Таг: проекти

1 2 3 5 10 / 44 НАПИСИ
ЗА РЕНОВИРАЊЕ НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА СЕ ЗБОРУВА 15 ГОДИНИ, 9 ГОДИНИ Е ЗАТВОРЕНА И СКАПУВАШЕ, А СЕГА СЕ ЗАПАЛИ

ЗА РЕНОВИРАЊЕ НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА СЕ ЗБОРУВА 15 ГОДИНИ, 9 ГОДИНИ Е ЗАТВОРЕНА И СКАПУВАШЕ, А СЕГА СЕ ЗАПАЛИ

Универзалната сала во Скопје која што вчера се запали, над 15 години се најавува дека ќе се реновира, но не само што не е обновена, туку објектот 9 го ...
БИТКА ЗА РЕФУС

БИТКА ЗА РЕФУС

Рингишпилот пак доаѓа сретсело. Порано се возбудувавме, сега не го есапиме. ...
НИ ТРЕБААТ ГРАДОВИ ЗА ПЕШАЦИ, А НЕ ЗА КОЛИ, ВЕЛАТ СТУДЕНТИТЕ ОД СКОПСКИОТ АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ КОИ СО 50 ПРОЕКТИ ГО РАЗРАБОТИЈА ШТИП

НИ ТРЕБААТ ГРАДОВИ ЗА ПЕШАЦИ, А НЕ ЗА КОЛИ, ВЕЛАТ СТУДЕНТИТЕ ОД СКОПСКИОТ АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ КОИ СО 50 ПРОЕКТИ ГО РАЗРАБОТИЈА ШТИП

Студентите од завршните години на Архитектонскиот факултет при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ од Скопје, денеска во Штип презентираа над 50 сво ...
НИ ТРЕБААТ ГРАДОВИ ЗА ПЕШАЦИ, А НЕ ЗА КОЛИ, ВЕЛАТ СТУДЕНТИТЕ ОД СКОПСКИОТ АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ КОИ СО 50 ПРОЕКТИ ГО РАЗРАБОТИЈА ШТИП

НИ ТРЕБААТ ГРАДОВИ ЗА ПЕШАЦИ, А НЕ ЗА КОЛИ, ВЕЛАТ СТУДЕНТИТЕ ОД СКОПСКИОТ АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ КОИ СО 50 ПРОЕКТИ ГО РАЗРАБОТИЈА ШТИП

Студентите од завршните години на Архитектонскиот факултет при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ од Скопје, денеска во Штип презентираа над 50 сво ...
САМО ИЛЈАДА АПЛИКАЦИИ СТИГНАЛЕ НА КОНКУРСОТ ЗА ПРОЕКТИ ВО КУЛТУРАТА, КОЈ ЗАВРШУВА НА 6 НОЕМВРИ, ЛАНИ ИМАЛО 3 ИЛЈАДИ ПРИЈАВИ

САМО ИЛЈАДА АПЛИКАЦИИ СТИГНАЛЕ НА КОНКУРСОТ ЗА ПРОЕКТИ ВО КУЛТУРАТА, КОЈ ЗАВРШУВА НА 6 НОЕМВРИ, ЛАНИ ИМАЛО 3 ИЛЈАДИ ПРИЈАВИ

Околу илјада апликации се пристигнати на Конкурсот за финансирање на проекти од национален и јавен интерес за култура за 2024 година, кој почна на 3 о ...
ОБЈАВЕН КОНКУРСОТ ЗА ПРОЕКТИ ВО КУЛТУРАТА, КОСТАДИНОВСКА-СТОЈЧЕВСКА ПОВИКА ДА СЕ ПРИЈАВУВААТ МЛАДИТЕ АВТОРИ И ИЛУСТРАТОРИ

ОБЈАВЕН КОНКУРСОТ ЗА ПРОЕКТИ ВО КУЛТУРАТА, КОСТАДИНОВСКА-СТОЈЧЕВСКА ПОВИКА ДА СЕ ПРИЈАВУВААТ МЛАДИТЕ АВТОРИ И ИЛУСТРАТОРИ

Од денеска е отворен системот за електронско пријавување на Конкурсот за поддршка на проекти од национален интерес во културата за 2024, а ќе биде зат ...
ЗА ЕДНА ТРЕТИНА НАМАЛЕНИ ЈАВНИТЕ НАБАВКИ НА ОПШТИНИТЕ, ВО СКОПЈЕ ДУРИ ЗА 68 %

ЗА ЕДНА ТРЕТИНА НАМАЛЕНИ ЈАВНИТЕ НАБАВКИ НА ОПШТИНИТЕ, ВО СКОПЈЕ ДУРИ ЗА 68 %

За една третина е намалена вредноста на јавните набавки на општините и Град Скопје во 2022 година во споредба со 2021, покажува анализата на Центарот ...
ПРОЕКТИ НА ЛИЦА БЛИСКИ ДО ВМРО-ДПМНЕ ДОБИЈА НАЈМНОГУ ПАРИ ОД ОПШТИНСКАТА ПРОГРАМА ЗА КУЛТУРА, ОД ОПШТИНА БИТОЛА ВЕЛАТ НЕМА ПАРТИСКО ВЛИЈАНИЕ

ПРОЕКТИ НА ЛИЦА БЛИСКИ ДО ВМРО-ДПМНЕ ДОБИЈА НАЈМНОГУ ПАРИ ОД ОПШТИНСКАТА ПРОГРАМА ЗА КУЛТУРА, ОД ОПШТИНА БИТОЛА ВЕЛАТ НЕМА ПАРТИСКО ВЛИЈАНИЕ

Над 200.000 денари (над 3.200 евра) се одобрени да се издвојат од општинскиот буџет на Битола, конкретно од Програмата за култура 2023, за новата мани ...
МАКЕДОНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ НЕ МОЖАТ ДА КОРИСТАТ ФОНДОВИ ОД ЕУ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ОТИ ВЛАДАТА НЕ УПЛАТИЛА КОТИЗАЦИЈА

МАКЕДОНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ НЕ МОЖАТ ДА КОРИСТАТ ФОНДОВИ ОД ЕУ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ОТИ ВЛАДАТА НЕ УПЛАТИЛА КОТИЗАЦИЈА

Неколку македонски организации и компании веќе добиле грантови од европската програма „Лајф“ за животна средина и климатска акција, но не можат да ги ...
ОПШТИНА КУМАНОВО СО 50.000 ЕВРА ЌЕ ПОДДРЖИ ПЕТ НЕВЛАДИНИ ПРОЕКТИ ЗА СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА НА РАНЛИВИ ГРУПИ

ОПШТИНА КУМАНОВО СО 50.000 ЕВРА ЌЕ ПОДДРЖИ ПЕТ НЕВЛАДИНИ ПРОЕКТИ ЗА СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА НА РАНЛИВИ ГРУПИ

Општина Куманово годинава ќе потроши 3 милиони денари или околу 50 илјади евра за проекти од социјална заштита за ранливи групи граѓани, кои ќе ги рел ...
1 2 3 5 10 / 44 НАПИСИ