Таг: пациенти

1 19 20 21 22 210 / 220 НАПИСИ
НЕМА ЗАБРАНА МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ДА ДАВААТ УПАТИ ЗА ЕХО, ТУКУ ИМААТ СОФТВЕРСКИ ПРОБЛЕМ, ТВРДИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

НЕМА ЗАБРАНА МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ДА ДАВААТ УПАТИ ЗА ЕХО, ТУКУ ИМААТ СОФТВЕРСКИ ПРОБЛЕМ, ТВРДИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Здружението на матични лекари на Македонија реагира дека од почетокот на јуни имаат забрана да даваат упати за пациентите за ехо на абдомен, дојка и п ...
ПАЦИЕНТИТЕ ГИ ВКЛУЧУВАМЕ ВО ПОСТАПКИТЕ ЗА НАБАВКА НА ЛЕКОВИ ЗА ДА БИДАТ ТРАНСПАРЕНТНИ И ДА НЕМА КОРУПЦИЈА И НЕПОТИЗАМ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

ПАЦИЕНТИТЕ ГИ ВКЛУЧУВАМЕ ВО ПОСТАПКИТЕ ЗА НАБАВКА НА ЛЕКОВИ ЗА ДА БИДАТ ТРАНСПАРЕНТНИ И ДА НЕМА КОРУПЦИЈА И НЕПОТИЗАМ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Здруженијата на пациенти и граѓанските организации ќе можат да учествуваат во сите стручни комисии од подготовка на тендерската документација за набав ...
УКИНАТА ЗАБРАНАТА ЗА КАТЛАНОВСКА БАЊА ДА ПРИМА ПАЦИЕНТИ НА ТОВАР НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

УКИНАТА ЗАБРАНАТА ЗА КАТЛАНОВСКА БАЊА ДА ПРИМА ПАЦИЕНТИ НА ТОВАР НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

Државниот санитарен и здравствен инспекторат ја укинува забраната за Катлановска бања да дава здравствени услуги на пациенти на товар на Фондот за здр ...
ЧИСТАЧКА ВО СКОПСКАТА ГРАДСКА БОЛНИЦА ЈА УДРИЛО СТРУЈА ОТИ ПРОТЕКУВА РЕНОВИРАНИОТ КРОВ

ЧИСТАЧКА ВО СКОПСКАТА ГРАДСКА БОЛНИЦА ЈА УДРИЛО СТРУЈА ОТИ ПРОТЕКУВА РЕНОВИРАНИОТ КРОВ

Лие вода при секој дожд во болницата за хируршки болести „Св.Наум Охридски“ во Скопје, или поранешна градска болница, бидејќи тече од новиот кров. Во ...
ИТНО ЌЕ СЕ НАБАВИ ИНСУЛИН ЗА ДА НЕ СНЕМА

ИТНО ЌЕ СЕ НАБАВИ ИНСУЛИН ЗА ДА НЕ СНЕМА

За да нема недостиг од инсулин Министерството за здравство ќе прави интервентен увоз. Ова денес го кажа државниот секретар во Министерството за здравс ...
МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ СО ДВЕ НЕДЕЛИ РОК ЗА ФИЛИПЧЕ ДА ГИ ВИКНЕ НА РАЗГОВОРИ ИЛИ ЌЕ ШТРАЈКУВААТ

МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ СО ДВЕ НЕДЕЛИ РОК ЗА ФИЛИПЧЕ ДА ГИ ВИКНЕ НА РАЗГОВОРИ ИЛИ ЌЕ ШТРАЈКУВААТ

Управниот одбор на Здружението на приватни матични лекари на денешната седница одлучи уште две недели да му даде рок на Министерството за здравство и ...
МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ СЕ ЗАКАНУВААТ СО ШТРАЈК

МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ СЕ ЗАКАНУВААТ СО ШТРАЈК

Здружението на матични лекари се подготвува за штрајк, односно еден ден од наредната недела нема да издаваат рецепти за хронични болести. Д-р Лилија Ч ...
ПАЦИЕНТИТЕ СЕ БЕЗБЕДНИ, КЕДЕВ Е СМЕНЕТ ОТИ ЧЕСТО Е ОТСУТЕН, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА КАРДИОЛОГИЈА ЗИМБАКОВ

ПАЦИЕНТИТЕ СЕ БЕЗБЕДНИ, КЕДЕВ Е СМЕНЕТ ОТИ ЧЕСТО Е ОТСУТЕН, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА КАРДИОЛОГИЈА ЗИМБАКОВ

Не се точни тврдењата на проф. д-р Сашко Кедев дека пациентите не се безбедни на Клиниката за кардиологија, реагираше денес д-р Жан Зимбаков, новиот д ...
ДИЈАБЕТЕСОТ Е ПЕТ РАЗЛИЧНИ БОЛЕСТИ, ПОКАЖА НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

ДИЈАБЕТЕСОТ Е ПЕТ РАЗЛИЧНИ БОЛЕСТИ, ПОКАЖА НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

Научниците велат дека дијабетесот е пет различни болести, а третманот треба да биде прилагоден за секоја одделна форма. Дијабетесот, или неконтроли ...
ЦЕЛОСНО ВЕШТАЧКО РАМО ЗА ПАЦИЕНТИ СО ТЕЖОК ИНВАЛИДИТЕТ – НОВА МЕТОДА ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“

ЦЕЛОСНО ВЕШТАЧКО РАМО ЗА ПАЦИЕНТИ СО ТЕЖОК ИНВАЛИДИТЕТ – НОВА МЕТОДА ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“

Во Градската општа болница (ГОБ) „8 Септември“ во Скопје се изведени три операции за вградување на целосна протеза на рамо, односно за вградување реве ...
1 19 20 21 22 210 / 220 НАПИСИ