Таг: риба

СКИПЕР, ПРАЈВАТ И КОВАЛСКИ НЕ СМЕЕМЕ ДА ГИ ОСТАВИМЕ НАДВОР КОГА ТЕМПЕРАТУРИТЕ СЕ НАД 25 ИЛИ ПОД ПЕТ СТЕПЕНИ, ВЕЛАТ НЕГУВАТЕЛИТЕ ВО СКОПСКАТА ЗОО ЗА ПИНГВИНИТЕ

СКИПЕР, ПРАЈВАТ И КОВАЛСКИ НЕ СМЕЕМЕ ДА ГИ ОСТАВИМЕ НАДВОР КОГА ТЕМПЕРАТУРИТЕ СЕ НАД 25 ИЛИ ПОД ПЕТ СТЕПЕНИ, ВЕЛАТ НЕГУВАТЕЛИТЕ ВО СКОПСКАТА ЗОО ЗА ПИНГВИНИТЕ

Од пред еден месец скопската Зоолошка градина за првпат доби пингвини. Скипер, Прајват и Ковалски кои во Скопје стигнаа од Италија изминатите недели о ...
КРАПОТ ВО РИБНИЦИТЕ НА ТИКВЕШКО ЕЗЕРО НЕ УГИНУВА ОД БОЛЕСТ, УТВРДИ ВЕТЕРИНАРНИОТ ФАКУЛТЕТ

КРАПОТ ВО РИБНИЦИТЕ НА ТИКВЕШКО ЕЗЕРО НЕ УГИНУВА ОД БОЛЕСТ, УТВРДИ ВЕТЕРИНАРНИОТ ФАКУЛТЕТ

Поморот на риби кои претходната седмица беше регистриран во два рибника на Тиквешко Езеро не бил од болести кај рибата, констатира Факултетот за ветер ...
РИБАТА СОНЧАРКА Е АГРЕСИВНА КОН АВТОХТОНИТЕ ВИДОВИ ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО, ВЕЛАТ НУРКАЧИТЕ

РИБАТА СОНЧАРКА Е АГРЕСИВНА КОН АВТОХТОНИТЕ ВИДОВИ ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО, ВЕЛАТ НУРКАЧИТЕ

Од неодамна во Охридското Езеро живее сончарка, неавтохтона риба која природно не припаѓа во овој ендемичен систем. Нуркачи од „Амфора“ подолго го сле ...
НЕПОЗНАТ ВИД КРАП ФАТЕН ВО ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО, СЕ ИСПИТУВА ДАЛИ НАМАЛЕНИОТ ВОДОСТОЈ Е ПРИЧИНА ЗА НЕГОВАТА ПОЈАВА

НЕПОЗНАТ ВИД КРАП ФАТЕН ВО ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО, СЕ ИСПИТУВА ДАЛИ НАМАЛЕНИОТ ВОДОСТОЈ Е ПРИЧИНА ЗА НЕГОВАТА ПОЈАВА

Во Хидробиолошкиот завод во Охрид се испитува дали намалувањето на водостојот на Преспанското Езеро довело во водите да се појави непознат вид крап. Д ...
ФАТЕНИ КРИВОЛОВЦИ НА ЦРНА РЕКА, НАДЛЕЖНИТЕ СЕ СОМНЕВААТ ДЕКА РИБАТА ЈА ЛОВЕЛЕ СО ДИНАМИТ

ФАТЕНИ КРИВОЛОВЦИ НА ЦРНА РЕКА, НАДЛЕЖНИТЕ СЕ СОМНЕВААТ ДЕКА РИБАТА ЈА ЛОВЕЛЕ СО ДИНАМИТ

Велешките рибочувари заедно со кавадаречката полиција на Божиќ фатиле група криволовци на Црна Река, во атарот на селото Манастирец. Надлежните се сом ...
РЕТКАТА РИБА СОНЧАРКА СНИМЕНА КАЈ ТРПЕЈЦА

РЕТКАТА РИБА СОНЧАРКА СНИМЕНА КАЈ ТРПЕЈЦА

Во близина на селото Трпејца кај Охрид, нуркачи од Центарот за подводни активности „Акватек“ снимија два примероци на ретката риба сончарка (Lepomis g ...
ОХРИД ЧЕТИРИ ГОДИНИ ГО ОДБЕЛЕЖУВА ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ СО ЧОРБА ОД МОРСКА РИБА ОТИ Е ПОЕВТИНА ОД ОХРИДСКАТА

ОХРИД ЧЕТИРИ ГОДИНИ ГО ОДБЕЛЕЖУВА ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ СО ЧОРБА ОД МОРСКА РИБА ОТИ Е ПОЕВТИНА ОД ОХРИДСКАТА

Охрид веќе четврта година го одбележува Денот на рибарите со правење чорба од морска риба, бидејќи таа е поевтина од охридската, а и нема веќе кој да ...
СПАСЕНА ПЛАШИЦАТА ВО ОХРИД, СПРЕЧЕНА ПРОДАЖБАТА НА МРТВА РИБА НА ОХРИЃАНИ

СПАСЕНА ПЛАШИЦАТА ВО ОХРИД, СПРЕЧЕНА ПРОДАЖБАТА НА МРТВА РИБА НА ОХРИЃАНИ

Плашицата во Студенчишкиот канал во Охрид е спасена. Оваа мала, но вкусна риба куртули од поголем помор, откако вчера беа вклучени неколку пумпи кои ј ...
ПОЧНА СПАСУВАЊЕТО НА ПЛАШИЦАТА ВО ОХРИД, СО ПУМПИ ИМ СЕ ДАВА КИСЛОРОД

ПОЧНА СПАСУВАЊЕТО НА ПЛАШИЦАТА ВО ОХРИД, СО ПУМПИ ИМ СЕ ДАВА КИСЛОРОД

Во Студенчишкиот канал во Охрид каде денес поради недостаток на вода и кислород се гушат тони плашица, попладнево почна спасувањето на рибата. „Ние ...
9 / 9 НАПИСИ