Таг: пензионерски дом

ВЕЛЕШАНИ ИМААТ ПОТРЕБА ОД СТАРЕЧКИ ДОМ, А НЕКОГАШНИОТ СТОИ ПРАЗЕН И ПУСТ

ВЕЛЕШАНИ ИМААТ ПОТРЕБА ОД СТАРЕЧКИ ДОМ, А НЕКОГАШНИОТ СТОИ ПРАЗЕН И ПУСТ

Велешани имаат потреба од пензионерски дом, бидејќи постојниот е со капацитет кој не може да ги задоволи барањата на највозрасна категорија граѓани. З ...
ДЕНОТ НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ВО ШТИП ОДБЕЛЕЖАН СО НОВО ОДЛАГАЊЕ НА СУДСКОТО РОЧИШТЕ ЗА ПЕНЗИОНЕРСКИОТ ДОМ

ДЕНОТ НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ВО ШТИП ОДБЕЛЕЖАН СО НОВО ОДЛАГАЊЕ НА СУДСКОТО РОЧИШТЕ ЗА ПЕНЗИОНЕРСКИОТ ДОМ

Над 10 илјади пензионери во Штип го одбележаа Денот на пензионерите 20 Септември со ново одлагање на судското рочиште за новиот Дом за стари лица. Изг ...
ШТИПСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ НА ПЕНЗИОНЕРИ НА СУД ПОРАДИ БЕСПРАВНА ГРАДБА НА ПЕНЗИОНЕРСКИ ДОМ

ШТИПСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ НА ПЕНЗИОНЕРИ НА СУД ПОРАДИ БЕСПРАВНА ГРАДБА НА ПЕНЗИОНЕРСКИ ДОМ

Штипското обвинителство поднесе обвинение против Здружението на пензионерите на Штип и против градежна фирма од Василево, зашто почнале да градат пенз ...
ВО ТЕТОВСКИОТ ПЕНЗИОНЕРСКИ ДОМ МОРА САМ ДА СИ ЈА РЕНОВИРАШ СОБАТА

ВО ТЕТОВСКИОТ ПЕНЗИОНЕРСКИ ДОМ МОРА САМ ДА СИ ЈА РЕНОВИРАШ СОБАТА

Во малата соба на вториот кат од пензионерскиот дом во Тетово, Скадринка Стаменковска ги поминува своите пензионерски денови. Еден кревет, кауч, маса, ...
80-ГОДИШЕН ИНВЕСТИТОР ОД ТУРЦИЈА 3 ГОДИНИ ЧЕКА ДОЗВОЛА ЗА ИЗГРАДБА НА ПЕНЗИОНЕРСКИ ДОМ ВО КАВАДАРЦИ

80-ГОДИШЕН ИНВЕСТИТОР ОД ТУРЦИЈА 3 ГОДИНИ ЧЕКА ДОЗВОЛА ЗА ИЗГРАДБА НА ПЕНЗИОНЕРСКИ ДОМ ВО КАВАДАРЦИ

Три и пол години се чека на изградба на регионален старечки дом во Кавадарци,  иако уште пред три години се најде и инвеститор за изградба на ваков об ...

МИРНО ЛЕТО

На одмор сум. И решив и ова лето да протарашкам по архивата на "Сакам да кажам". Наместо да си го арчам времето читајќи вести од Македонија што ќе ми ...
6 / 6 НАПИСИ