Таг: пошумување

1 220 / 20 НАПИСИ
СЕ ПОШУМУВААТ СТАРИТЕ ОДЛАГАЛИШТА СО ПЕПЕЛ ВО РЕК БИТОЛА

СЕ ПОШУМУВААТ СТАРИТЕ ОДЛАГАЛИШТА СО ПЕПЕЛ ВО РЕК БИТОЛА

Почна акцијата за засадување на 50 илјади багремови садници на старите одлагалишта со пепел во РЕК Битола, за да се заштити животната средина од загад ...
СЕ ПОШУМУВА РИДОТ КАЈ ГЛАВНИОТ КАНАЛ ЗА ИСПОРАКА НА ВОДА ЗА БИТОЛА И РЕК

СЕ ПОШУМУВА РИДОТ КАЈ ГЛАВНИОТ КАНАЛ ЗА ИСПОРАКА НА ВОДА ЗА БИТОЛА И РЕК

Вработените од јавното претпријатие „Стрежево“ од Битола денеска засадија 2.000 багремови садници на ридот кај главниот канал од каде се врши испорака ...
БИТОЛЧАНИ ГО ПОШУМУВААТ РИДОТ НАД ГРАДОТ ШТО ИЗГОРЕ ВО ПОЖАРИТЕ ВО 2007

БИТОЛЧАНИ ГО ПОШУМУВААТ РИДОТ НАД ГРАДОТ ШТО ИЗГОРЕ ВО ПОЖАРИТЕ ВО 2007

Порано ридот беше со густа борова шума, а денес е гола ледина, вака жителите на битолската населба Баир раскажуваат за Кркардаш, некогаш една од најом ...
ШИЛЕГОВ ЌЕ САДИ 400 ДРВЈА ВИСОКИ 14 МЕТРИ ВО ГОЛЕМОТО КОРИТО НА ВАРДАР

ШИЛЕГОВ ЌЕ САДИ 400 ДРВЈА ВИСОКИ 14 МЕТРИ ВО ГОЛЕМОТО КОРИТО НА ВАРДАР

Во големото корито на реката Вардар во Скопје ќе се садат дрвја кои ќе бидат високи 14 метри. Градоначалникот Петре Шилегов на отчетот за двегодишното ...
ПЕНДАРОВСКИ ПОСАДИ ЈАПОНСКИ КЕДАР НА СТАРТОТ НА ПОШУМУВАЊЕТО ОКОЛУ ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

ПЕНДАРОВСКИ ПОСАДИ ЈАПОНСКИ КЕДАР НА СТАРТОТ НА ПОШУМУВАЊЕТО ОКОЛУ ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

Претседателот Стево Пендаровски засади садници јапонски кедар на опожарената површина околу велешкото езеро Младост. Беа засадени 30-ина садници кои г ...
ЌЕ СЕ ВРАБОТУВААТ НОВИ ПОЖАРНИКАРИ И ЌЕ СЕ ОБУЧУВААТ ПИЛОТИ ЗА „ЕР ТРАКТОРИТЕ“, НАЈАВИ ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ ПО ПОЖАРОТ КАЈ ВЕЛЕС

ЌЕ СЕ ВРАБОТУВААТ НОВИ ПОЖАРНИКАРИ И ЌЕ СЕ ОБУЧУВААТ ПИЛОТИ ЗА „ЕР ТРАКТОРИТЕ“, НАЈАВИ ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ ПО ПОЖАРОТ КАЈ ВЕЛЕС

Ќе се зголемува бројот на пожарникари во територијалните противпожарни единици и ќе се обучуваат пилоти за летање со „ер тракторите“, авиони за гаснењ ...
ЈАПОНЦИ ЌЕ ГИ ПОШУМУВААТ ВОДНО, ВЕЛЕС И РАДОВИШ ЗА ДА СПРЕЧАТ СВЛЕЧИШТА И ПОПЛАВИ

ЈАПОНЦИ ЌЕ ГИ ПОШУМУВААТ ВОДНО, ВЕЛЕС И РАДОВИШ ЗА ДА СПРЕЧАТ СВЛЕЧИШТА И ПОПЛАВИ

Со пари и стручен тим од Агенцијата за меѓународна поддршка на Јапонија ќе се пошумуваат Водно, Радовиш и Велес, за да се намалат ризиците од поплави ...
ПОЖАР НА РИДОТ НАД НАСЕЛБАТА ГОРНО ОРИЗАРИ ВО БИТОЛА

ПОЖАР НА РИДОТ НАД НАСЕЛБАТА ГОРНО ОРИЗАРИ ВО БИТОЛА

Голем пожар избувна на ридот над населбата Горно Оризари во Битола. Екипи на битолската Противпожарна единица, Јавното претпријатие Комуналец и жители ...
ВО ПОШУМУВАЊЕ НА ВОДНО ЌЕ СЕ ВЛОЖАТ 700 ИЛЈАДИ ЕВРА, НЕМА НИ ДА СЕ ПОЗНАВА ДЕКА ТУКА ПОМИНУВА ГАСОВОД, ВЕЛИ ВЛАДАТА

ВО ПОШУМУВАЊЕ НА ВОДНО ЌЕ СЕ ВЛОЖАТ 700 ИЛЈАДИ ЕВРА, НЕМА НИ ДА СЕ ПОЗНАВА ДЕКА ТУКА ПОМИНУВА ГАСОВОД, ВЕЛИ ВЛАДАТА

Околу 43 милиони денари (700 илјади евра) ќе бидат вложени во повторното пошумување на Водно откако ќе заврши изградбата на гасоводот, објави Владата ...
СО ПОШУМУВАЊЕ ДА СЕ ВРАТИ ИЗГОРЕНОТО БЕЛОДРОБНО КРИЛО НА БИТОЛА, БАРААТ ЕКО АКТИВИСТИТЕ

СО ПОШУМУВАЊЕ ДА СЕ ВРАТИ ИЗГОРЕНОТО БЕЛОДРОБНО КРИЛО НА БИТОЛА, БАРААТ ЕКО АКТИВИСТИТЕ

На Битола да ѝ се врати едното белодробно крило кое го изгуби за време на пожарите пред десет години, предлага регионалното географско друштво „Геосф ...
1 220 / 20 НАПИСИ