Таг: пациенти

1 21 22 23 24 230 / 231 НАПИСИ
ЦЕЛОСНО ВЕШТАЧКО РАМО ЗА ПАЦИЕНТИ СО ТЕЖОК ИНВАЛИДИТЕТ – НОВА МЕТОДА ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“

ЦЕЛОСНО ВЕШТАЧКО РАМО ЗА ПАЦИЕНТИ СО ТЕЖОК ИНВАЛИДИТЕТ – НОВА МЕТОДА ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“

Во Градската општа болница (ГОБ) „8 Септември“ во Скопје се изведени три операции за вградување на целосна протеза на рамо, односно за вградување реве ...
ПАЦИЕНТИТЕ НЕМА ДА СЕ ВОДАТ НА МАТИЧЕН ЛЕКАР, ТУКУ НА МАТИЧНА АМБУЛАНТА

ПАЦИЕНТИТЕ НЕМА ДА СЕ ВОДАТ НА МАТИЧЕН ЛЕКАР, ТУКУ НА МАТИЧНА АМБУЛАНТА

Пациентите при избор на матичен лекар нема да се водат на име на избраниот лекар, туку на имe на приватната здравствена установа во која работи доктор ...
ПАЦИЕНТИ СО СКРШЕНИЦИ ГИ ШЕТААТ НИЗ СКОПЈЕ ОТИ ВО БИВША ГРАДСКА БОЛНИЦА СЕ РАСИПАЛ РЕНТГЕНОТ

ПАЦИЕНТИ СО СКРШЕНИЦИ ГИ ШЕТААТ НИЗ СКОПЈЕ ОТИ ВО БИВША ГРАДСКА БОЛНИЦА СЕ РАСИПАЛ РЕНТГЕНОТ

Пациенти со скршеници и трауматолошки повреди ги шетаат од една во друга болница во Скопје додека да ја добијат потребната здравствена грижа, затоа шт ...
СТОГОДИШНИЦИ ИМААТ ТЕРМИН ЗА ПРЕГЛЕД ВО БОЛНИЦА, НАЈСТАРИОТ ИМА 106 ГОДИНИ

СТОГОДИШНИЦИ ИМААТ ТЕРМИН ЗА ПРЕГЛЕД ВО БОЛНИЦА, НАЈСТАРИОТ ИМА 106 ГОДИНИ

Стогодишни пациенти имаат закажан термин за лекарски преглед, покажува електронскиот систем за закажување МојТермин. Според податоците од овој систем, ...
БОЛНИТЕ ОД ВИЛСОН ТРИ МЕСЕЦИ БЕЗ ЛЕК, ДУРИ ЗАВЧЕРА ОДОБРЕН ИНТЕРВЕНТЕН УВОЗ ЗА 20 ПАЦИЕНТИ

БОЛНИТЕ ОД ВИЛСОН ТРИ МЕСЕЦИ БЕЗ ЛЕК, ДУРИ ЗАВЧЕРА ОДОБРЕН ИНТЕРВЕНТЕН УВОЗ ЗА 20 ПАЦИЕНТИ

Сѐ уште нема лекови за пациентите со ретката болест Вилсон, кои буквално значат живот за овие болни. Повеќе од три месеци се без потребната терапија, ...
ЗА 40 ОТСТО СЕ ЗГОЛЕМИЛ БРОЈОТ НА ЛЕКУВАНИ ПАЦИЕНТИ СО ДЕПРЕСИЈА ВО ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ

ЗА 40 ОТСТО СЕ ЗГОЛЕМИЛ БРОЈОТ НА ЛЕКУВАНИ ПАЦИЕНТИ СО ДЕПРЕСИЈА ВО ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ

Хроничниот стрес е основниот иницијатор кој води до појава на депресија, психичка болест, која ако не се лекува може да заврши и со самоубиство. Д-р А ...
НА ОНКОЛОГИЈА СНЕМА ЛЕК ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СО РАК НА КОСКИТЕ

НА ОНКОЛОГИЈА СНЕМА ЛЕК ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СО РАК НА КОСКИТЕ

Клиниката за радиотерапија и онкологија неделава остана без лек за пациенти со метастази на коските. Дел од пациентите преку социјалните мрежи ги пред ...
ДВАЈЦА ПАЦИЕНТИ ПОЧИНАЛЕ ВО РАСИПАНАТА КОЛА НА БРЗА ПОМОШ

ДВАЈЦА ПАЦИЕНТИ ПОЧИНАЛЕ ВО РАСИПАНАТА КОЛА НА БРЗА ПОМОШ

Двајца пациенти од Крива Паланка починале во возило на Брза помош, додека како итни случаи се превезувале на лекување на скопските клиники. Откако син ...
ПАЦИЕНТ ПОЧИНА ВО РАСИПАНА КОЛА НА БРЗА ПОМОШ

ПАЦИЕНТ ПОЧИНА ВО РАСИПАНА КОЛА НА БРЗА ПОМОШ

Пациент од Крива Паланка со Брза помош бил испратен во Ургентниот центар во Скопје денеска, но возилото се расипало и тој починал додека се отстранува ...
СО МЕСЕЦИ НЕМАШЕ РЕАГЕНСИ ЗА ДИЈАГНОСТИКА ПОРАДИ КОМПЛИКАЦИИ СО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

СО МЕСЕЦИ НЕМАШЕ РЕАГЕНСИ ЗА ДИЈАГНОСТИКА ПОРАДИ КОМПЛИКАЦИИ СО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

БИРОКРАТИЈАТА ПОВАЖНА ОД ЗДРАВЈЕТО – Серија текстови за корупцијата во здравството (3) На крајот на минатата и почетокот на оваа година Институтот за ...
1 21 22 23 24 230 / 231 НАПИСИ