Таг: печурки

ПЕЧУРКАТА ВО ВЕЛЕШКО РОДИ БОГАТО ПО ОБИЛНИТЕ ДОЖДОВИ, ПА ЦЕНАТА ПАДНА

ПЕЧУРКАТА ВО ВЕЛЕШКО РОДИ БОГАТО ПО ОБИЛНИТЕ ДОЖДОВИ, ПА ЦЕНАТА ПАДНА

Деновиве, печурките богато родија по велешките планини. Берачите една седмица неуморно се на терен да соберат што повеќе род. Се оди од рано утро, до ...
ОХРИЃАНИ КАЈ СЕЛОТО ЗАВОЈ БЕРАТ ПЕЧУРКИ ВРГАЊ ОД ПОЛОВИНА КИЛОГРАМ

ОХРИЃАНИ КАЈ СЕЛОТО ЗАВОЈ БЕРАТ ПЕЧУРКИ ВРГАЊ ОД ПОЛОВИНА КИЛОГРАМ

Охриѓани деновиве над охридското село Завој собираат џиновски печурки од сортата вргањ. Повеќето од нив се со тежина од половина килограм. Вакви печур ...
2 / 2 НАПИСИ