Таг: ПМ честички

1 217 / 17 НАПИСИ
ТЕАРЦЕ ПМ10

ТЕАРЦЕ ПМ10

1 Стварно, кој ли им се заканувал на амбасадорите на ЕУ во Македонија? Ц, ц, ц... Како можел да им се заканува? Ц, ц, ц... Владејачката ВМРО-ДПМНЕ поб ...
БИТОЛЧАНИ ВО ТЕГЛИ ДЕЛЕА СВЕЖ ВОЗДУХ ОД ПЕЛИСТЕР

БИТОЛЧАНИ ВО ТЕГЛИ ДЕЛЕА СВЕЖ ВОЗДУХ ОД ПЕЛИСТЕР

Нова пародија за алермантната состојба со загадениот воздух се случи денес на Широк сокак во Битола. Група млади битолчани на улицата поставија трансп ...
НИТУ ЕДНА КАЗНА ЗА ЗАГАДЕНИОТ ВОЗДУХ

НИТУ ЕДНА КАЗНА ЗА ЗАГАДЕНИОТ ВОЗДУХ

Нема казни за загадување на воздухот ниту за големите фабрики, за кои е надлежен Државниот инспекторат за животна средина, ниту пак за помалите погони ...
ПРИЈАВИ ЗАГАДУВАЧ НА ОВИЕ БРОЕВИ

ПРИЈАВИ ЗАГАДУВАЧ НА ОВИЕ БРОЕВИ

ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА Директор на Државниот инспекторат за животна средина 02/3220-157 02/3066 930 / лок. 133 Дарко Блинк ...
КОЦЕ И ВЛАДАТА ОСУМ ГОДИНИ НОСЕЛЕ ОДЛУКИ КОИ ГИ ЗГОЛЕМУВААТ ОТРОВИТЕ ВО ВОЗДУХОТ ВО СКОПЈЕ

КОЦЕ И ВЛАДАТА ОСУМ ГОДИНИ НОСЕЛЕ ОДЛУКИ КОИ ГИ ЗГОЛЕМУВААТ ОТРОВИТЕ ВО ВОЗДУХОТ ВО СКОПЈЕ

Сите мерни станици на Министерството за животна средина во Скопје вчера покажуваа зголемено присуство на канцерогените честички ПМ10 и ПМ2,5. Загадува ...
СКОПЈЕ ЗАГАДЕНО ТРИ ДО ОСУМ ПАТИ ПОВЕЌЕ ОД ДОЗВОЛЕНОТО

СКОПЈЕ ЗАГАДЕНО ТРИ ДО ОСУМ ПАТИ ПОВЕЌЕ ОД ДОЗВОЛЕНОТО

Иако во Скопје времето е невообичаено топло и пријатно за овој дел од годината, главниот град претпладнево е загаден три до осум пати повеќе од дозвол ...
БОРБА ЗА ГРАМ КИСЛОРОД ПОД ОЏАЦИТЕ НА РЕК

БОРБА ЗА ГРАМ КИСЛОРОД ПОД ОЏАЦИТЕ НА РЕК

Ги разеленуваат дворовите со големи тревници, садат ружи, борови високи по неколку метри.  Создаваат зелени оази за да добијат некој кубик чист воздух ...
1 217 / 17 НАПИСИ