Таг: првачиња

1 2 3 10 / 26 НАПИСИ
ВО КУМАНОВО ВО МАЈ СЕ ЗАПИШАЛЕ 923 ПРВАЧИЊА, ФАЛАТ УШТЕ 585 ДЕЦА ОД СПИСОКОТ НА РОДЕНИ ВО 2018

ВО КУМАНОВО ВО МАЈ СЕ ЗАПИШАЛЕ 923 ПРВАЧИЊА, ФАЛАТ УШТЕ 585 ДЕЦА ОД СПИСОКОТ НА РОДЕНИ ВО 2018

Во шеснаесет основни училишта во Општина Куманово во мај се запишани вкупно 923 ученици во прво одделение во учебната 2024/25 година. Врз основа на по ...
СОСТОЈБАТА НА ЗАБИТЕ НА ИДНИТЕ ПРВАЧИЊА Е ЛОША ПОРАДИ ЈАДЕЊЕ ШЕЌЕРИ, ВЕЛАТ ВЕЛЕШКИТЕ СТОМАТОЛОЗИ

СОСТОЈБАТА НА ЗАБИТЕ НА ИДНИТЕ ПРВАЧИЊА Е ЛОША ПОРАДИ ЈАДЕЊЕ ШЕЌЕРИ, ВЕЛАТ ВЕЛЕШКИТЕ СТОМАТОЛОЗИ

Состојбата на забите од децата од претшколска возраст е лоша, а евидентно е дека децата сакаат да јадат чоколадо. Ова го вели д-р Анита Солева, стомат ...
МЕСТО УЧИТЕЛИ, ПЕДАГОГ ГИ ПРЕЧЕКАЛ ПРВАЧИЊАТА ВО ШКОЛО ВО БИТОЛА, НА 50 НАСТАВНИЦИ НЕ ИМ СЕ ПРОДОЛЖЕНИ ДОГОВОРИТЕ ЗА РАБОТА

МЕСТО УЧИТЕЛИ, ПЕДАГОГ ГИ ПРЕЧЕКАЛ ПРВАЧИЊАТА ВО ШКОЛО ВО БИТОЛА, НА 50 НАСТАВНИЦИ НЕ ИМ СЕ ПРОДОЛЖЕНИ ДОГОВОРИТЕ ЗА РАБОТА

Педагогот ги пречекал дел од првачињата во битолското училиште „Климент Охридски“, зашто на учителката ѝ истекол договорот за работа, вели родител. На ...
ПРВАЧИЊАТА ВО КУМАНОВО ВО СЕПТЕМВРИ ЌЕ ДОБИЈАТ ПО 2.000 ДЕНАРИ

ПРВАЧИЊАТА ВО КУМАНОВО ВО СЕПТЕМВРИ ЌЕ ДОБИЈАТ ПО 2.000 ДЕНАРИ

Општина Куманово на секое прваче кое ќе се запише во новата учебна 2023/24 ќе му обезбеди 2.000 денари. Советниците вчера ја донесоа оваа одлука за да ...
ОПШТИНАТА ДАВА ЕДНОКРАТНА ПОМОШ ОД 3.000 ДЕНАРИ ЗА СЕКОЕ ПРВАЧЕ ВО БИТОЛА

ОПШТИНАТА ДАВА ЕДНОКРАТНА ПОМОШ ОД 3.000 ДЕНАРИ ЗА СЕКОЕ ПРВАЧЕ ВО БИТОЛА

Општина Битола ќе додели еднократна парична помош за првачињата запишани во општинските основни училишта во учебната 2022/2023 година. Вака одлучи Сов ...
ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ ПРЕПОЛОВЕН БРОЈОТ НА ПРВООДДЕЛЕНЦИТЕ ВО ШТИП, 52 ПРВАЧИЊА ВО ОПШТИНА КАРБИНЦИ ДОБИЈА ПО 3.000 ДЕНАРИ

ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ ПРЕПОЛОВЕН БРОЈОТ НА ПРВООДДЕЛЕНЦИТЕ ВО ШТИП, 52 ПРВАЧИЊА ВО ОПШТИНА КАРБИНЦИ ДОБИЈА ПО 3.000 ДЕНАРИ

Штипските првачиња ја почнуваат новата учебна година со нови ранци и училиштен прибор, што Општина Штип ги обезбеди преку спонзори. Ваква донација обе ...
ВО ТЕТОВО ЗАПИШАНИ 500 ПРВАЧИЊА ПОМАЛКУ ОД ОЧЕКУВАНОТО

ВО ТЕТОВО ЗАПИШАНИ 500 ПРВАЧИЊА ПОМАЛКУ ОД ОЧЕКУВАНОТО

Во првиот уписен рок во основните училишта во Тетово се запишале 567 првачиња помалку од бројот кој се очекувал според бројот на родените деца во 2016 ...
ПРВАЧИЊАТА МОРА СО ИТЕН УПАТ ДА ОДАТ НА ОЧЕН ЛЕКАР ПО ПОТВРДА ЗА УПИС ОТИ НЕМА ТЕРМИНИ

ПРВАЧИЊАТА МОРА СО ИТЕН УПАТ ДА ОДАТ НА ОЧЕН ЛЕКАР ПО ПОТВРДА ЗА УПИС ОТИ НЕМА ТЕРМИНИ

На офталмолошки преглед кој е задолжителен за децата да се запишат во прво одделение се стигнува и со приоритетен упат зашто редовните термини се попо ...
УПИСИТЕ НА ПРВАЧИЊАТА ЌЕ БИДАТ И ОНЛАЈН ОД МАЈ, НАЈАВИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

УПИСИТЕ НА ПРВАЧИЊАТА ЌЕ БИДАТ И ОНЛАЈН ОД МАЈ, НАЈАВИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

Запишувањето на децата во прво одделение во мај ќе може да се направи и електронски, најави денеска министерката за образование и наука Мила Царовска. ...
УЧЕЊЕ СО РАЗБИРАЊЕ НАМЕСТО УЧЕЊЕ НА ПАМЕТ, ПРВАЧИЊАТА ВО СЕПТЕМВРИ СО НОВА НАСТАВНА ПРОГРАМА

УЧЕЊЕ СО РАЗБИРАЊЕ НАМЕСТО УЧЕЊЕ НА ПАМЕТ, ПРВАЧИЊАТА ВО СЕПТЕМВРИ СО НОВА НАСТАВНА ПРОГРАМА

Првачињата во новата 2021/2022 учебна година ќе учат по новите наставни програми кои ги донесе Министерството за образование и наука (МОН) на предлог ...
1 2 3 10 / 26 НАПИСИ