Таг: пошумување

1 2 3 10 / 26 НАПИСИ
СО ДОНАЦИЈА ОД ХОЛАНДИЈА ЌЕ СЕ ПОШУМУВААТ ДЕЛОВИ ОД НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА

СО ДОНАЦИЈА ОД ХОЛАНДИЈА ЌЕ СЕ ПОШУМУВААТ ДЕЛОВИ ОД НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА

Холандската организација „Грин стејст“ и Националниот парк „Шар Планина“ денеска потпишаа договор со кој Холанѓаните ќе донираат средства со кои ќе се ...
ЗАСАДЕНИ УШТЕ 500 ЗИМЗЕЛЕНИ САДНИЦИ НА БИТОЛСКИ КРКАРДАШ КОЈ ПОРАДИ ПОЖАРИ ОСТАНА БЕЗ БОРОВАТА ШУМА

ЗАСАДЕНИ УШТЕ 500 ЗИМЗЕЛЕНИ САДНИЦИ НА БИТОЛСКИ КРКАРДАШ КОЈ ПОРАДИ ПОЖАРИ ОСТАНА БЕЗ БОРОВАТА ШУМА

Петта година по ред, граѓанската иницијатива „Зелен Баир“ и Центарот за европски развој и интеграција се обидуваат преку пошумување на рекреативната з ...
ПОЧНА АКЦИЈАТА ЗА ПОШУМУВАЊЕ ВО БЕЛА ВОДА, ВЕЛЕШКО, КАДЕ ЕСЕНВА ТРЕБА ДА СЕ ЗАСАДАТ 50 ИЛЈАДИ САДНИЦИ

ПОЧНА АКЦИЈАТА ЗА ПОШУМУВАЊЕ ВО БЕЛА ВОДА, ВЕЛЕШКО, КАДЕ ЕСЕНВА ТРЕБА ДА СЕ ЗАСАДАТ 50 ИЛЈАДИ САДНИЦИ

Стотина волонтери претпладнево во период од еден час засадуваа садници во близината на Велес. Планирано е есенва да се засадат 50 илјади садници, на п ...
ВЕТЕРАНИТЕ НА РАБОТНИТЕ АКЦИИ САДЕА САДНИЦИ ОКОЛУ ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА АКЦИЈАШТВОТО

ВЕТЕРАНИТЕ НА РАБОТНИТЕ АКЦИИ САДЕА САДНИЦИ ОКОЛУ ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА АКЦИЈАШТВОТО

Стотина македонски акцијаши ветерани го одбележаа Денот на акцијаштвото така што во околината на езерото Младост за два часа засадија 2.000 садници ба ...
РЕКРЕАТИВНАТА ЗОНА КРКАРДАШ НАД БИТОЛА БАВНО ЗАЗДРАВУВА ОД ПОЖАРИТЕ ВО 2007 И 2011, ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЗАСАДЕНИ 600 НОВИ ДРВЦА

РЕКРЕАТИВНАТА ЗОНА КРКАРДАШ НАД БИТОЛА БАВНО ЗАЗДРАВУВА ОД ПОЖАРИТЕ ВО 2007 И 2011, ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЗАСАДЕНИ 600 НОВИ ДРВЦА

Четврта година по ред, граѓанската иницијатива „Зелен Баир“ се обидува преку пошумување на рекреативната зона Кркардаш да ја врати некогашната борова ...
БРИТАНСКАТА АМБАСАДА ЌЕ ПОМОГНЕ ДА СЕ ЗАСАДАТ 13.000 САДНИЦИ ОД АВТОХТОНИ ДРВА ОД РЕГИОНОТ НА 5 ХЕКТАРИ ЗЕМЈИШТЕ

БРИТАНСКАТА АМБАСАДА ЌЕ ПОМОГНЕ ДА СЕ ЗАСАДАТ 13.000 САДНИЦИ ОД АВТОХТОНИ ДРВА ОД РЕГИОНОТ НА 5 ХЕКТАРИ ЗЕМЈИШТЕ

Британската амбасада во Скопје, заедно со Јавното претпријатие Национални шуми и бизнис заедницата, ќе помогнат во засадување на 13.000 садници за пош ...
ФИРМА ЗА ПОШУМУВАЊЕ ПРЕДИЗВИКА ОГРОМЕН ШУМСКИ ПОЖАР ВО ШПАНИЈА

ФИРМА ЗА ПОШУМУВАЊЕ ПРЕДИЗВИКА ОГРОМЕН ШУМСКИ ПОЖАР ВО ШПАНИЈА

Меѓународна компанија за пошумување призна дека еден нејзин изведувач случајно предизвикал огромен пожар во Шпанија, која оваа недела се бореше со дес ...
ЗАСАДЕНИ 135 ИЛЈАДИ ДРВЈА НА ОПОЖАРЕНИТЕ ПОВРШИНИ КРАЈ ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

ЗАСАДЕНИ 135 ИЛЈАДИ ДРВЈА НА ОПОЖАРЕНИТЕ ПОВРШИНИ КРАЈ ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

Сто триесет и пет илјади садници јавор, јасен и чемпрес се засадени на опожарените површини крај велешкото езеро Младост. Шумското стопанство „Бабуна“ ...
РАДОВИШАНИ ЗАСАДИЈА 6.000 САДНИЦИ НАД ГРАДОТ ОБЕЗБЕДЕНИ ОД ГРАЃАНСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ „ТРИБЕНКС“

РАДОВИШАНИ ЗАСАДИЈА 6.000 САДНИЦИ НАД ГРАДОТ ОБЕЗБЕДЕНИ ОД ГРАЃАНСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ „ТРИБЕНКС“

Шест илјади садници багрем, аризонски чемпрес и бел бор беа засадени во акцијата што ја организираше здружението Трибенкс“ од Радовиш, а во која учест ...
НАЦИОНАЛНИ ШУМИ БАРААТ РЕБАЛАНС НА БУЏЕТОТ ЗА ЗАШТИТА ОД БОРОВ ЧЕТНИК ВО ПРИЛЕПСКО-БИТОЛСКИОТ, КУМАНОВСКИОТ, КОЧАНСКИОТ, СВЕТИНИКОЛСКИОТ И ШТИПСКИОТ РЕГИОН

НАЦИОНАЛНИ ШУМИ БАРААТ РЕБАЛАНС НА БУЏЕТОТ ЗА ЗАШТИТА ОД БОРОВ ЧЕТНИК ВО ПРИЛЕПСКО-БИТОЛСКИОТ, КУМАНОВСКИОТ, КОЧАНСКИОТ, СВЕТИНИКОЛСКИОТ И ШТИПСКИОТ РЕГИОН

Прилепско-битолскиот, кумановскиот, кочанскиот, светиниколскиот и штипскиот регион се најзагрозени од боровиот четник, кој има зафатено неколку илјади ...
1 2 3 10 / 26 НАПИСИ