Таг: Порта Македонија

1 2 10 / 18 НАПИСИ
НЕВЛАДИНА СО ИЗМАМА НА ТРИУМФАЛНА ПОРТА ПОСТАВИ ТРАНСПАРЕНТ ОД ВМРО-ДПМНЕ ЗА ОЦРНУВАЊЕ НА ЗАЕВ

НЕВЛАДИНА СО ИЗМАМА НА ТРИУМФАЛНА ПОРТА ПОСТАВИ ТРАНСПАРЕНТ ОД ВМРО-ДПМНЕ ЗА ОЦРНУВАЊЕ НА ЗАЕВ

Музејот на македонската борба - Скопје најостро реагира на злоупотребата и упадот во објектот Порта Македонија, откако попладнево од терасата беше пос ...
ВЛАДАТА ПОБАРАЛА ОД ОПШТИНА ЦЕНТАР ДА СЕ ОТСТРАНАТ ПОРТАТА И СПОМЕНИКОТ НА МАЈКА ТЕРЕЗА

ВЛАДАТА ПОБАРАЛА ОД ОПШТИНА ЦЕНТАР ДА СЕ ОТСТРАНАТ ПОРТАТА И СПОМЕНИКОТ НА МАЈКА ТЕРЕЗА

Владата доставила барање до Општина Центар од новиот детален урбанистички план „Мал ринг“ да се избришат маркичките на Порта Македонија и споменикот н ...
СВЕТСКИОТ ШАМПИОН ВО ТРИАТЛОН КОЛТИНГ ВОЗИ 2.500 КМ ОД СКОПЈЕ ДО ШВЕДСКА ЗА ПОМОШ НА НАЈРАНЛИВИТЕ ГРУПИ

СВЕТСКИОТ ШАМПИОН ВО ТРИАТЛОН КОЛТИНГ ВОЗИ 2.500 КМ ОД СКОПЈЕ ДО ШВЕДСКА ЗА ПОМОШ НА НАЈРАНЛИВИТЕ ГРУПИ

Група велосипедисти од Шведска на чело со светскиот шампион во триатлон Јонас Колтинг, денес од Скопје ја почна велосипедската тура „Cycle4EUrope“ кој ...
ПОЧНА ПОСТАВУВАЊЕТО НА БРОЈЧАНИКОТ НА ПОРТА МАКЕДОНИЈА КОЈ ЌЕ ПОКАЖУВА КОЛКУ ПАРИ СЕ УКРАДЕНИ ОД БУЏЕТОТ

ПОЧНА ПОСТАВУВАЊЕТО НА БРОЈЧАНИКОТ НА ПОРТА МАКЕДОНИЈА КОЈ ЌЕ ПОКАЖУВА КОЛКУ ПАРИ СЕ УКРАДЕНИ ОД БУЏЕТОТ

Вечерва почна поставувањето на бројчаникот на Порта Македонија во центарот на Скопје, кој ќе покажува колку пари се украдени за време на 11 годишното ...
БРОЈЧАНИКОТ НА ТРИУМФАЛНАТА ЌЕ СЕ ПОСТАВУВА МНОГУ БРЗО, ПОТВРДИЈА ОД ВЛАДАТА

БРОЈЧАНИКОТ НА ТРИУМФАЛНАТА ЌЕ СЕ ПОСТАВУВА МНОГУ БРЗО, ПОТВРДИЈА ОД ВЛАДАТА

Бројчаникот на Порта Македонија во Скопје, кој треба да покажува колку од украдените пари ќе се вратат во буџетот, ќе биде поставен многу брзо, потврд ...
ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СЕ МИЕ ОД ПОРТАТА СО ТОПЛА ВОДА ПОД ПРИТИСОК

ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СЕ МИЕ ОД ПОРТАТА СО ТОПЛА ВОДА ПОД ПРИТИСОК

Боите од Шарената револуција се мијат од Порта Македонија со топла вода под притисок и со средство за отстранување боја. Веќе една недела на делови од ...
КРИВИЧНИТЕ ПРИЈАВИ ЗА ШАРАЊЕТО НА ПОРТА МАКЕДОНИЈА СЕ НЕЗАКОНСКИ, ШАРЕНИТЕ ДА БАРААТ ОТШТЕТА

КРИВИЧНИТЕ ПРИЈАВИ ЗА ШАРАЊЕТО НА ПОРТА МАКЕДОНИЈА СЕ НЕЗАКОНСКИ, ШАРЕНИТЕ ДА БАРААТ ОТШТЕТА

Регистрацијата за недвижно културно наследство на Музеј на ВМРО и на Порта Македонија нема правна сила оти е спротивна на одредбите од Законот за зашт ...
КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ОД 2013 СЕ МУЗЕЈОТ НА ВМРО, ПОРТА МАКЕДОНИЈА И МАЈКА ТЕРЕЗА

КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ОД 2013 СЕ МУЗЕЈОТ НА ВМРО, ПОРТА МАКЕДОНИЈА И МАЈКА ТЕРЕЗА

Музејот на ВМРО и музеј на жртвите од комунизмот со Порта Македонија, како и Спомен куќата на Мајка Тереза се единствените нови објекти во центарот на ...
ОД ПОРТА НА ТРИУМФОТ ДО ПОРТА НА ОТПОРОТ – СИМБОЛОТ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

ОД ПОРТА НА ТРИУМФОТ ДО ПОРТА НА ОТПОРОТ – СИМБОЛОТ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

Капијата направена да го величи триумфот во Македонија, последниве месец и пол е највпечатливиот сведок за поразот на проектот Скопје 2014. Скопјани с ...
МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА ЌЕ ПЛАТИ КАЗНА ОТИ НЕ ЈА ОБЕЛЕЖАЛА ПОРТА МАКЕДОНИЈА КАКО СПОМЕНИК

МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА ЌЕ ПЛАТИ КАЗНА ОТИ НЕ ЈА ОБЕЛЕЖАЛА ПОРТА МАКЕДОНИЈА КАКО СПОМЕНИК

Приведувањето и покренувањето кривични пријави за учесниците на Шарената револуција за нанесување штета на објекти кои се прогласени за културно насле ...
1 2 10 / 18 НАПИСИ