Таг: планина

1 2 10 / 17 НАПИСИ
ЗЛАТНА ГОНДОЛА КАКО НА ЗЛАТИБОР ЌЕ ГО СПАСУВА ТУРИЗМОТ НА ПЕЛИСТЕР, ОПШТИНА БИТОЛА ОДВОИ 65.000 ЕВРА ЗА СТУДИЈА

ЗЛАТНА ГОНДОЛА КАКО НА ЗЛАТИБОР ЌЕ ГО СПАСУВА ТУРИЗМОТ НА ПЕЛИСТЕР, ОПШТИНА БИТОЛА ОДВОИ 65.000 ЕВРА ЗА СТУДИЈА

Времето како да запрело пред 30 години во првиот национален парк во поранешна Југославија, Пелистер. Целосно е заборавен паркот кој слави 75 години по ...
ДАСКА ЗА ПЕГЛАЊЕ ОСТАВЕНА НА ВРВОТ НА НАЈВИСОКАТА ПЛАНИНА ВО БРИТАНИЈА ПРЕДИЗВИКА ГНЕВ ВО ЈАВНОСТА

ДАСКА ЗА ПЕГЛАЊЕ ОСТАВЕНА НА ВРВОТ НА НАЈВИСОКАТА ПЛАНИНА ВО БРИТАНИЈА ПРЕДИЗВИКА ГНЕВ ВО ЈАВНОСТА

Даска за пеглање оставена на врвот на највисоката планина во Велика Британија, Бен Невис, предизвика гнев во јавноста, особено кај планинарите. Таа би ...
МОН БЛАН СЕ НАМАЛИЛ ЗА ПОВЕЌЕ ОД ДВА МЕТРА ЗА ДВЕ ГОДИНИ

МОН БЛАН СЕ НАМАЛИЛ ЗА ПОВЕЌЕ ОД ДВА МЕТРА ЗА ДВЕ ГОДИНИ

Највисоката планина во Франција, Мон Блан, се намалила во последните две години, велат истражувачите. Таа денес е висока 4.805,59 метри, што е за 2,22 ...
КОЖУФ ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРК И ДА СЕ СТОПИРА ИЗГРАДБАТА НА ХИДРОЕЛЕКТРАНИТЕ, БАРААТ ЕКОЛОГИСТИТЕ СО ДЕКЛАРАЦИЈА ДО ВЛАДАТА

КОЖУФ ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРК И ДА СЕ СТОПИРА ИЗГРАДБАТА НА ХИДРОЕЛЕКТРАНИТЕ, БАРААТ ЕКОЛОГИСТИТЕ СО ДЕКЛАРАЦИЈА ДО ВЛАДАТА

Во рок од 30 дена Владата да донесе одлука за стопирање на сите активности поврзани со изградбата на мали хидроелектрани на реката Дошница на Кожуф, а ...
ПЛАНИНАР ПРЕЖИВЕАЛ ПАД ОД ВИСОЧИНА ОД 600 МЕТРИ НА НОВ ЗЕЛАНД

ПЛАНИНАР ПРЕЖИВЕАЛ ПАД ОД ВИСОЧИНА ОД 600 МЕТРИ НА НОВ ЗЕЛАНД

Новозеландски планинар чудесно преживеал пад од височина од 600 метри со мали повреди откако паднал низ планината Таранаки. Полицијата кажа дека тој б ...
СЕ УРНА ПЛАНИНСКИ ВРВ ВО АВСТРИЈА ПОРАДИ ТОПЕЊЕТО НА ВЕЧНИОТ МРАЗ ПРЕДИЗВИКАНО ОД КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

СЕ УРНА ПЛАНИНСКИ ВРВ ВО АВСТРИЈА ПОРАДИ ТОПЕЊЕТО НА ВЕЧНИОТ МРАЗ ПРЕДИЗВИКАНО ОД КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

Се урна дел од врвот на планина во австриската покраина Тирол, што доведе до паѓање на најмалку 100.000 кубни метри карпи во долината под неа и до одр ...
ПОВЕЌЕТО СЕЛА ВО СТРУШКО И ДЕБРЦА ВТОР ДЕН БЕЗ СТРУЈА, ДЕЛ ОД КУЌИТЕ СЕ ПОПЛАВЕНИ, А НЕМА НИ ТЕЛЕФОН НИ ИНТЕРНЕТ

ПОВЕЌЕТО СЕЛА ВО СТРУШКО И ДЕБРЦА ВТОР ДЕН БЕЗ СТРУЈА, ДЕЛ ОД КУЌИТЕ СЕ ПОПЛАВЕНИ, А НЕМА НИ ТЕЛЕФОН НИ ИНТЕРНЕТ

Втор ден се без струја поголем дел од струшките села на планинскиот потег на Јабланица, Дримкол, Малесија, Галичник и Општина Дебарца, откако вчера по ...
СКИ ЦЕНТАР НА ЈАБЛАНИЦА ЗА МЕРКО Е ИНВЕСТИЦИЈА ВО ТУРИЗМОТ, ЗА АКТИВИСТИТЕ УЗУРПАЦИЈА НА АТРАКТИВНА ЛОКАЦИЈА

СКИ ЦЕНТАР НА ЈАБЛАНИЦА ЗА МЕРКО Е ИНВЕСТИЦИЈА ВО ТУРИЗМОТ, ЗА АКТИВИСТИТЕ УЗУРПАЦИЈА НА АТРАКТИВНА ЛОКАЦИЈА

Изградбата на современ ски центар на Јабланица за градоначалникот на Струга, Рамиз Мерко значи развој на туризмот, a за граѓанските активисти пак е сп ...
ВОДНО ЌЕ ДОБИЕ И НАДОЛНА ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА ЗА ЦЕЛОСНО ОДВОЈУВАЊЕ НА ПЕШАЦИТЕ ОД ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ

ВОДНО ЌЕ ДОБИЕ И НАДОЛНА ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА ЗА ЦЕЛОСНО ОДВОЈУВАЊЕ НА ПЕШАЦИТЕ ОД ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ

На Водно кон почетокот на наредниот месец ќе почне изведбата на втората планинска велосипедска патека во рамките на проектот „Велосипедски парк Водно“ ...
ЦУК ЌЕ ИСПИТУВА ЗОШТО ИНСТИТУЦИИТЕ НЕ ПОМОГНАА ДА СЕ СПАСИ ПРЕМРЗНАТ ЧОВЕК КОГО ЛЕКАРИТЕ ГО НОСЕЛЕ НА РАЦЕ 5 КМ НИЗ ПЛАНИНА

ЦУК ЌЕ ИСПИТУВА ЗОШТО ИНСТИТУЦИИТЕ НЕ ПОМОГНАА ДА СЕ СПАСИ ПРЕМРЗНАТ ЧОВЕК КОГО ЛЕКАРИТЕ ГО НОСЕЛЕ НА РАЦЕ 5 КМ НИЗ ПЛАНИНА

Директорот на Центарот за управување со кризи (ЦУК) Стојанче Ангелов формирал комисија која ќе утврди дали имало пропусти во работењето на неговите вр ...
1 2 10 / 17 НАПИСИ