Таг: приватни лекари

ПРИВАТНИТЕ И МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ОД ПОНЕДЕЛНИК НЕМА ДА ПРИМААТ ПАЦИЕНТИ, ЌЕ ШТРАЈКУВААТ ЗА ПОВИСОКА КАПИТАЦИЈА

ПРИВАТНИТЕ И МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ОД ПОНЕДЕЛНИК НЕМА ДА ПРИМААТ ПАЦИЕНТИ, ЌЕ ШТРАЈКУВААТ ЗА ПОВИСОКА КАПИТАЦИЈА

Откако министерот за правда Беким Сали вчера кажа дека барањата на приватните лекари не се прифатливи, од понеделник тие започнуваат со протест. Три д ...
СТОМАТОЛОШКИТЕ ТИМОВИ ОД ЈАВНОТО И ПРИВАТНО ЗДРАВСТВО ЌЕ СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ КОВИД-19 ВО ПРВАТА ФАЗА, ВЕЛИ СТОМАТОЛОШКАТА КОМОРА

СТОМАТОЛОШКИТЕ ТИМОВИ ОД ЈАВНОТО И ПРИВАТНО ЗДРАВСТВО ЌЕ СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ КОВИД-19 ВО ПРВАТА ФАЗА, ВЕЛИ СТОМАТОЛОШКАТА КОМОРА

Сите стоматолози од јавно-здравствените установи во земјава и од приватното здравство ќе се вакцинираат против ковид-19 во првата фаза, а заинтересира ...
ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ ПРЕД УСТАВЕН СУД ЈА ОСПОРИЈА ОДЛУКАТА ЗА НАГРАДУВАЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ВО БОРБАТА СО КОВИД-19

ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ ПРЕД УСТАВЕН СУД ЈА ОСПОРИЈА ОДЛУКАТА ЗА НАГРАДУВАЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ВО БОРБАТА СО КОВИД-19

Здружението на приватните лекари преку нивен адвокат до Уставен суд поднело иницијатива за преиспитување на одлуката со која се наградуваат здравствен ...
И ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ БАРААТ ЗАШТИТНИ МЕРКИ И ОПРЕМА ПОРАДИ КОРОНАВИРУСОТ

И ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ БАРААТ ЗАШТИТНИ МЕРКИ И ОПРЕМА ПОРАДИ КОРОНАВИРУСОТ

Здружението на приватни лекари побара од Министерството за здравство и од Фондот за здравство да добие опрема за вакви вонредни ситуации, како и мерки ...
ВРАЌАЊЕТО НА ДНЕВНИЦИТЕ И КНИШКИТЕ ЌЕ НАПРАВИ ПИСАРИ ОД ЛЕКАРИТЕ, РЕКОА ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ НА ПРОТЕСТОТ ВО ВЕЛЕС

ВРАЌАЊЕТО НА ДНЕВНИЦИТЕ И КНИШКИТЕ ЌЕ НАПРАВИ ПИСАРИ ОД ЛЕКАРИТЕ, РЕКОА ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ НА ПРОТЕСТОТ ВО ВЕЛЕС

Приватните лекари од Велес протестираа откако од вчера Фондот за здравство им дал нова обврска - работа со амбулантските дневници и задолжителна употр ...
ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ НАЈАВИЈА ПРОТЕСТЕН МАРШ БИДЕЈЌИ ДРЖАВАТА ИМ ГИ ИГНОРИРА БАРАЊАТА

ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ НАЈАВИЈА ПРОТЕСТЕН МАРШ БИДЕЈЌИ ДРЖАВАТА ИМ ГИ ИГНОРИРА БАРАЊАТА

Здружението на приватни лекари, поддржано од сите координатори по региони, донесе одлука да се организира протестен марш во бели мантили. Во него ќе б ...
ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ БАРААТ ПОКАЧУВАЊЕ НА КАПИТАЦИЈАТА КАКО ШТО Е ПОКАЧЕНА ПАРТИЦИПАЦИЈАТА ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО

ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ БАРААТ ПОКАЧУВАЊЕ НА КАПИТАЦИЈАТА КАКО ШТО Е ПОКАЧЕНА ПАРТИЦИПАЦИЈАТА ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО

Приватните избрани лекари од Македонија реагираат што партиципацијата во јавното здравство е покачена, а капитацијата  кон нив, не е. Претседателот на ...
7 / 7 НАПИСИ