КОЛОНИЈА ОД ЗАГРОЗЕН ВИД РАК ПОЛНА СО ЈАЈЦА ОТКРИЕНА НА ДНОТО НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

Нуркачите од охридскиот клуб „Акватек” на дното на Охридското Езеро открија колонија ракови полни со јајца, што говори дека овој некогаш загрозен вид ...
ОДЗЕМЕНИ ДВЕ ВРЕЌИ СО ПАСТРМКА ВО ОХРИД, САМО ПОЛИЦИЈАТА ГО ЧУВА ЕЗЕРОТО ОТИ НЕМА КОНЦЕСИОНЕР

ОДЗЕМЕНИ ДВЕ ВРЕЌИ СО ПАСТРМКА ВО ОХРИД, САМО ПОЛИЦИЈАТА ГО ЧУВА ЕЗЕРОТО ОТИ НЕМА КОНЦЕСИОНЕР

Охридската полиција вчера на брегот во Пештани одзеде две вреќи полни со охридска пастрмка и 11 риболовни мрежи. Уловот тежел педесетина килограми, шт ...
ОХРИДСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ГЕОРГИЕСКИ СЕ ФРЛИ ВО ЕЗЕРО НА ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ

ОХРИДСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ГЕОРГИЕСКИ СЕ ФРЛИ ВО ЕЗЕРО НА ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ

Градоначалникот на Охрид Константин Георгиески денеска, на Денот на рибарите, се фрли во Охридското езеро. Георгиески е прв охридски градоначачник кој ...
ОД КОЛЕКТОРОТ ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ПРИ ЧИСТЕЊЕТО СЕ ВАДАТ ТУЛИ И БЕТОНСКИ АРМАТУРИ

ОД КОЛЕКТОРОТ ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ПРИ ЧИСТЕЊЕТО СЕ ВАДАТ ТУЛИ И БЕТОНСКИ АРМАТУРИ

По три децении конечно почна чистењето на колекторот за заштита на Охридското езеро од отпадни води. Вработените од филијалата на хрватската фирма „Ин ...
ПОЧНА ЧИСТЕЊЕТО НА ОХРИДСКИОТ КОЛЕКТОРСКИ СИСТЕМ КОЈ СО ГОДИНИ БЕШЕ ЗАТНАТ

ПОЧНА ЧИСТЕЊЕТО НА ОХРИДСКИОТ КОЛЕКТОРСКИ СИСТЕМ КОЈ СО ГОДИНИ БЕШЕ ЗАТНАТ

Како што беше најавено, на почетокот на 2020 година почна чистењето на затнатиот колектор за заштита на Охридското Езеро од отпадни и загадени води. ...
ПОДВОДНАТА НОВОГОДИШНА ЕЛКА КАЈ ГРАДИШТЕ НУРКАЧИТЕ ИМ ЈА ПОСВЕТИЈА НА ДЕЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

ПОДВОДНАТА НОВОГОДИШНА ЕЛКА КАЈ ГРАДИШТЕ НУРКАЧИТЕ ИМ ЈА ПОСВЕТИЈА НА ДЕЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

Во Заливот на коските кај Градиште, вчера по 17. пат, нуркачи од „Амфора” и Клубот за подводни активности ја украсија подводната новогодишна елка. ...
ДЕДО МРАЗОВЦИ ГО ЧИСТЕА ДНОТО НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ОД ГУМИ И ШИШИЊА

ДЕДО МРАЗОВЦИ ГО ЧИСТЕА ДНОТО НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ОД ГУМИ И ШИШИЊА

Нуркачите од клубот „Акватек“ спроведоа подводна еко-акција во Охридското езеро. Членовите на нуркачкиот центар облечени како Дедо Мраз, со празнична ...
1 3 4 5 6 7 15 50 / 146 НАПИСИ