Таг: промоција

1 2 3 8 10 / 73 НАПИСИ
19 ПИСАТЕЛИ НАПИШАА ПОСВЕТИ ЗА ПЕТРЕ М. АНДРЕЕВСКИ, ПРОМОЦИЈАТА НА КНИГАТА Е НА 25 ЈУНИ ВО МАНУ

19 ПИСАТЕЛИ НАПИШАА ПОСВЕТИ ЗА ПЕТРЕ М. АНДРЕЕВСКИ, ПРОМОЦИЈАТА НА КНИГАТА Е НА 25 ЈУНИ ВО МАНУ

На 25 јуни во 12 часот, во Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) ќе има промоција на „Книга за Петре (Сите лица на расказот)“, во чес ...
КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ЧЕСТ НА 85 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ЃОРЃЕ МАРЈАНОВИЌ УТРЕ НА ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ ВО СКОПЈЕ

КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ЧЕСТ НА 85 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ЃОРЃЕ МАРЈАНОВИЌ УТРЕ НА ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ ВО СКОПЈЕ

Утре (28) мај во 12 часот на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ќе се одржи конференцијата „Разгово ...
ПОЧЕСТЕНА СУМ ШТО БАДЕНТЕР И МОЈОТ ЛУАН МЕ ИЗБРАА ЗА ПРЕВОДОТ НА ФРАНЦУСКАТА КНИГА „ИДИС“, ВЕЛИ ПРОФЕСОРКАТА ГЗИМЕ СТАРОВА

ПОЧЕСТЕНА СУМ ШТО БАДЕНТЕР И МОЈОТ ЛУАН МЕ ИЗБРАА ЗА ПРЕВОДОТ НА ФРАНЦУСКАТА КНИГА „ИДИС“, ВЕЛИ ПРОФЕСОРКАТА ГЗИМЕ СТАРОВА

„Јас не сум преведувач по вокација и кога се сретнувам со преведувачи, одам чекор назад, затоа што ова ми е ангажман кој го правам со љубов. Благодарн ...
РУМЕНА БУЖАРОВСКА ВО АРГЕНТИНА ГО ПРЕТСТАВИ ШПАНСКОТО ИЗДАНИЕ НА КНИГАТА „МОЈОТ МАЖ“

РУМЕНА БУЖАРОВСКА ВО АРГЕНТИНА ГО ПРЕТСТАВИ ШПАНСКОТО ИЗДАНИЕ НА КНИГАТА „МОЈОТ МАЖ“

Шпанското издание на збирката раскази „Мојот маж“ на Румена Бужаровска, на 31 јануари беше претставено во Буенос Аирес, Аргентина. Книгата во Аргентин ...
ДЕДО МИ ЗАПИШАЛ 8.000 НАРОДНИ ПЕСНИ, А АРХИВАТА СТОИ НЕИСТРАЖЕНА, РЕЧЕ ВАСИЛ ХАЏИМАНОВ НА ПРОМОЦИЈАТА НА МОНОГРАФИЈАТА „ТАЖАЧКИ ПЕСНИ ОД СКОПСКИОТ ЗЕМЈОТРЕС ВО 1963“ ОД МАРТИНОВСКА И ИВАНОВ

ДЕДО МИ ЗАПИШАЛ 8.000 НАРОДНИ ПЕСНИ, А АРХИВАТА СТОИ НЕИСТРАЖЕНА, РЕЧЕ ВАСИЛ ХАЏИМАНОВ НА ПРОМОЦИЈАТА НА МОНОГРАФИЈАТА „ТАЖАЧКИ ПЕСНИ ОД СКОПСКИОТ ЗЕМЈОТРЕС ВО 1963“ ОД МАРТИНОВСКА И ИВАНОВ

Во чест на македонскиот етномузиколог и фолклорист Васил Хаџиманов, сношти во Скопје беше промовирана на монографијата „Тажачки песни од скопскиот зем ...
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КУМАНОВО МАКСИМ ДИМИТРИЕВСКИ ВО СКОПЈЕ ЈА ПРОМОВИРАШЕ СВОЈАТА ПАРТИЈА „ЗНАМ“

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КУМАНОВО МАКСИМ ДИМИТРИЕВСКИ ВО СКОПЈЕ ЈА ПРОМОВИРАШЕ СВОЈАТА ПАРТИЈА „ЗНАМ“

Поранешниот висок функционер на СДСМ, сега самостоен градоначалник на Куманово Максим Димитриевски, вечерва во Скопје ја промовираше новата партија „З ...
МАКЕДОНИЈА ТРЕБА ДА ПРИВЛЕКУВА ТУРИСТИ СО НОВИ АЛАТКИ, СМЕТААТ ТУРИСТИЧКИТЕ РАБОТНИЦИ

МАКЕДОНИЈА ТРЕБА ДА ПРИВЛЕКУВА ТУРИСТИ СО НОВИ АЛАТКИ, СМЕТААТ ТУРИСТИЧКИТЕ РАБОТНИЦИ

Трендовите на туристичкиот пазар покажуваат дека се потребни нови алатки за промоција на Македонија во регионот. Тоа се алатки кои се засноваат на диг ...
„ОГЛЕДАЛО ВО МАКЕДОНИЈА“ ПО ПОЛА ВЕК ГИ СПОИ ФОТОГРАФОТ НИЛ ФОЛБЕРГ И ВНУКОТ НА ДЕВОЈКАТА ОД НАСЛОВНАТА СЛИКА

„ОГЛЕДАЛО ВО МАКЕДОНИЈА“ ПО ПОЛА ВЕК ГИ СПОИ ФОТОГРАФОТ НИЛ ФОЛБЕРГ И ВНУКОТ НА ДЕВОЈКАТА ОД НАСЛОВНАТА СЛИКА

Мавровецот Горан Манојловски случајно на Интернет ја видел најавата за промоцијата на фотомонографијата „Огледало во Македонија“ на американско-израел ...
СЛОВЕНИЈА НУДИ ВРАБОТУВАЊА ЗА ШОФЕРИ, КУВАРИ, МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ДО ДОКТОРИ СПЕЦИЈАЛИСТИ ОД МАКЕДОНИЈА

СЛОВЕНИЈА НУДИ ВРАБОТУВАЊА ЗА ШОФЕРИ, КУВАРИ, МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ДО ДОКТОРИ СПЕЦИЈАЛИСТИ ОД МАКЕДОНИЈА

Од шофери на автобуси, кувари, градежници до медицински сестри со средно и високо образование, општи доктори и специјалисти по патологија, хирургија, ...
НОВАТА СТИХОЗБИРКА „НА ВРВ НА ЈАЗИКОТ“ НА АКАДЕМИК ЌУЛАВКОВА ЌЕ БИДЕ ПРОМОВИРАНА ВЕЧЕРВА ВО МКЦ

НОВАТА СТИХОЗБИРКА „НА ВРВ НА ЈАЗИКОТ“ НА АКАДЕМИК ЌУЛАВКОВА ЌЕ БИДЕ ПРОМОВИРАНА ВЕЧЕРВА ВО МКЦ

Новата стихозбирка на академик Катица Ќулавкова, „На врв на јазикот, ќе биде промовирана вечерва во 19 часот, во Галеријата на Младинскиот културен це ...
1 2 3 8 10 / 73 НАПИСИ