Таг: пари

1 4 5 6 7 60 / 63 НАПИСИ
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НЕ ГЛЕДА НИ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, НИ МОРАЛНА ПРЕЧКА ШТО ЧЛЕНОВИ НА КОМИСИИ ДОБИЈА ПАРИ ЗА ПРОЕКТИ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НЕ ГЛЕДА НИ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, НИ МОРАЛНА ПРЕЧКА ШТО ЧЛЕНОВИ НА КОМИСИИ ДОБИЈА ПАРИ ЗА ПРОЕКТИ

Министерството за култура смета дека нема конфликт на интереси ниту морална пречка во тоа што уметникот Тони Васиќ, историчарката на уметност Ивана Ва ...
АРХЕОЛОШКОТО БОГАТСТВО НА СТРУМИЦА НИКОЈ НЕ ГО ЗНАЕ ОТИ НЕМА ПАРИ ЗА ПРОМОЦИЈА

АРХЕОЛОШКОТО БОГАТСТВО НА СТРУМИЦА НИКОЈ НЕ ГО ЗНАЕ ОТИ НЕМА ПАРИ ЗА ПРОМОЦИЈА

Римската терма кај Бања Банско, која потекнува од 3. век и сведочи за доцноримското термално лекување,  средновековната базилика „Св. 15 Тивериполски ...
ИСКИНАТИ БАНКНОТИ ОД 500 ЕВРА ЗАТНАЛЕ КАНАЛИЗАЦИЈА ВО ЖЕНЕВА

ИСКИНАТИ БАНКНОТИ ОД 500 ЕВРА ЗАТНАЛЕ КАНАЛИЗАЦИЈА ВО ЖЕНЕВА

Десетици илјади евра биле фрлени во  клозетска шолја во Женева, што ја навело полицијата да се посомнева дека станува збор за валкани пари, објави вес ...
МУЗЕИТЕ ВО КРУШЕВО РАБОТАТ ПО 3 ДЕНА ОТИ НЕМА ПАРИ ЗА ВРАБОТУВАЊА

МУЗЕИТЕ ВО КРУШЕВО РАБОТАТ ПО 3 ДЕНА ОТИ НЕМА ПАРИ ЗА ВРАБОТУВАЊА

Крушево е град на музеите. Од вкупно шест музеи коишто говорат за културно-историското минато на градот и државата, само три се постојано во функција: ...
ВО ТЕТОВСКИОТ ПЕНЗИОНЕРСКИ ДОМ МОРА САМ ДА СИ ЈА РЕНОВИРАШ СОБАТА

ВО ТЕТОВСКИОТ ПЕНЗИОНЕРСКИ ДОМ МОРА САМ ДА СИ ЈА РЕНОВИРАШ СОБАТА

Во малата соба на вториот кат од пензионерскиот дом во Тетово, Скадринка Стаменковска ги поминува своите пензионерски денови. Еден кревет, кауч, маса, ...
ЛОЗАРИТЕ СИ ГИ БАРААТ ПАРИТЕ ЗА ГРОЗЈЕТО

ЛОЗАРИТЕ СИ ГИ БАРААТ ПАРИТЕ ЗА ГРОЗЈЕТО

Лозарите од Тиквешко реагираат дека сѐ уште им е платена втората рата за грозјето продадено минатата година, а рокот истекува во среда. Денеска во Ско ...
ХОЛАНДИЈА ПРОТИВ ТРАМП СО МЕЃУНАРОДЕН ФОНД ЗА АБОРТУСИ

ХОЛАНДИЈА ПРОТИВ ТРАМП СО МЕЃУНАРОДЕН ФОНД ЗА АБОРТУСИ

Холандската влада планира да лансира меѓународен фонд за финансирање на пристап до контрацепција и абортус во земјите во развој, за да може да се допо ...
ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ БАРАТ ПОМОШ ОД ДРЖАВАТА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ИПАРД ПАРИТЕ ОД ЕУ

ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ БАРАТ ПОМОШ ОД ДРЖАВАТА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ИПАРД ПАРИТЕ ОД ЕУ

Државата мора да помогне во исполнувањето на критериумите за искористување на парите од ИПАРД програмата на ЕУ, наменети за модернизација на македонск ...
СКОПЈАНИ ПАК СО ДВЕ ПРОСЛАВИ ЗА НОВА ГОДИНА, ПРОВЛАДИНА И ОПОЗИЦИСКА

СКОПЈАНИ ПАК СО ДВЕ ПРОСЛАВИ ЗА НОВА ГОДИНА, ПРОВЛАДИНА И ОПОЗИЦИСКА

Четврта година по ред скопјани ќе бидат поделени за новогодишниот дочек на поддржувачи на владејачката партија и поддржувачи на опозицијата. Единст ...
ТРЕТИНА МАКЕДОНЦИ НЕМААТ ПАРИ НИТУ ЗА ЕДНА ПИЈАЧКА

ТРЕТИНА МАКЕДОНЦИ НЕМААТ ПАРИ НИТУ ЗА ЕДНА ПИЈАЧКА

Македонија е четврта во Европа по тоа што нејзините граѓани не можат да излезат барем еднаш месечно на кафе или да јадат надвор од дома. Податоците на ...
1 4 5 6 7 60 / 63 НАПИСИ