Таг: попреченост

1 2 3 4 10 / 32 НАПИСИ
СО „КАВАЛЕРИТЕ“ И НИЕ МОЖЕ ДА ПРОШЕТАМЕ – ЗА СТАРИТЕ И НЕМОЌНИ ЛИЦА СТРУМИЦА ВОВЕДЕ БЕСПЛАТНО ВОЗЕЊЕ СО ЕЛЕКТРИЧНИ КОЛИ

СО „КАВАЛЕРИТЕ“ И НИЕ МОЖЕ ДА ПРОШЕТАМЕ – ЗА СТАРИТЕ И НЕМОЌНИ ЛИЦА СТРУМИЦА ВОВЕДЕ БЕСПЛАТНО ВОЗЕЊЕ СО ЕЛЕКТРИЧНИ КОЛИ

Околу 30 минути трае прошетката со „кавалери“ - со електрични еколошки возила- низ центарот на Струмица за повозрасните струмичани и лица кои тешко се ...
СО 8.500 ЕВРА ДОНАЦИЈА ОД ЕУ СОБРАНА НА НОВОГОДИШЕН БАЗАР СЕ ДООПРЕМИЈА ГРУПНИТЕ ДОМОВИ НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ВО СКОПЈЕ И ВЕЛЕС

СО 8.500 ЕВРА ДОНАЦИЈА ОД ЕУ СОБРАНА НА НОВОГОДИШЕН БАЗАР СЕ ДООПРЕМИЈА ГРУПНИТЕ ДОМОВИ НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ВО СКОПЈЕ И ВЕЛЕС

На три граѓански здруженија кои имаат групни домови за згрижување на лицата со попреченост им беа врачени донациите што на новогодишниот базар беа соб ...
ОХРИД ЌЕ ОСТАНЕ БЕЗ ДНЕВЕН ЦЕНТАР ЗА ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ АКО ДО КРАЈОТ НА МЕСЕЦОВ ДРЖАВАТА НЕ Ѝ ГО ОТСТАПИ ПРОСТОРОТ НА ОПШТИНАТА

ОХРИД ЌЕ ОСТАНЕ БЕЗ ДНЕВЕН ЦЕНТАР ЗА ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ АКО ДО КРАЈОТ НА МЕСЕЦОВ ДРЖАВАТА НЕ Ѝ ГО ОТСТАПИ ПРОСТОРОТ НА ОПШТИНАТА

Дневниот центар за деца со посебни потреби во Охрид, предвиден во просториите на поранешна касарна, нема да се отвори ако не се надминат административ ...
ВО ТЕТОВО ОБЕЗБЕДЕНИ 15 ПАРКИНГ МЕСТА НАМЕНЕТИ ЗА АВТОМОБИЛИ НА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

ВО ТЕТОВО ОБЕЗБЕДЕНИ 15 ПАРКИНГ МЕСТА НАМЕНЕТИ ЗА АВТОМОБИЛИ НА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Јавното претпријатие „Градски паркинг“ Тетово на неколку клучни локации во градот постави вертикална сигнализација за паркинг места на кои бесплатно ќ ...
ОД СТИГМА ДО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА СИТЕ – ПОЛА ВЕК НА УЧИЛИШТЕТО „МАЦА ОВЧАРОВА“ ОД ВЕЛЕС КОЕ ОБРАЗУВА ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТИ

ОД СТИГМА ДО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА СИТЕ – ПОЛА ВЕК НА УЧИЛИШТЕТО „МАЦА ОВЧАРОВА“ ОД ВЕЛЕС КОЕ ОБРАЗУВА ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТИ

Основното училиште за деца со попречености „Маца Овчарова“ од Велес одбележа 50 години постоење. Училиштето е основано во 1973, кога имало 11 наставни ...
ЕКСПЛОЗИИТЕ ОД ПЕТАРДИТЕ И ПИРОТЕХНИЧКИТЕ СРЕДСТВА СЕ ТРАУМА ЗА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

ЕКСПЛОЗИИТЕ ОД ПЕТАРДИТЕ И ПИРОТЕХНИЧКИТЕ СРЕДСТВА СЕ ТРАУМА ЗА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Силниот звук што го предизвикуваат експлозиите на петардите и другите пиротехнички средства можат да создадат разни видови трауми кај децата со аутиза ...
ДВОЈНО ПОВИСОКИ ДОДАТОЦИ БАРААТ РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ВО БИТОЛА 

ДВОЈНО ПОВИСОКИ ДОДАТОЦИ БАРААТ РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ВО БИТОЛА 

Со блокада на дел од регионалниот пат на излезот од Битола кон Прилеп семејствата со деца со попречености побараа од државата двојно да се зголеми пос ...
ДЕЦАТА МОРА СЕКОЈА ГОДИНА ДА ДОКАЖАТ ДЕКА СЕ СО ДАУНОВ СИНДРОМ ЗА ДА ОСТВАРАТ ПРАВА, ОД МАРТ ЌЕ СЕ ПРИМЕНУВА НОВА КЛАСИФИКАЦИЈА

ДЕЦАТА МОРА СЕКОЈА ГОДИНА ДА ДОКАЖАТ ДЕКА СЕ СО ДАУНОВ СИНДРОМ ЗА ДА ОСТВАРАТ ПРАВА, ОД МАРТ ЌЕ СЕ ПРИМЕНУВА НОВА КЛАСИФИКАЦИЈА

Иако Дауновиот синдром е дијагноза за целиот живот, децата кои имаат хромозомско нарушување секоја година мораат од Комисијата при Заводот за ментално ...
ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ЈА ПОСЕТИЈА ХЕРАКЛЕЈА СО ОПШТИНСКО ВОЗИЛО НАМЕНЕТО ЗА НИВЕН ПРЕВОЗ ВО БИТОЛА

ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ЈА ПОСЕТИЈА ХЕРАКЛЕЈА СО ОПШТИНСКО ВОЗИЛО НАМЕНЕТО ЗА НИВЕН ПРЕВОЗ ВО БИТОЛА

Лицата со попреченост со помош на општинското возило намементо на нивни потреби денес дојдоа на кратка екскурзија во античкиот локалитет Хераклеја во ...
ШАХПАСКА ЌЕ ПРЕЗЕМЕ МЕРКИ ЗА ВО ИДНИНА ДРЖАВАТА ДА НЕ ИМ ГО ЗЕМА ДОДАТОКОТ НА ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ КОГА ЌЕ СЕ СМЕСТАТ ВО ИНТЕРНАТ

ШАХПАСКА ЌЕ ПРЕЗЕМЕ МЕРКИ ЗА ВО ИДНИНА ДРЖАВАТА ДА НЕ ИМ ГО ЗЕМА ДОДАТОКОТ НА ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ КОГА ЌЕ СЕ СМЕСТАТ ВО ИНТЕРНАТ

Има шанса да престане дискриминацијата на децата со попреченост од руралните средини и државата да престане им го зема додатокот од 5.000 денари кога ...
1 2 3 4 10 / 32 НАПИСИ