Таг: парцели

42 ЖИТЕЛИ КУПИЈА ПАРЦЕЛИ, ПЛАТИЈА КОМУНАЛИИ, А ОПШТИНА БИТОЛА 11 ГОДИНИ НЕ ИМ НАПРАВИ ПАТ ЗА ПРИСТАП

42 ЖИТЕЛИ КУПИЈА ПАРЦЕЛИ, ПЛАТИЈА КОМУНАЛИИ, А ОПШТИНА БИТОЛА 11 ГОДИНИ НЕ ИМ НАПРАВИ ПАТ ЗА ПРИСТАП

Четириесет и двајца сопственици на парцели во битолската касарна, АРМ четврт 2, за кои уредно и навремено платиле комуналии, единаесет години не можат ...
ЌЕ СЕ ГРАДАТ ВИКЕНД НАСЕЛБИ КАЈ СМОЛАРЕ И МОКРИНО ЗА ДА СЕ ЗАДРЖАТ ГОСТИТЕ НА ПОВЕЌЕ ДЕНОВИ

ЌЕ СЕ ГРАДАТ ВИКЕНД НАСЕЛБИ КАЈ СМОЛАРЕ И МОКРИНО ЗА ДА СЕ ЗАДРЖАТ ГОСТИТЕ НА ПОВЕЌЕ ДЕНОВИ

Општина Ново Село урбанизира две парцели за изградба на викенд населби. Првата ќе биде кај населеното место Мокрино, додека втората кај Смоларе со што ...
ОПШТИНА ВЕЛЕС ЌЕ ДАВА ПОД НАЕМ ЛОКАЦИИ ЗА ПЛАЖИ И ШАНКОВИ НА ЕЗЕРО МЛАДОСТ, ЌЕ ПРОДАВА И ПАРЦЕЛИ ЗА ХОТЕЛИ И КАМПОВИ

ОПШТИНА ВЕЛЕС ЌЕ ДАВА ПОД НАЕМ ЛОКАЦИИ ЗА ПЛАЖИ И ШАНКОВИ НА ЕЗЕРО МЛАДОСТ, ЌЕ ПРОДАВА И ПАРЦЕЛИ ЗА ХОТЕЛИ И КАМПОВИ

Годинава, Општина Велес ќе продава 38 градежни парцели, а 13  ќе нуди под краткотраен закуп. Ова е одлука на Советот на Општина Велес со која се проце ...
ПРВАТА ЗАЕДНИЧКА ГРАДИНА ЌЕ СЕ УРЕДУВА НА 3.000 КВАДРАТИ ВО АЕРОДРОМ, ОБЈАВЕН ПОВИКОТ ЗА УЧЕСТВО

ПРВАТА ЗАЕДНИЧКА ГРАДИНА ЌЕ СЕ УРЕДУВА НА 3.000 КВАДРАТИ ВО АЕРОДРОМ, ОБЈАВЕН ПОВИКОТ ЗА УЧЕСТВО

На површина од околу 3.000 квадратни метри во Општина Аеродром, во август ќе почне изведбата на општествена (заедничка) градина, каде граѓаните ќе раб ...
ОБВИНИТЕЛСТВОТО ПОБАРА ДА СЕ ЗАМРЗНЕ ПРОДАЖБАТА НА ДРЖАВНОТО ЗЕМЈИШТЕ ШТО ЈАНАКИЕСКИ ЗА БАГАТЕЛНИ ЦЕНИ ИМ ГО ПРОДАЛ НА НЕСУДЕНИТЕ ХОТЕЛИЕРИ

ОБВИНИТЕЛСТВОТО ПОБАРА ДА СЕ ЗАМРЗНЕ ПРОДАЖБАТА НА ДРЖАВНОТО ЗЕМЈИШТЕ ШТО ЈАНАКИЕСКИ ЗА БАГАТЕЛНИ ЦЕНИ ИМ ГО ПРОДАЛ НА НЕСУДЕНИТЕ ХОТЕЛИЕРИ

Ексминистерот за транспорт и врски Миле Јанакиески им продал за багателни цени на бизнисмени државно земјиште за изградба на хотели, во Скопје, овие н ...
СЛЕДНАТА ГОДИНА ОГЛАС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ПАРЦЕЛИ ЗА ИЗГРАДБА НА ФОТОВОЛТАИЧНИ ЕЛЕКТРАНИ

СЛЕДНАТА ГОДИНА ОГЛАС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ПАРЦЕЛИ ЗА ИЗГРАДБА НА ФОТОВОЛТАИЧНИ ЕЛЕКТРАНИ

Оглас за изградба на фотоволтаични електрани за следната година најави денес вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, кој кажа дека државата в ...
УСТАВНИОТ СУД РЕШИ, АМА ЗАЕВ ТРЕБА ДА ГИ ПОНИШТИ ПАРЦЕЛИТЕ ОД ПОСЕБЕН ИНТЕРЕС ЗА ГРУЕВСКИ

УСТАВНИОТ СУД РЕШИ, АМА ЗАЕВ ТРЕБА ДА ГИ ПОНИШТИ ПАРЦЕЛИТЕ ОД ПОСЕБЕН ИНТЕРЕС ЗА ГРУЕВСКИ

Уставниот суд вчера го укина членот 50 од Законот за просторно и урбанистичко планирање, според кој претходната влада на Никола Груевски прогласи над ...
7 / 7 НАПИСИ