Таг: профит

БЕГ МОЖЕ СЛОБОДНО ДА ГО ИСКЛУЧИ ПАРНОТО, ОТИ НЕМА ИСТРАГА ЗА РЕГУЛАТОРИТЕ ШТО ВО 2012 НЕЗАКОНСКИ Ѝ ДАЛЕ ЛИЦЕНЦИ

БЕГ МОЖЕ СЛОБОДНО ДА ГО ИСКЛУЧИ ПАРНОТО, ОТИ НЕМА ИСТРАГА ЗА РЕГУЛАТОРИТЕ ШТО ВО 2012 НЕЗАКОНСКИ Ѝ ДАЛЕ ЛИЦЕНЦИ

Компанијата „Балкан енерџи груп“ (БЕГ), на која членовите на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) во 2012 година, во времето на владеењето на ВМ ...
„МАКПЕТРОЛ“ ОСТВАРИ ДОБИВКА ОД 20 МИЛИОНИ ЕВРА ВО ПРВИТЕ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ ОД 2021

„МАКПЕТРОЛ“ ОСТВАРИ ДОБИВКА ОД 20 МИЛИОНИ ЕВРА ВО ПРВИТЕ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ ОД 2021

Акционерското друштво „Макпетрол“ од Скопје оствари добивка по оданочување од 1.227,6 милиони денари, односно речиси 20 милиони евра во периодот од 1 ...
СВЕТСКИТЕ ЛИДЕРИ ПОСТИГНАА ДОГОВОР ЗА ОДАНОЧУВАЊЕ НА ГОЛЕМИТЕ КОМПАНИИ СО НАЈМАЛКУ 15%

СВЕТСКИТЕ ЛИДЕРИ ПОСТИГНАА ДОГОВОР ЗА ОДАНОЧУВАЊЕ НА ГОЛЕМИТЕ КОМПАНИИ СО НАЈМАЛКУ 15%

Лидерите на 20-те најголеми светски економии постигнаа историски договор за оданочување на профитот на големите компании со најмалку 15%. Ова следува ...
АЛКАЛОИД СО РАСТ НА ДОБИВКАТА И ИЗВОЗОТ И 144 НОВИ ВРАБОТУВАЊА

АЛКАЛОИД СО РАСТ НА ДОБИВКАТА И ИЗВОЗОТ И 144 НОВИ ВРАБОТУВАЊА

„Алкалоид“ во периодот од јануари до септември ја зголемил единечната нето добивка за осум отсто во споредба со истиот период лани, консолидирани прод ...
ГРАДЕЖНИШТВОТО НАЈПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС СО 60 МИЛИОНИ ЕВРА ЧИСТ ЌАР, А ПЛАТИТЕ ПОТПРОСЕЧНИ

ГРАДЕЖНИШТВОТО НАЈПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС СО 60 МИЛИОНИ ЕВРА ЧИСТ ЌАР, А ПЛАТИТЕ ПОТПРОСЕЧНИ

Компаниите кои се занимаваат со градежништво лани оствариле вкупно 60 милиони евра профит, најголем во државата, покажуваат податоците на Управата за ...
ЕЛЕМ ЛАНИ ВРАБОТИЛ НОВИ 283 ЛИЦА, МЕПСО СО НАМАЛЕН ПРОФИТ ЗА 9 МИЛИОНИ ЕВРА

ЕЛЕМ ЛАНИ ВРАБОТИЛ НОВИ 283 ЛИЦА, МЕПСО СО НАМАЛЕН ПРОФИТ ЗА 9 МИЛИОНИ ЕВРА

Во компаниите во државна сопственост на крајот од 2016 година работеле 28.457 луѓе, што е речиси непроменет број во споредба со 2015 година, но од ова ...
КРЕИРАЈТЕ ВРЕДНОСТИ, НЕ САМО ПРОФИТ, ПОРАЧА ПРВИОТ ФОРУМ НА ДОБРИ КОМПАНИИ

КРЕИРАЈТЕ ВРЕДНОСТИ, НЕ САМО ПРОФИТ, ПОРАЧА ПРВИОТ ФОРУМ НА ДОБРИ КОМПАНИИ

Првиот Форум на добри компании, на тема „Трансформација на општеството преку бизнисите“, се одржа денеска во Скопје со претставници на компании, граѓа ...
7 / 7 НАПИСИ