Таг: овци

1 2 10 / 14 НАПИСИ
СПАСЕН ОВЧАР СО СТОТИНА ОВЦИ КОЈ ПРЕД НАДОЈДЕНАТА ЦРНА РЕКА ПЕТ ЧАСА БИЛ НА МАЛ ОСТРОВ

СПАСЕН ОВЧАР СО СТОТИНА ОВЦИ КОЈ ПРЕД НАДОЈДЕНАТА ЦРНА РЕКА ПЕТ ЧАСА БИЛ НА МАЛ ОСТРОВ

Вчера попладне и вечерта се одвивала драма за животот на овчар од Радовишко, кој се прибирал со стадото овци и се нашол на остров откако реката Црна н ...
СТОЧАРИТЕ СЕ ОТКАЖУВААТ ОД ОВЧАРСТВОТО ПОРАДИ НИСКАТА ОТКУПНА ЦЕНА И ВИСОКИТЕ ТРОШОЦИ

СТОЧАРИТЕ СЕ ОТКАЖУВААТ ОД ОВЧАРСТВОТО ПОРАДИ НИСКАТА ОТКУПНА ЦЕНА И ВИСОКИТЕ ТРОШОЦИ

Деновиве пред Велигден е шпиц на откупната сезона на јагниња, но сточарите воопшто не се задоволни од откупната цена која се движи од 180-190 денари з ...
ОВЧАРИТЕ НАЈАВИЈА ПРОТЕСТ ОТИ УШТЕ НЕ ГИ ДОБИЛЕ СУБВЕНЦИИТЕ ЗА МИНАТАТА ГОДИНА

ОВЧАРИТЕ НАЈАВИЈА ПРОТЕСТ ОТИ УШТЕ НЕ ГИ ДОБИЛЕ СУБВЕНЦИИТЕ ЗА МИНАТАТА ГОДИНА

Сточарите кои одгледуваат овци се незадоволни оти уште не ги добиле субвенциите за 2021 година и ако сите рокови за исплата се поминати . Велат дека и ...
ВЕЖБА СО ОВЦИ И КОЗИ КАКО ДА СЕ ПОСТАПИ АКО ИМА ЧУМА ВО ВЕЛЕШКО СУЈАКЛАРИ

ВЕЖБА СО ОВЦИ И КОЗИ КАКО ДА СЕ ПОСТАПИ АКО ИМА ЧУМА ВО ВЕЛЕШКО СУЈАКЛАРИ

Во околината на велешкото село Сујаклари, се одржа симулациска вежба колку системот е подготвен за справување со болеста чума кај малите преживари (ПП ...
БАЧИЛАТА СЕ БЕЗ ВОДА, СТРУЈА И ПРИСТАП, ПА МЛЕКОТО ВЕДНАШ СЕ ЗАСИРУВА ОТИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЧУВА И ТРАНСПОРТИРА

БАЧИЛАТА СЕ БЕЗ ВОДА, СТРУЈА И ПРИСТАП, ПА МЛЕКОТО ВЕДНАШ СЕ ЗАСИРУВА ОТИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЧУВА И ТРАНСПОРТИРА

Овчарите на лице месо, во планинските пазуви, на бачилата, млекото веднаш ги преработуваат во млечни преработки, оти поради лошите услови не може да с ...
ПОРАДИ БОЛЕСТА СИН ЈАЗИК СЛЕДИ ЗАБРАНА ЗА ПРОМЕТ И НА ПОКРУПНИОТ ДОБИТОК, ОВЦИТЕ И КОЗИТЕ, МОЖЕ ДА СНЕМА МЕСО ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

ПОРАДИ БОЛЕСТА СИН ЈАЗИК СЛЕДИ ЗАБРАНА ЗА ПРОМЕТ И НА ПОКРУПНИОТ ДОБИТОК, ОВЦИТЕ И КОЗИТЕ, МОЖЕ ДА СНЕМА МЕСО ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

Сточните пазари во Македонија пред три месеци добија забрана за промет на ситен добиток, свињи и прасиња поради појавата на болеста африканска свинска ...
ОД НЕПОЗНАТИ ПРИЧИНИ УГИНАА 60-ИНА ОВЦИ ВО ВЕЛЕШКОТО СЕЛО РАШТАНИ

ОД НЕПОЗНАТИ ПРИЧИНИ УГИНАА 60-ИНА ОВЦИ ВО ВЕЛЕШКОТО СЕЛО РАШТАНИ

Агенцијата за храна и ветеринарство ја испитува смртта на 60-ина овци, кои минатата седмица му угинаа на сточарот Тодор Јованчев од велешкото село Раш ...
ЈАГНИЊАТА ВО СТРУМИЧКО ОСТАНАА НЕОТКУПЕНИ ПРЕД ВЕЛИГДЕН, СТОЧАРИТЕ РЕАГИРААТ ОТИ НЕМААТ УСЛОВИ ДА ГИ ЗАДРЖАТ И ПРОШИРАТ СТАДАТА

ЈАГНИЊАТА ВО СТРУМИЧКО ОСТАНАА НЕОТКУПЕНИ ПРЕД ВЕЛИГДЕН, СТОЧАРИТЕ РЕАГИРААТ ОТИ НЕМААТ УСЛОВИ ДА ГИ ЗАДРЖАТ И ПРОШИРАТ СТАДАТА

Сточарите од струмичко Самуилово се на мака, бидејќи јагнињата им останаа неоткупени, а немаат услови и можности да ги прошират своите стада. Самуилов ...
ГЛУТНИЦА ВОЛЦИ ЗАКЛА 40 ОВЦИ ВО БАЧИЛО НА ШАР ПЛАНИНА

ГЛУТНИЦА ВОЛЦИ ЗАКЛА 40 ОВЦИ ВО БАЧИЛО НА ШАР ПЛАНИНА

Глутница волци заклала 40 овци во бачилото во атарот на тетовското село Бозовце, повредила педесетина, а уште толку побегнале и им се губи трага во пл ...
ЗА КУРБАН БАЈРАМ НЕМА КОЈ ДА ГИ ЗАКОЛЕ КРАВИТЕ И БИКОВИТЕ ОТИ НЕМА МЕСАРИ

ЗА КУРБАН БАЈРАМ НЕМА КОЈ ДА ГИ ЗАКОЛЕ КРАВИТЕ И БИКОВИТЕ ОТИ НЕМА МЕСАРИ

Под жешкото летно сонца, на температира од близу 40 степени Целзиусови, десетици сточари од сите краеви на Тетовско продаваат овци, кози, крави и бико ...
1 2 10 / 14 НАПИСИ