Таг: Росоман

1 2 10 / 19 НАПИСИ
РОСОМАН И КАРАТМАНОВО ГО ПОБЕДИЈА ВЕЛЕШКО БАШИНО СЕЛО ВО САДЕЊЕ МЛАД КРОМИД

РОСОМАН И КАРАТМАНОВО ГО ПОБЕДИЈА ВЕЛЕШКО БАШИНО СЕЛО ВО САДЕЊЕ МЛАД КРОМИД

Тивко е во велешко Башино Село, кое до пред некоја година беше најголем одгледувач на млад кромид во Македонија. Ја нема вообичаената пролетна слика н ...
И ГОДИНАВА НЕМА ДА ИМА РОД НА ПРАСКИ И КАЈСИИ ВО РОСОМАН И ГРАДСКО ПОРАДИ ЛАНСКАТА СУША ПО ХАВАРИЈАТА НА СИСТЕМОТ МАКАРИЈА

И ГОДИНАВА НЕМА ДА ИМА РОД НА ПРАСКИ И КАЈСИИ ВО РОСОМАН И ГРАДСКО ПОРАДИ ЛАНСКАТА СУША ПО ХАВАРИЈАТА НА СИСТЕМОТ МАКАРИЈА

Ниту годинава овоштарите од Росоман и Градско нема да имаат богат и добар род. По ланската суша поради хаваријата на системот Макарија, која се случи ...
ПОДНЕСЕНО ПРВОТО ОБВИНЕНИЕ ЗА НАПАД НА НОВИНАРИ ОТКАКО ПО НОВИОТ ЗАКОН СЕ СМЕТА ЗА НАПАД НА СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ

ПОДНЕСЕНО ПРВОТО ОБВИНЕНИЕ ЗА НАПАД НА НОВИНАРИ ОТКАКО ПО НОВИОТ ЗАКОН СЕ СМЕТА ЗА НАПАД НА СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ

Основното јавно обвинителство Кавадарци денеска поднесе Обвинителен предлог против 43-годишен жител на Росоман за кривично дело – Спречување службено ...
РОСОМАНЦИ ЌЕ ГИ СЕЧАТ ДРВЈАТА ПРАСКА ОТИ РОДОТ СО ГОДИНИ ЌЕ СТРАДА ОД СУШАТА ПО ДЕФЕКТОТ НА „МАКАРИЈА“

РОСОМАНЦИ ЌЕ ГИ СЕЧАТ ДРВЈАТА ПРАСКА ОТИ РОДОТ СО ГОДИНИ ЌЕ СТРАДА ОД СУШАТА ПО ДЕФЕКТОТ НА „МАКАРИЈА“

Изминатиот викенд низ цевководот на системот за наводнување„Макарија“ потече вода и земјоделците од Росоман и Градско добија вода за полевање. Според ...
РОСОМАН И ГРАДСКО СО ПОВЕЌЕЧАСОВНИ РЕСТРИКЦИИ НА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ, ПРЕТХОДНО ОСТАНАА И БЕЗ ВОДАТА ЗА ПОЛЕВАЊЕ

РОСОМАН И ГРАДСКО СО ПОВЕЌЕЧАСОВНИ РЕСТРИКЦИИ НА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ, ПРЕТХОДНО ОСТАНАА И БЕЗ ВОДАТА ЗА ПОЛЕВАЊЕ

Жителите на Росоман и Градско се со повеќе часови редукции на вода. Причината е енормно зголемената потрошувачка, па локалните јавни претпријатија вов ...
ПОРАДИ СУШАТА, ДЕЛ ОД РОДОТ НА ПРАСКИТЕ ВО РОСОМАН ОСТАНА ФРЛЕН ПО ПОЛИЊАТА

ПОРАДИ СУШАТА, ДЕЛ ОД РОДОТ НА ПРАСКИТЕ ВО РОСОМАН ОСТАНА ФРЛЕН ПО ПОЛИЊАТА

Наместо на пазар и на трпезите, дел од праските од Росоман завршија в поле, фрлени како смет. Откако поради долгиот сушен период беа без вода родот би ...
НИКОЈ НЕ БАРА ПРАСКИ ОД РОСОМАН ИАКО ВЛАДАТА ДОГОВОРИ ИЗВОЗ ВО УКРАИНА, РОДОТ ОСТАНА ВО МАГАЦИНИТЕ

НИКОЈ НЕ БАРА ПРАСКИ ОД РОСОМАН ИАКО ВЛАДАТА ДОГОВОРИ ИЗВОЗ ВО УКРАИНА, РОДОТ ОСТАНА ВО МАГАЦИНИТЕ

Праските од Росоман останаа по магацините, бидејќи само има извоз на мали количества во прибалтичките републики и Хрватска. Иако Македонија потпиша до ...
ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД РОСОМАН И ГРАДСКО ГИ ПРЕКИНАА ПРОТЕСТИТЕ, МИНИСТЕРОТ НИКОЛОВСКИ ИМ ВЕТИ ДЕКА РАСИПАНИОТ СИСТЕМ ЗА НАВОДНУВАЊЕ ЌЕ БИДЕ ПОПРАВЕН ЗА 45 ДЕНА

ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД РОСОМАН И ГРАДСКО ГИ ПРЕКИНАА ПРОТЕСТИТЕ, МИНИСТЕРОТ НИКОЛОВСКИ ИМ ВЕТИ ДЕКА РАСИПАНИОТ СИСТЕМ ЗА НАВОДНУВАЊЕ ЌЕ БИДЕ ПОПРАВЕН ЗА 45 ДЕНА

Земјоделците и овоштарите од Росоман и Градско ги прекинаа блокадите на регионалниот пат Градско-Прилеп откако им било ветено дека ќе се санира систем ...
ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД ГРАДСКО И РОСОМАН ГО БЛОКИРАА ПАТОТ ГРАДСКО-ПРИЛЕП, ОТИ НИ ПО 10 ДЕНА ОД ХАВАРИЈАТА НА МАКАРИЈА НЕМА ВОДА ЗА ПОЛЕВАЊЕ, А РОДОТ СЕ СУШИ

ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД ГРАДСКО И РОСОМАН ГО БЛОКИРАА ПАТОТ ГРАДСКО-ПРИЛЕП, ОТИ НИ ПО 10 ДЕНА ОД ХАВАРИЈАТА НА МАКАРИЈА НЕМА ВОДА ЗА ПОЛЕВАЊЕ, А РОДОТ СЕ СУШИ

Земјоделците од општините Градско и Росоман од 10 до 14 часот го блокираа патниот правец од Градско до Дреново на две места. Земјоделците од Градско г ...
РОСОМАН И ГРАДСКО ЧЕТИРИ ДЕНА БЕЗ ВОДА ЗА ПОЛЕВАЊЕ ПОРАДИ ОШТЕТЕН КРАК ОД СИСТЕМОТ ЗА НАВОДНУВАЊЕ МАКАРИЈА

РОСОМАН И ГРАДСКО ЧЕТИРИ ДЕНА БЕЗ ВОДА ЗА ПОЛЕВАЊЕ ПОРАДИ ОШТЕТЕН КРАК ОД СИСТЕМОТ ЗА НАВОДНУВАЊЕ МАКАРИЈА

Земјоделците, овоштарите од општините Росоман и Градско четири дена се без вода за наводнување за овоштарниците и земјоделските површини, што сериозно ...
1 2 10 / 19 НАПИСИ