Таг: поддршка

1 2 3 4 10 / 35 НАПИСИ
МЕЛИНДА ФРЕНЧ-ГЕЈТС ЌЕ ПОДАРИ МИЛИЈАРДА ДОЛАРИ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ПОДДРШКА НА ЖЕНИ И ДЕВОЈКИ ШИРУМ СВЕТОТ

МЕЛИНДА ФРЕНЧ-ГЕЈТС ЌЕ ПОДАРИ МИЛИЈАРДА ДОЛАРИ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ПОДДРШКА НА ЖЕНИ И ДЕВОЈКИ ШИРУМ СВЕТОТ

Мелинда Френч-Гејтс денеска објави дека планира во следните две години да донира 1 милијарда долари на организации кои ги поддржуваат жените и девојки ...
КАСТРИОТ АВДИЛИ ДОБИ 450.000 ЕВРА, СТОЈАН ВУЈИЧИЌ 420.000, А КРИСТИЈАН РИСТЕСКИ 405.000 ЕВРА НА КОНКУРСОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ

КАСТРИОТ АВДИЛИ ДОБИ 450.000 ЕВРА, СТОЈАН ВУЈИЧИЌ 420.000, А КРИСТИЈАН РИСТЕСКИ 405.000 ЕВРА НА КОНКУРСОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ

Кастриот Авдили, Стојан Вујичиќ и Кристијан Ристески за новите долгометражни играни филмови добија вкупно 1,27 милиони евра поддршка на Конкурсот во в ...
И ЗДРУЖЕНИЕТО НА КОНТРОЛОРИ НА ЛЕТАЊЕ НАЈАВИ ДЕКА ЌЕ ИМА ШТРАЈК НА 12 ОКТОМВРИ, БАРА РАКОВОДСТВОТО НА МНАВ ДА ПРЕСТАНЕ СО ЛИЧНИТЕ НАПАДИ

И ЗДРУЖЕНИЕТО НА КОНТРОЛОРИ НА ЛЕТАЊЕ НАЈАВИ ДЕКА ЌЕ ИМА ШТРАЈК НА 12 ОКТОМВРИ, БАРА РАКОВОДСТВОТО НА МНАВ ДА ПРЕСТАНЕ СО ЛИЧНИТЕ НАПАДИ

Во однос на тековните случувања и најавениот штрајк на 12 октомври, организиран од страна на ССКЛ – Струковиот Синдикат на Контролорите на летање, чле ...
ВЕНЕЦИСКИОТ ФЕСТИВАЛ СО ПОДДРШКА И СОЛИДАРНОСТ ЗА МИЛЧО МАНЧЕВСКИ ПРОТИВ ПРОГОНОТ ВРЗ НЕГО ЗАТОА ШТО УКАЖАЛ НА КОРУПЦИЈА

ВЕНЕЦИСКИОТ ФЕСТИВАЛ СО ПОДДРШКА И СОЛИДАРНОСТ ЗА МИЛЧО МАНЧЕВСКИ ПРОТИВ ПРОГОНОТ ВРЗ НЕГО ЗАТОА ШТО УКАЖАЛ НА КОРУПЦИЈА

Со писмо објавено на официјалната веб страна, Венецискиот филмски фестивал изрази поддршка за македонскиот режисер Милчо Манчевски против политичкиот ...
ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ОД ВМРО-ДПМНЕ НЕ СЕ ИЗВИНИЈА ШТО ЈА ПОДДРЖАА КАНДИДАТУРАТА НА АРСОВСКА, АМА ВЕЛАТ СЕ КААТ ЗА ФАТАЛНАТА ГРЕШКА

ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ОД ВМРО-ДПМНЕ НЕ СЕ ИЗВИНИЈА ШТО ЈА ПОДДРЖАА КАНДИДАТУРАТА НА АРСОВСКА, АМА ВЕЛАТ СЕ КААТ ЗА ФАТАЛНАТА ГРЕШКА

Скопските градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ денеска остро ја критикуваа градоначалничката на Скопје Данела Арсовска, која со нивна поддршка дојде на функци ...
ПРОЕКТИ НА ЛИЦА БЛИСКИ ДО ВМРО-ДПМНЕ ДОБИЈА НАЈМНОГУ ПАРИ ОД ОПШТИНСКАТА ПРОГРАМА ЗА КУЛТУРА, ОД ОПШТИНА БИТОЛА ВЕЛАТ НЕМА ПАРТИСКО ВЛИЈАНИЕ

ПРОЕКТИ НА ЛИЦА БЛИСКИ ДО ВМРО-ДПМНЕ ДОБИЈА НАЈМНОГУ ПАРИ ОД ОПШТИНСКАТА ПРОГРАМА ЗА КУЛТУРА, ОД ОПШТИНА БИТОЛА ВЕЛАТ НЕМА ПАРТИСКО ВЛИЈАНИЕ

Над 200.000 денари (над 3.200 евра) се одобрени да се издвојат од општинскиот буџет на Битола, конкретно од Програмата за култура 2023, за новата мани ...
ТУРИСТИЧКИОТ СЕКТОР ЗНАЕ ШТО Е КРИЗА, ЌЕ БАРАМЕ ПОМОШ ОД ВЛАДАТА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ПРОМОЦИЈА НА ТУРИЗМОТ

ТУРИСТИЧКИОТ СЕКТОР ЗНАЕ ШТО Е КРИЗА, ЌЕ БАРАМЕ ПОМОШ ОД ВЛАДАТА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ПРОМОЦИЈА НА ТУРИЗМОТ

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ), Љупчо Јанески не очекува голема бројка на хотелските капацитети кои ќе затворат в ...
АРМИЈАТА ЌЕ ДОБИЕ 78 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ОД САД ЗА МОДЕРНИЗАЦИЈА

АРМИЈАТА ЌЕ ДОБИЕ 78 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ОД САД ЗА МОДЕРНИЗАЦИЈА

Македонија ќе добие 78 милиони долари сојузничка поддршка од САД, наменета за модернизација, опремување и унапредување на капацитетите на Армијата, со ...
АРСОВСКА ГИ КРИЕ ИМИЊАТА НА ДОБИТНИЦИТЕ НА ВКУПНО 220.000 ЕВРА ОД ПРОГРАМАТА ЗА КУЛТУРА НА ГРАД СКОПЈЕ

АРСОВСКА ГИ КРИЕ ИМИЊАТА НА ДОБИТНИЦИТЕ НА ВКУПНО 220.000 ЕВРА ОД ПРОГРАМАТА ЗА КУЛТУРА НА ГРАД СКОПЈЕ

Град Скопје не ја објавува листата на поддржани проекти од областа на културата за 2022. Учесниците на конкурсот се известени за резултатите, но имиња ...
ТРИПАТИ БЕВ ДРЖАВЕН ПРВАК ВО БОКС, А ОД ДРЖАВАТА НЕ ДОБИВ НИ ДЕНАР, НЕМАМЕ НИ ДОВОЛНО РАКАВИЦИ ЗА ТРЕНИНГ, ВЕЛИ БИТОЛЧАНЕЦОТ РАМОН КАЗИМОВ

ТРИПАТИ БЕВ ДРЖАВЕН ПРВАК ВО БОКС, А ОД ДРЖАВАТА НЕ ДОБИВ НИ ДЕНАР, НЕМАМЕ НИ ДОВОЛНО РАКАВИЦИ ЗА ТРЕНИНГ, ВЕЛИ БИТОЛЧАНЕЦОТ РАМОН КАЗИМОВ

Три години сум државен првак во бокс во категоријата до 69 килограми, а немам добиено никаква поддршка од државата, вели 20-годишниот Рамон Казимов од ...
1 2 3 4 10 / 35 НАПИСИ