Таг: рециклирање

1 2 329 / 29 НАПИСИ
ВО ПОГРАНИЧНИОТ РЕГИОН СО ГРЦИЈА ОД БИО-ОТПАДОТ ЌЕ СЕ ПРОИЗВЕДУВА КОМПОСТ

ВО ПОГРАНИЧНИОТ РЕГИОН СО ГРЦИЈА ОД БИО-ОТПАДОТ ЌЕ СЕ ПРОИЗВЕДУВА КОМПОСТ

Органскиот, односно био-отпад веќе нема да се меша со другото ѓубре во Битола и Новаци, туку ќе се селектира во посебни канти, а потоа ќе се рециклира ...
ЈАС НЕ ЗАГАДУВАМ, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ЗА ЕКОЛОГИЈА НАСЕР НУРЕДИНИ И ГИ ПОВИКА ИНСТИТУЦИИ И ГРАЃАНИТЕ ДА ПОЧНАТ СО СЕЛЕКЦИЈА НА ОТПАДОТ

ЈАС НЕ ЗАГАДУВАМ, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ЗА ЕКОЛОГИЈА НАСЕР НУРЕДИНИ И ГИ ПОВИКА ИНСТИТУЦИИ И ГРАЃАНИТЕ ДА ПОЧНАТ СО СЕЛЕКЦИЈА НА ОТПАДОТ

Министерот за животна средина Насер Нуредини ги повика граѓаните и институциите да се приклучат на мисијата на неговото министерство „Јас не загадувам ...
ВЕЛЕС ДОБИ 20 ЖОЛТИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА СОБИРАЊЕ НА ПЕТ-АМБАЛАЖА

ВЕЛЕС ДОБИ 20 ЖОЛТИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА СОБИРАЊЕ НА ПЕТ-АМБАЛАЖА

Еколошкото друштво „Вила зора“ од Велес ги промовираше дваесетте новопоставени жолти метални контејнери. Поставени на исто толку фреквентни локации, г ...
ОПШТИНА ВЕЛЕС БЕСПЛАТНО ДЕЛИ КАНТИ ЗА ОТПАД И ГИ УЧИ ГРАЃАНИТЕ ДА РЕЦИКЛИРААТ

ОПШТИНА ВЕЛЕС БЕСПЛАТНО ДЕЛИ КАНТИ ЗА ОТПАД И ГИ УЧИ ГРАЃАНИТЕ ДА РЕЦИКЛИРААТ

Место во лимени канти од сирење и маслинки, картонски кутии позајмени од локалното гранапче или во кеси од маркетите, локалните власти помагаат велеша ...
УЧИЛИШТАТА И ГРАДИНКИТЕ ВО ВЕЛЕС ЌЕ ДОБИЈАТ КОНТЕЈНЕРИ И КАНТИ ЗА СЕЛЕКЦИЈА НА ОТПАД, ЗА ШТО ЌЕ БИДАТ И НАГРАДУВАНИ

УЧИЛИШТАТА И ГРАДИНКИТЕ ВО ВЕЛЕС ЌЕ ДОБИЈАТ КОНТЕЈНЕРИ И КАНТИ ЗА СЕЛЕКЦИЈА НА ОТПАД, ЗА ШТО ЌЕ БИДАТ И НАГРАДУВАНИ

Техничко-технолошкиот факултет од Велес го промовираше проектот добиен од ЕУ, со кој основните и средните училишта и градинките од градот ќе добијат к ...
ЕВРОПСКАТА УНИЈА ЦЕЛОСНО ЌЕ ЗАБРАНИ ПЛАСТИЧНИ СЛАМКИ, ЧАШИ, ЧИНИИ И ПРИБОР ЗА ЈАДЕЊЕ

ЕВРОПСКАТА УНИЈА ЦЕЛОСНО ЌЕ ЗАБРАНИ ПЛАСТИЧНИ СЛАМКИ, ЧАШИ, ЧИНИИ И ПРИБОР ЗА ЈАДЕЊЕ

Европскиот парламент изгласа целосна забрана на пластиката за еднократна употреба во земјите од Европска Унија, со цел да се намали загадувањето во ок ...
ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ДЕЛЕШЕ ПЛАТНЕНИ ТОРБИ МЕСТО ПЛАСТИЧНИ КЕСИ ВО ЗАЕДНИЧКА АКЦИЈА СО „ПИВАРА“ И „ПАКОМАК“

ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ДЕЛЕШЕ ПЛАТНЕНИ ТОРБИ МЕСТО ПЛАСТИЧНИ КЕСИ ВО ЗАЕДНИЧКА АКЦИЈА СО „ПИВАРА“ И „ПАКОМАК“

Заменете ги пластичните кеси со платнени торби кога пазарувате, порачаа претставниците на „Пивара“ Скопје“, „Пакомак“ и амбасадорот на Холандија Воуте ...
ШВЕДСКА ПРОИЗВЕДЕ ПИВО ОД РЕЦИКЛИРАНА ОТПАДНА ВОДА

ШВЕДСКА ПРОИЗВЕДЕ ПИВО ОД РЕЦИКЛИРАНА ОТПАДНА ВОДА

Шведска пиварница лансираше ново пиво направено од рециклирана отпадна вода, со цел да го нагласи проблемот со недостиг на вода во некои делови од све ...
СО МУЗИКА НА БЕТОВЕН РЕЦИКЛИРААТ ЃУБРЕ ВО ТАЈВАН

СО МУЗИКА НА БЕТОВЕН РЕЦИКЛИРААТ ЃУБРЕ ВО ТАЈВАН

Тони Лу излегува секоја вечер во 21,30 часот со кесите за ѓубре, приклучувајќи се на неговите соседи на аголот од улицата, додека ги слушаат познатите ...
1 2 329 / 29 НАПИСИ