Таг: рудници

1 2 3 4 10 / 37 НАПИСИ
ПО ПОПЛАВАТА ВО РУДНИЦИТЕ ВО РЕК ЌЕ СЕ РАБОТИ БЕЗ ОДМОРИ И ПРАЗНИЦИ

ПО ПОПЛАВАТА ВО РУДНИЦИТЕ ВО РЕК ЌЕ СЕ РАБОТИ БЕЗ ОДМОРИ И ПРАЗНИЦИ

Во рудниците на РЕК Битола се вложуваат натчовечки напори за да се санира настаната состојба со поплавите на откопните јагленови полиња предизвикани о ...
СОБРАНИЕТО НЕ ГЛАСАШЕ ЗА ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ, НЕМАШЕ КВОРУМ

СОБРАНИЕТО НЕ ГЛАСАШЕ ЗА ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ, НЕМАШЕ КВОРУМ

Собранието попладнево не гласаше за измените и дополнувањата на Законот за минерални суровини поради немање кворум за работа. Пратениците не ги раз ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОНОМИЈА ДОБИ РОК ОД СЕДУМ ДЕНА ДА КАЖЕ ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ ОДЗЕМЕ КОНЦЕСИЈАТА ЗА РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОНОМИЈА ДОБИ РОК ОД СЕДУМ ДЕНА ДА КАЖЕ ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ ОДЗЕМЕ КОНЦЕСИЈАТА ЗА РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

Владата го задолжи Министерството за економија во рок од седум дена да достави информација за можноста за раскинување на договорот за концесија за руд ...
ПЛАНИНИТЕ ВО ЈУГОИСТОКОТ ДА СТАНАТ НАЦИОНАЛНИ ПАРКОВИ ЗА ДА СЕ СТОПИРААТ РУДНИЦИТЕ, БАРААТ ЕКО АКТИВИСТИТЕ

ПЛАНИНИТЕ ВО ЈУГОИСТОКОТ ДА СТАНАТ НАЦИОНАЛНИ ПАРКОВИ ЗА ДА СЕ СТОПИРААТ РУДНИЦИТЕ, БАРААТ ЕКО АКТИВИСТИТЕ

Преставници на еколошки друштва и здруженија од Југоистокот формираат регионална граѓанска иницијатива за прогласување на планинските комплекси Беласи ...
КАВАДАРЦИ И ГЕВГЕЛИЈА ДАДОА НЕГАТИВНО МИСЛЕЊЕ ЗА НОВА КОНЦЕСИЈА ЗА РУДНИК НА КОЖУВ

КАВАДАРЦИ И ГЕВГЕЛИЈА ДАДОА НЕГАТИВНО МИСЛЕЊЕ ЗА НОВА КОНЦЕСИЈА ЗА РУДНИК НА КОЖУВ

Oпштините Кавадарци и Гевгелија дадоа негативно мислење по барањето на Министерството за економија за издавање концесија за детални геолошки истражува ...
ВЛАДАТА БАРА МИСЛЕЊЕ ОД КАВАДАРЦИ И ГЕВГЕЛИЈА ЗА НОВА КОНЦЕСИЈА ЗА РУДНИК НА КОЖУВ

ВЛАДАТА БАРА МИСЛЕЊЕ ОД КАВАДАРЦИ И ГЕВГЕЛИЈА ЗА НОВА КОНЦЕСИЈА ЗА РУДНИК НА КОЖУВ

Иако граѓаните од југоистокот на референдумите се изјаснија проти отворање на какви било рудници и бараат ревизија на веќе издадените концесии за истр ...
АКО ТРЕБА ЌЕ ПРАВИМЕ РЕБАЛАНС НА БУЏЕТОТ ЗА КВАЛИТЕТНИ ЕКОЛОШКИ МЕРКИ, ВЕЛИ ЗАЕВ

АКО ТРЕБА ЌЕ ПРАВИМЕ РЕБАЛАНС НА БУЏЕТОТ ЗА КВАЛИТЕТНИ ЕКОЛОШКИ МЕРКИ, ВЕЛИ ЗАЕВ

Владата е подготвена да направи реалокација на средства или ребаланс на буџетот за заштита на животната средина, е еден од заклучоците од синоќешната ...
ПРЕТСЕДАТЕЛЕ И ПРЕМИЕРЕ СТОПИРАЈТЕ ЈА ИЗГРАДБАТА НА РУДНИЦИТЕ, ПОБАРАА ГРАЃАНИТЕ НА ПРОТЕСТОТ ВО ВАЛАНДОВО

ПРЕТСЕДАТЕЛЕ И ПРЕМИЕРЕ СТОПИРАЈТЕ ЈА ИЗГРАДБАТА НА РУДНИЦИТЕ, ПОБАРАА ГРАЃАНИТЕ НА ПРОТЕСТОТ ВО ВАЛАНДОВО

Претседателот Ѓорге Иванов и премиерот Зоран Заев да се заложат и да ги искористат сите правни механизми за стопирање на изградбата на рудници во Југо ...
ТРИЕСЕТИНА ГРАЃАНИ НА ПРОТЕСТ ПРЕД ВЛАДАТА ПРОТИВ РУДНИЦИТЕ ВО ЈУГОИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА

ТРИЕСЕТИНА ГРАЃАНИ НА ПРОТЕСТ ПРЕД ВЛАДАТА ПРОТИВ РУДНИЦИТЕ ВО ЈУГОИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА

  Триесетина граѓани на Скопје ги поддржаа активистите за заштита на животната средина од Југоисточниот регион и протестираа пред зградата на ...
УТРЕ ПРОТЕСТИ И БЛОКАДИ ПРОТИВ РУДНИЦИ ВО ВАЛАНДОВО И СКОПЈЕ

УТРЕ ПРОТЕСТИ И БЛОКАДИ ПРОТИВ РУДНИЦИ ВО ВАЛАНДОВО И СКОПЈЕ

Активистите против рудници од Југоистокот со протестен марш и блокади во Валандово ќе бараат Владата и премиерот Зоран Заев да донесат одлуки за стопи ...
1 2 3 4 10 / 37 НАПИСИ