Таг: работилница

ДЕЛАТА  ОД СКУЛПТОРСКИТЕ РАБОТИЛНИЦИ ОД 2020 И 2021 УШТЕ НЕ СЕ ПОСТАВЕНИ ВО ВЕЛЕС

ДЕЛАТА ОД СКУЛПТОРСКИТЕ РАБОТИЛНИЦИ ОД 2020 И 2021 УШТЕ НЕ СЕ ПОСТАВЕНИ ВО ВЕЛЕС

Иако минаа скоро три години, сѐ уште не се поставени две од делата, за разлика од останатите четири од скулпторската работилница одржана летото 2020 г ...
ПЕСНАТА „НА КОЈНИК ДУЌАН ДА ИМАМ“ Е ЗА ВЕЛЕШАНЕЦОТ ПЕТРЕ ВИТАНЧЕТО И НЕГОВАТА РАБОТИЛНИЦА ЗА МАСЛО ОД АФИОН И СОНЧОГЛЕД

ПЕСНАТА „НА КОЈНИК ДУЌАН ДА ИМАМ“ Е ЗА ВЕЛЕШАНЕЦОТ ПЕТРЕ ВИТАНЧЕТО И НЕГОВАТА РАБОТИЛНИЦА ЗА МАСЛО ОД АФИОН И СОНЧОГЛЕД

Секоја песна си има своја приказна, свој животен пат. Велешката традиционална песна „На Којник дуќан да имам“ е добро позната, песна, обнародена. А пр ...
КЛОВНОВИ ЗА ЗДРАВЈЕ ОД ХОЛАНДИЈА СО ТЕРАПИЈА ЗА УБАВ ДЕН НА БОЛНИ ДЕЦА И СТАРИ ВО СКОПЈЕ

КЛОВНОВИ ЗА ЗДРАВЈЕ ОД ХОЛАНДИЈА СО ТЕРАПИЈА ЗА УБАВ ДЕН НА БОЛНИ ДЕЦА И СТАРИ ВО СКОПЈЕ

Четиринаесетмина волонтери од холандската фондација „Аут оф ареа“, во костими на кловнови деновиве се во Скопје, каде работат со вработени и пациенти ...
В САБОТА ПОЧНУВА КАМПАЊАТА ЗА ДАРУВАЊЕ КОСКЕНА СРЦЕВИНА НА КЛИНИКАТА ЗА ХЕМАТОЛОГИЈА

В САБОТА ПОЧНУВА КАМПАЊАТА ЗА ДАРУВАЊЕ КОСКЕНА СРЦЕВИНА НА КЛИНИКАТА ЗА ХЕМАТОЛОГИЈА

„Биди срцевина, биди херој“ е насловот на кампањата за подигање на свеста за запишување во националниот регистар на дарители на коскена срцевина што п ...
СО МУЗИКА, ЦРТАЊЕ И ЗАБАВА ВО МКЦ, ДЕЦАТА УЧЕА ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ И РАЗЛИЧНОСТИ

СО МУЗИКА, ЦРТАЊЕ И ЗАБАВА ВО МКЦ, ДЕЦАТА УЧЕА ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ И РАЗЛИЧНОСТИ

Со свирење на тапани, цртање, жонглирање, музика и запознавање со животните денес во Детскиот креативен центар при Младинскиот културен центар се одрж ...
„ОТЕКУВАМ, НО НЕ СЕ ПОВЛЕКУВАМ“, ДЕЦАТА ПРЕКУ ИГРИ ЌЕ УЧАТ ЗА РЕТКА БОЛЕСТ ВО ПАРКОТ НА ФРАНКОФОНИЈАТА ВО СКОПЈЕ

„ОТЕКУВАМ, НО НЕ СЕ ПОВЛЕКУВАМ“, ДЕЦАТА ПРЕКУ ИГРИ ЌЕ УЧАТ ЗА РЕТКА БОЛЕСТ ВО ПАРКОТ НА ФРАНКОФОНИЈАТА ВО СКОПЈЕ

Работилница за деца под мотото „Отекувам, но не се повлекувам-цртам“ утре ќе се оддржи кај мобилната галерија во паркот на Франкофонијата. Преку игри ...
НАСТАВНИЦИ СУПЕРХЕРОИ РАБОТАТ ЗА МАЛА ПЛАТА И САМИ СИ ПЛАЌААТ ПРЕВОЗ

НАСТАВНИЦИ СУПЕРХЕРОИ РАБОТАТ ЗА МАЛА ПЛАТА И САМИ СИ ПЛАЌААТ ПРЕВОЗ

Наставничката од бајките, Весела Богдановиќ - Весе деновиве се претвори во суперхерој Ентузиела Креативковска. Одделенската наставничка од училиштето ...
ПОЛИЦИЈАТА И НОВИНАРИТЕ СИ ГИ ЗАМЕНИЈА УЛОГИТЕ ВО БИТОЛА

ПОЛИЦИЈАТА И НОВИНАРИТЕ СИ ГИ ЗАМЕНИЈА УЛОГИТЕ ВО БИТОЛА

Новинарите станаа полицајци, а полицајците новинари на денешната работилница за зголемување на взаемната доверба помеѓу МВР и медиумите во Битола. Уче ...
РАБОТИЛНИЦА ЗА ЧИТАЊЕ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ УТРЕ ВО БУЊАКОВЕЦ

РАБОТИЛНИЦА ЗА ЧИТАЊЕ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ УТРЕ ВО БУЊАКОВЕЦ

Здружението на граѓани Плоштад Слобода утре во Железничката зграда во Буњаковец во Скопје организира работилница за читање урбанистички планови. Посет ...
9 / 9 НАПИСИ