Таг: пречистителна станица

1 220 / 20 НАПИСИ
ОД ЕУ СЕ ОБЕЗБЕДЕНИ 29 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИЗГРАДБА НА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО БИТОЛА

ОД ЕУ СЕ ОБЕЗБЕДЕНИ 29 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИЗГРАДБА НА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО БИТОЛА

Обезбедени се приближно 29 милиони евра за изградба на пречистителна станица и колекторски систем во Општина Битола. Дури 85 проценти од средствата се ...
ЗАЕВ ВО РАЦЕ ЈА ПОКАЖА ВОДАТА ВО СТРУМИЦА ПРЕЧИСТЕНА ОД ЕУ

ЗАЕВ ВО РАЦЕ ЈА ПОКАЖА ВОДАТА ВО СТРУМИЦА ПРЕЧИСТЕНА ОД ЕУ

Пуштена е во употреба новата пречистителна станица во Струмица, чија изградба ја финансираше Европската унија. Премиерот Зоран Заев денеска пред евроа ...
ФРАНЦИЈА ДОНИРАШЕ 200.000 ЕВРА ЗА ДОРАБОТКА НА ДОКУМЕНТАЦИЈАТА ЗА ИЗГРАДБА НА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО СКОПЈЕ

ФРАНЦИЈА ДОНИРАШЕ 200.000 ЕВРА ЗА ДОРАБОТКА НА ДОКУМЕНТАЦИЈАТА ЗА ИЗГРАДБА НА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО СКОПЈЕ

До 2020 година градските власти и Министерството за животна средина очекуваат да почне изградбата на пречистителна станица за отпадни води во Скопје. ...
ТЕТОВСКАТА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ ДВА ДЕНА Е СО НЕПРИЈАТЕН ВКУС, ПРЕПОРАКА ДА СЕ ПИЕ ФЛАШИРАНА

ТЕТОВСКАТА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ ДВА ДЕНА Е СО НЕПРИЈАТЕН ВКУС, ПРЕПОРАКА ДА СЕ ПИЕ ФЛАШИРАНА

Дали водата за пиење во Тетово е исправна за пиење или не, е дилемата која веќе два дена ги мачи тетовци, оти од вчера водата од градскиот водовод е с ...
БИТОЛСКАТА ДРАГОР СТАНА КАКО ПРИЛЕПСКАТА ЛАЈНАРКА

БИТОЛСКАТА ДРАГОР СТАНА КАКО ПРИЛЕПСКАТА ЛАЈНАРКА

Лајнарка се нарекуваше реката што тече низ Прилеп уште од приказните за Итар Пејо, иако денес прилепчани ја викаат Градска Река. Името од хумористични ...
ДА МУ СЕ ДАДЕ ВРЕМЕ И ПРОСТОР НА СЈО ДА СИ ЈА ЗАВРШИ РАБОТАТА, ПОРАЧА АМБАСАДОРОТ НА ЕУ  ЖБОГАР

ДА МУ СЕ ДАДЕ ВРЕМЕ И ПРОСТОР НА СЈО ДА СИ ЈА ЗАВРШИ РАБОТАТА, ПОРАЧА АМБАСАДОРОТ НА ЕУ  ЖБОГАР

Eвроамбасадорот Самуел Жбогар смета дека на Специјалното јавно обвинителство треба да му се даде време и простор за откривање на законската одговорнос ...
СЕ ВРАЌА ЖИВОТОТ ВО ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО

СЕ ВРАЌА ЖИВОТОТ ВО ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО

Запира трендот на деградација Преспанското Езеро, постепено се обновуваат природните функции на езерото, а забележано е подобрување на квалитетот на в ...
ЕУ ЌЕ ГРАДИ ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ЗА ОТПАДНИ ВОДИ ВО ТЕТОВО

ЕУ ЌЕ ГРАДИ ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ЗА ОТПАДНИ ВОДИ ВО ТЕТОВО

Европската унија наредната година во Тетово ќе започне со градба на пречистителна станица за отпадни води. Ова го најави амбасадорот на ЕУ во Македони ...
БИТОЛСКАТА КАНАЛИЗАЦИЈА ОД ДРАГОР НАПРАВИ МРТВА РЕКА

БИТОЛСКАТА КАНАЛИЗАЦИЈА ОД ДРАГОР НАПРАВИ МРТВА РЕКА

Реката Драгор која минува низ Битола е сосема мртва, без никаков жив свет. Во неа се влева отпадната канализациона и индустриска  вода од градот, без ...
ПО 20 ГОДИНИ ПАУЗА ПОЧНА ДА СЕ ГРАДИ ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО СТРУМИЦА

ПО 20 ГОДИНИ ПАУЗА ПОЧНА ДА СЕ ГРАДИ ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО СТРУМИЦА

Германската компанија „Вете Е“ заедно со македонската „Вардар градба“ ги почнаа работите за изградба на пречистителната станица во Струмица, каде ќе с ...
1 220 / 20 НАПИСИ