Таг: Охридско Езеро

1 7 8 9 10 11 90 / 104 НАПИСИ
ОХРИДСКАТА НАСЕЛБА ЕЛШАНИ НЕ САКА ПЛАКАТИ ОД НИТУ ЕДНА ПАРТИЈА

ОХРИДСКАТА НАСЕЛБА ЕЛШАНИ НЕ САКА ПЛАКАТИ ОД НИТУ ЕДНА ПАРТИЈА

Жителите од  крајезерската населба Елшани кај Охрид велат дека во тек на изборната кампања не сакаат плакати од ниту една политичка партија која учест ...
ХОЛАНДСКО СЕМЕЈСТВО 41 ГОДИНА ДОАЃА НА ГОСТИ ВО МАКЕДОНИЈА

ХОЛАНДСКО СЕМЕЈСТВО 41 ГОДИНА ДОАЃА НА ГОСТИ ВО МАКЕДОНИЈА

Пред 41 година холандското семејство Дузе посакало својот годишен одмор да го помине во Охрид. Младите Вем и Мехи и нивните два сина Патрик и Алек при ...
ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ПАК СЕ СУШИ

ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ПАК СЕ СУШИ

Охридското Езеро пак се суши. На крајбрежјето, на градскиот кеј, повторно се појави суво езерско дно. Од УХМР официјално соопштуваат дека нивото на е ...
СЕ РАСПАЃА МУЗЕЈОТ НА ВОДА ВО ЗАЛИВОТ НА КОСКИТЕ ВО ОХРИД

СЕ РАСПАЃА МУЗЕЈОТ НА ВОДА ВО ЗАЛИВОТ НА КОСКИТЕ ВО ОХРИД

Музејот на вода во Заливот на коските кај Градиште, еден од најатрактивните и најпосетени локалитети во Охрид, се распаѓа. Оваа реплика на праисториск ...
НИКНА ШУМА НА ДВАТА ОСТРОВА НА ВЛИВОТ НА САТЕСКА ВО ОХРИДСКО ЕЗЕРО, И КУПИШТА ЃУБРЕ ШТО НИКОЈ НЕ ГО ЧИСТИ

НИКНА ШУМА НА ДВАТА ОСТРОВА НА ВЛИВОТ НА САТЕСКА ВО ОХРИДСКО ЕЗЕРО, И КУПИШТА ЃУБРЕ ШТО НИКОЈ НЕ ГО ЧИСТИ

  На само неколку километри од Струга, на местото каде што се влева реката Сатеска во Охридско Езеро, најпрвин се појавија два острова, а сега ...
УТРЕ ИЛИНДЕНСКИ ПРОТЕСТ ПРОТИВ СПОРНИОТ ХОТЕЛ ВО ЛАГАДИН И МЕДИТЕРАНСКА ПЛАЖА НА ОХРИДСКО ЕЗЕРО

УТРЕ ИЛИНДЕНСКИ ПРОТЕСТ ПРОТИВ СПОРНИОТ ХОТЕЛ ВО ЛАГАДИН И МЕДИТЕРАНСКА ПЛАЖА НА ОХРИДСКО ЕЗЕРО

Утре точно напладне, пред градилиштето на спорниот хотел во Лагадин и во непосредна близина на планираната локација за скандалозната Медитеранска плаж ...
ОХРИДСКИТЕ ЕКОЛОЗИ ПОБАРАА  СОБРАНИЕТО ДА ИЗГЛАСА МОРАТОРИУМ ЗА ГРАДЕЊЕ ВО ОХРИД

ОХРИДСКИТЕ ЕКОЛОЗИ ПОБАРАА СОБРАНИЕТО ДА ИЗГЛАСА МОРАТОРИУМ ЗА ГРАДЕЊЕ ВО ОХРИД

Еколошкото здружение Фронт 21/42 од Охрид побара од Собранието да донесе мораториум на сè што се гради на брегот на Охридското Езеро. По повод Денот н ...
КАНАЛИЗАЦИЈАТА ОД БЕЛЧИШТА СЕ ВЛЕВА ВО ОХРИДСКО ЕЗЕРО И ГО ЗАГАДУВА

КАНАЛИЗАЦИЈАТА ОД БЕЛЧИШТА СЕ ВЛЕВА ВО ОХРИДСКО ЕЗЕРО И ГО ЗАГАДУВА

Канализацијата од Општина Белчишта, административен центар на Дебарца кај Охрид,  се влева во Охридското Езеро и го загадува. Пречистителната станица ...
НОВАТА ПАТЕКА КОН ГОРИЦА ЌЕ ГО ИСУШИ ОХРИДСКОТО БЛАТО, АЛАРМИРААТ ЕКОЛОЗИТЕ

НОВАТА ПАТЕКА КОН ГОРИЦА ЌЕ ГО ИСУШИ ОХРИДСКОТО БЛАТО, АЛАРМИРААТ ЕКОЛОЗИТЕ

Новата патека на потегот од мостот кај Студенчишта до пред некогашниот хотел „Парк” кај Горица, која пред едн недела беше пуштена во употреба, ќе го и ...
ДА СЕ УКИНЕ ЛОВОТ НА ОХРИДСКАТА ПАСТРМКА ОТИ Е ПРЕД ИСЧЕЗНУВАЊЕ, ПРЕДЛАГААТ ЕКОЛОЗИТЕ ОД ОХРИД

ДА СЕ УКИНЕ ЛОВОТ НА ОХРИДСКАТА ПАСТРМКА ОТИ Е ПРЕД ИСЧЕЗНУВАЊЕ, ПРЕДЛАГААТ ЕКОЛОЗИТЕ ОД ОХРИД

Охридската пастрмка е пред исчезнување, предупредува познатиот охридски еколог Лазо Наумовски и предлага концесионери на Езерото да бидат локалните вл ...
1 7 8 9 10 11 90 / 104 НАПИСИ