Таг: прогресивна стапка

ДАНОКОТ НА ДОБИВКА ЗА ИТ КОМПАНИИТЕ ДА СЕ НАМАЛИ ОД 10 НА 3 ОТСТО, ДОПРВА ЌЕ ДЕБАТИРАМЕ ЗА ПРАГОТ ЗА ПЕРСОНАЛЕЦОТ, КАЖА ЗАЕВ

ДАНОКОТ НА ДОБИВКА ЗА ИТ КОМПАНИИТЕ ДА СЕ НАМАЛИ ОД 10 НА 3 ОТСТО, ДОПРВА ЌЕ ДЕБАТИРАМЕ ЗА ПРАГОТ ЗА ПЕРСОНАЛЕЦОТ, КАЖА ЗАЕВ

Владата размислува за намалување на данокот на добивка за информатичките компании, кажа премиерот Зоран Заев, за да ги мотивираат големите компании од ...
ПРОГРЕСИВЕН ДАНОК ТРЕБА ДА СЕ ВОВЕДЕ, НО НИЗОК ПРАГ МОЖЕ ДА ГИ ДЕСТИМУЛИРА МЛАДИТЕ, ВЕЛИ АНЃУШЕВ

ПРОГРЕСИВЕН ДАНОК ТРЕБА ДА СЕ ВОВЕДЕ, НО НИЗОК ПРАГ МОЖЕ ДА ГИ ДЕСТИМУЛИРА МЛАДИТЕ, ВЕЛИ АНЃУШЕВ

Владата прави анализа за придобивките од воведување прогресивна стапка на персоналниот данок, како и за тоа кој ќе биде прагот за даночна стапка од 18 ...
ТЕВДОВСКИ ПРЕДЛОЖИ 18 ОТСТО ДАНОК ЗА ПРИХОДИ НАД 1.000 ЕВРА, АНЃУШЕВ САКА ПОВИСОК ПРАГ

ТЕВДОВСКИ ПРЕДЛОЖИ 18 ОТСТО ДАНОК ЗА ПРИХОДИ НАД 1.000 ЕВРА, АНЃУШЕВ САКА ПОВИСОК ПРАГ

Министерот за финансии Драган Тевдовски и вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев имаат различни ставови колкав треба да биде прагот за воведу ...
3 / 3 НАПИСИ