Таг: риболов

ЗА 15 ГОДИНИ ТРОЈНО СЕ НАМАЛИЛ БРОЈОТ НА СПОРТСКИ РИБОЛОВЦИ ВО ВЕЛЕШКО

ЗА 15 ГОДИНИ ТРОЈНО СЕ НАМАЛИЛ БРОЈОТ НА СПОРТСКИ РИБОЛОВЦИ ВО ВЕЛЕШКО

Се намалува бројот на спортски риболовци во Велешко, покажуваат бројките на здружението на спортски риболовци „Бабуна“ од Велес. На риболовниот ревир ...
РИБАРИ ОД ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА ВО ДОЈРАН ЛОВАТ ЦРВЕНОПЕРКА, БЕЛВИЦА И КОСТРЕЖ (ФОТОГАЛЕРИЈА)

РИБАРИ ОД ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА ВО ДОЈРАН ЛОВАТ ЦРВЕНОПЕРКА, БЕЛВИЦА И КОСТРЕЖ (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Пријатното сончево време во Дојран деновиве привлече голем број спортски и рекреативни риболовци на езерото. Риболовци од Дојран, Струмица, Скопје, Ку ...
АКО КОНЦЕСИОНЕРОТ ЛОВИ ЗАКОНСКИ, ЗА 6 ГОДИНИ ЌЕ ИМА ЗАГУБА ОД 2 МИЛИОНА ЕВРА, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ ЗА НОВИОТ СТОПАН НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

АКО КОНЦЕСИОНЕРОТ ЛОВИ ЗАКОНСКИ, ЗА 6 ГОДИНИ ЌЕ ИМА ЗАГУБА ОД 2 МИЛИОНА ЕВРА, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ ЗА НОВИОТ СТОПАН НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

Издавањето на Охридското Езеро под концесија за стопански риболов е спротивно со препораките на УНЕСКО, вели Аријан Мероли, истражувач и експерт за за ...
ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ЌЕ ДОБИЕ КОНЦЕСИОНЕР, ВО ТЕК Е ПОСТАПКА ЗА ИЗБОР НА ФИРМА ЗА СТОПАНСКИ РИБОЛОВ

ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ЌЕ ДОБИЕ КОНЦЕСИОНЕР, ВО ТЕК Е ПОСТАПКА ЗА ИЗБОР НА ФИРМА ЗА СТОПАНСКИ РИБОЛОВ

По две години откако Владата ѝ ја одзеде концесијата за риболов на фирмата „Летница белвица“, Охридското Езеро ќе добие нов концесионер. Во тек е јаве ...
АКУМУЛАЦИЈАТА МАВРОВИЦА КАЈ СВЕТИ НИКОЛЕ ПРИВЛЕКУВА РИБОЛОВЦИ ОД ЦЕЛАТА ДРЖАВА, А РИБНИОТ ФОНД СЕ ЗАШТИТУВА СО ПОСЕБЕН ПРИРАЧНИК

АКУМУЛАЦИЈАТА МАВРОВИЦА КАЈ СВЕТИ НИКОЛЕ ПРИВЛЕКУВА РИБОЛОВЦИ ОД ЦЕЛАТА ДРЖАВА, А РИБНИОТ ФОНД СЕ ЗАШТИТУВА СО ПОСЕБЕН ПРИРАЧНИК

Месноста Мавровица, која се простира покрај истоимената акумулација кај Свети Николе, привлекува излетници од Кочани, Штип, Куманово, Пробиштип, Велес ...
ВТОРА ГОДИНА ПО РЕД НЕМА ЛОВ НА ОХРИДСКА ПАСТРМКА ЗА ВЕШТАЧКИ МРЕСТ, ОВАА РИБА ЈА ИМА СÈ ПОМАЛКУ

ВТОРА ГОДИНА ПО РЕД НЕМА ЛОВ НА ОХРИДСКА ПАСТРМКА ЗА ВЕШТАЧКИ МРЕСТ, ОВАА РИБА ЈА ИМА СÈ ПОМАЛКУ

Втора година по ред не се врши лов на охридската пастрмка за вештачки мрест, од која во овој период се собира икра. Од надлежното министерство велат д ...
РИБОЛОВЦИ ЌЕ МУ ОДДАДАТ ПОЧИТ НА АКТЕРОТ ВАНЧО ПЕТРУШЕВСКИ СО МИНИОЛИМПИЈАДА ВО РИБОЛОВ

РИБОЛОВЦИ ЌЕ МУ ОДДАДАТ ПОЧИТ НА АКТЕРОТ ВАНЧО ПЕТРУШЕВСКИ СО МИНИОЛИМПИЈАДА ВО РИБОЛОВ

Здружението на рекреативни риболовци „Рибарски приказни“ од Скопје ќе организира Миниолимпијада во риболов во чест на неодамна починатиот актер Ванчо ...
ПОЛИЦИЈАТА ЈА ЧУВА РИБАТА ВО ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ ОТИ НЕМА КОНЦЕСИОНЕР

ПОЛИЦИЈАТА ЈА ЧУВА РИБАТА ВО ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ ОТИ НЕМА КОНЦЕСИОНЕР

Концесијата за управување со рибниот фонд од езерото Младост, што ја имаше Здружението на спортски риболовци „Бабуна“ од Велес, истече во август минат ...
ПРЕСУШИ РЕКАТА БАБУНА

ПРЕСУШИ РЕКАТА БАБУНА

Пресуши реката Бабуна во долниот тек. Последните три недели нема капка вода во коритото, па место риби кај мостот близу село Војница пасат кози. Мешта ...
ДА СЕ УКИНЕ ЛОВОТ НА ОХРИДСКАТА ПАСТРМКА ОТИ Е ПРЕД ИСЧЕЗНУВАЊЕ, ПРЕДЛАГААТ ЕКОЛОЗИТЕ ОД ОХРИД

ДА СЕ УКИНЕ ЛОВОТ НА ОХРИДСКАТА ПАСТРМКА ОТИ Е ПРЕД ИСЧЕЗНУВАЊЕ, ПРЕДЛАГААТ ЕКОЛОЗИТЕ ОД ОХРИД

Охридската пастрмка е пред исчезнување, предупредува познатиот охридски еколог Лазо Наумовски и предлага концесионери на Езерото да бидат локалните вл ...
10 / 10 НАПИСИ