Таг: попис

1 2 3 7 10 / 63 НАПИСИ
ОТВОРИ ВРАТА

ОТВОРИ ВРАТА

Малку мака си имаме што за нам да ни одобрат европска иднина треба да решиме чиј е цар Самоил, па сега уште да се секираме и за европската иднина на Е ...
БУГАРИЈА ЌЕ АНАЛИЗИРА ДАЛИ НЕПРЕБРОЈАНИТЕ 7,2 ОТСТО НА ПОПИСОТ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ БУГАРИ

БУГАРИЈА ЌЕ АНАЛИЗИРА ДАЛИ НЕПРЕБРОЈАНИТЕ 7,2 ОТСТО НА ПОПИСОТ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ БУГАРИ

Република Бугарија е изненадена од објавените податоци од пописот во Македонија, соопшти бугарското Министерство за надворешни работи, откако Државнио ...
КАКО БУГАРИ СЕ ПОПИШАЛЕ 3.504 ГРАЃАНИ, 1.519 ПРИЈАВИЛЕ ДЕКА БУГАРСКИОТ ИМ Е МАЈЧИН ЈАЗИК

КАКО БУГАРИ СЕ ПОПИШАЛЕ 3.504 ГРАЃАНИ, 1.519 ПРИЈАВИЛЕ ДЕКА БУГАРСКИОТ ИМ Е МАЈЧИН ЈАЗИК

3.504 македонски граѓани се изјасниле како Бугари на пописот од септември минатата, за кој што резултатите беа објавени денеска. Тоа е 0,19 отсто од н ...
ВО МАКЕДОНИЈА ЖИВЕАТ 58,44% МАКЕДОНЦИ, 24,3% АЛБАНЦИ И 7,2% КОИ ГО БОЈКОТИРАЛЕ ПОПИСОТ, А ВО ДИЈАСПОРАТА 66,36% АЛБАНЦИ И 24,45% МАКЕДОНЦИ

ВО МАКЕДОНИЈА ЖИВЕАТ 58,44% МАКЕДОНЦИ, 24,3% АЛБАНЦИ И 7,2% КОИ ГО БОЈКОТИРАЛЕ ПОПИСОТ, А ВО ДИЈАСПОРАТА 66,36% АЛБАНЦИ И 24,45% МАКЕДОНЦИ

Во Македонија живеат 58,44 отсто Македонци, 24,3 отсто Албанци, 3,86 отсто Турци, 2,53 отсто Роми, 1,3 отсто Срби, 0,87 отсто Бошњаци и 0,47 отсто Вла ...
ПОПИСОТ ЗАВРШИ, ПОПИШАНИ 1.832.696 ГРАЃАНИ

ПОПИСОТ ЗАВРШИ, ПОПИШАНИ 1.832.696 ГРАЃАНИ

Директорот на Државниот завод за статистика (ДЗС) Апостол Симовски вечерва соопшти дека пописот на населението, домаќинствата и становите во Република ...
ДАВАМЕ МОЖНОСТ ГРАЃАНИТЕ ДА СЕ ПОПИШАТ И ВО ОПШТИНИТЕ, НО НЕ ЗНАЧИ ДЕКА НЕМА ДА ДОЈДЕМЕ ДОМА, ВЕЛИ СИМОВСКИ

ДАВАМЕ МОЖНОСТ ГРАЃАНИТЕ ДА СЕ ПОПИШАТ И ВО ОПШТИНИТЕ, НО НЕ ЗНАЧИ ДЕКА НЕМА ДА ДОЈДЕМЕ ДОМА, ВЕЛИ СИМОВСКИ

Даваме можност и замолуваме оние граѓани кои можат да појдат да се попишат во Општината, вели директорот на Заводот за статитстика Апостол Симовски. ...
ЕДЕН МИЛИОН ГРАЃАНИ ПОПИШАНИ ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ

ЕДЕН МИЛИОН ГРАЃАНИ ПОПИШАНИ ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ

Еден милион граѓани се попишани за две недели откако почна пописот на населението, домаќинставата и становите. Како што соопштија од Државниот завод з ...
ПОПИСОТ ПРОДОЛЖИ СО ПОСАКУВАНИОТ ИНТЕНЗИТЕТ, ДОСЕГА ПОПИШАНИ СЕ НАД 300 ИЛЈАДИ ГРАЃАНИ, ВЕЛАТ ОД ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА

ПОПИСОТ ПРОДОЛЖИ СО ПОСАКУВАНИОТ ИНТЕНЗИТЕТ, ДОСЕГА ПОПИШАНИ СЕ НАД 300 ИЛЈАДИ ГРАЃАНИ, ВЕЛАТ ОД ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА

Попишувањето продолжува со посакуваниот интензитет и темпо, соопшти Државниот завод за статистика, три дена откако оттаму рекоа дека се соочуваат со п ...
ПРЕКИНОТ Е ЗА ТЕХНИЧКИ УСОГЛАСУВАЊА, ПОПИСОТ УСПЕШНО ЌЕ ЗАВРШИ НА 30 СЕПТЕМВРИ, ВЕЛАТ ОД ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА

ПРЕКИНОТ Е ЗА ТЕХНИЧКИ УСОГЛАСУВАЊА, ПОПИСОТ УСПЕШНО ЌЕ ЗАВРШИ НА 30 СЕПТЕМВРИ, ВЕЛАТ ОД ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА

Државниот завод за статистика (ДЗС) вели дека се прават технички усогласувања со цел пописот да продолжи со несмален интензитет и дека а заклучно со 3 ...
ПОПИСОТ СЕ ОДВИВА БЕЗ ПРОБЛЕМИ, ДОСЕГА ПОПИШАНИ 150.000 ГРАЃАНИ, КАЖА СИМОВСКИ

ПОПИСОТ СЕ ОДВИВА БЕЗ ПРОБЛЕМИ, ДОСЕГА ПОПИШАНИ 150.000 ГРАЃАНИ, КАЖА СИМОВСКИ

Пописот на населението и домаќинствата во Кумановскиот Регион, во кој спаѓаат Општините Куманово и Старо Нагоричане се одвива непречено, комплетирани ...
1 2 3 7 10 / 63 НАПИСИ