Таг: руски хакери

РУСКИТЕ ХАКЕРИ НАПАДНАЛЕ 42 СОЈУЗНИЦИ НА УКРАИНА, ВЕЛИ „МАЈКРОСОФТ“, САМО ВО ЕСТОНИЈА НЕМАЛО НИЕДЕН САЈБЕРПРОБИВ

РУСКИТЕ ХАКЕРИ НАПАДНАЛЕ 42 СОЈУЗНИЦИ НА УКРАИНА, ВЕЛИ „МАЈКРОСОФТ“, САМО ВО ЕСТОНИЈА НЕМАЛО НИЕДЕН САЈБЕРПРОБИВ

Паралелно со сајбернападите на Украина, руските хакери спроведуваат стратешка шпионажа против владите, невладините организации и бизнисите во 42 држав ...
ПЕНТАГОН ЛАНИ ИСПРАТИЛ ТИМ ЗА САЈБЕРБЕЗБЕДНОСТ ВО МАКЕДОНИЈА ЗА ДА СПРЕЧИ РУСКИ ХАКЕРСКИ НАПАДИ, ПИШУВА „ВАШИНГТОН ПОСТ“

ПЕНТАГОН ЛАНИ ИСПРАТИЛ ТИМ ЗА САЈБЕРБЕЗБЕДНОСТ ВО МАКЕДОНИЈА ЗА ДА СПРЕЧИ РУСКИ ХАКЕРСКИ НАПАДИ, ПИШУВА „ВАШИНГТОН ПОСТ“

Американското министерство за одбрана во 2018 испратило тимови со експерти за сајбербезбедност во Украина, Црна Гора и Македонија за да го пронајдат о ...
РУСИТЕ НЕ ГИ ХАКИРАЛЕ САМО ИЗБОРИТЕ ВО САД, ТУКУ ДЕЛУВАЛЕ И ГЛОБАЛНО

РУСИТЕ НЕ ГИ ХАКИРАЛЕ САМО ИЗБОРИТЕ ВО САД, ТУКУ ДЕЛУВАЛЕ И ГЛОБАЛНО

Руските хакери кои се вмешаа во ланските претседателски избори во САД ја немале за цел само кампањата на Хилари Клинтон, туку напаѓале и и-мејл адреси ...
РУСКИ ХАКЕРИ СЕ ОБИДЕЛЕ ДА ВЛИЈААТ НА ИЗБОРИТЕ ВО САД, ПОТВРДИ АМЕРИКАНСКИ ФУНКЦИОНЕР

РУСКИ ХАКЕРИ СЕ ОБИДЕЛЕ ДА ВЛИЈААТ НА ИЗБОРИТЕ ВО САД, ПОТВРДИ АМЕРИКАНСКИ ФУНКЦИОНЕР

Функционер на американското министерство за внатрешна безбедност кажа дека 21 од 50-те држави биле цел на руски хакери во неделите пред ноемвриските п ...
4 / 4 НАПИСИ