Таг: сеча

1 2 3 6 10 / 54 НАПИСИ
ЖИТЕЛИ ОД НАСЕЛБАТА НЕДОПИРЛИВИ ВО БИТОЛА РЕАГИРААТ ДЕКА СЕ ИСЕЧЕНИ БОРОВИ, ОПШТИНАТА ТВРДИ ДЕКА САМО СЕ КАСТРЕНИ

ЖИТЕЛИ ОД НАСЕЛБАТА НЕДОПИРЛИВИ ВО БИТОЛА РЕАГИРААТ ДЕКА СЕ ИСЕЧЕНИ БОРОВИ, ОПШТИНАТА ТВРДИ ДЕКА САМО СЕ КАСТРЕНИ

Жители од населбата Недопирливи во Битола се пожалија дека при реконструкција на улица во оваа градската населба се исечени долгогодишни борови високи ...
ЕКО-АКТИВИСТИ ОКУПИРАА ШУМА КРАЈ БЕРЛИН ЗА ДА СПРЕЧАТ СЕЧА ЗАРАДИ ПРОШИРУВАЊЕ НА ФАБРИКАТА НА „ТЕСЛА“

ЕКО-АКТИВИСТИ ОКУПИРАА ШУМА КРАЈ БЕРЛИН ЗА ДА СПРЕЧАТ СЕЧА ЗАРАДИ ПРОШИРУВАЊЕ НА ФАБРИКАТА НА „ТЕСЛА“

Еколошките активисти кои протестираат против ширењето на американскиот производител на електрични автомобили „Тесла“ надвор од Берлин, велат дека план ...
МАСАКР НА ДРВЈАТА ВО ШУМАТА КАЈ СМОЛЕВО ВО БИТОЛА

МАСАКР НА ДРВЈАТА ВО ШУМАТА КАЈ СМОЛЕВО ВО БИТОЛА

Десетици стебла на листопадни дрвја деновиве диво се исечени во рекреативната зона Смолево во Битола. Рекреативците коментираат дека е направен масакр ...
НОВА СЕЧА ВО ВЕЛЕШКО, ИСЕЧЕНИ ДЕСЕТИЦИ ДРВЈА ВО МЕСНОСТА ТРИТЕ ДОЛА

НОВА СЕЧА ВО ВЕЛЕШКО, ИСЕЧЕНИ ДЕСЕТИЦИ ДРВЈА ВО МЕСНОСТА ТРИТЕ ДОЛА

Регистрирана е нова сеча на дрвја во Велешко, во месноста Трите Дола во реонот на Дервен. Исечени биле десетици дрвја покрај патот, но и во внатрешнос ...
ИСЕЧЕНИ 30 ЧЕМПРЕСИ ВО ШУМА НА РИДОТ СВ. ИЛИЈА КАЈ ВЕЛЕС

ИСЕЧЕНИ 30 ЧЕМПРЕСИ ВО ШУМА НА РИДОТ СВ. ИЛИЈА КАЈ ВЕЛЕС

Велешките рекреативци алармираат дека се сечат садници чемпрес во околината на Велес, на ридот Св. Илија. Според нивните сведочења, исечени биле околу ...
МЕСТО САМО БОЛНИТЕ ДРВЈА, ПРИВАТНА ФИРМА АНГАЖИРАНА ОД „МАКЕДОНСКИ ШУМИ“ ИСЕКЛА РЕЧИСИ ЦЕЛА БОРОВА ШУМА ВО ЖЕЛИНО

МЕСТО САМО БОЛНИТЕ ДРВЈА, ПРИВАТНА ФИРМА АНГАЖИРАНА ОД „МАКЕДОНСКИ ШУМИ“ ИСЕКЛА РЕЧИСИ ЦЕЛА БОРОВА ШУМА ВО ЖЕЛИНО

На повеќе места покрај автопатот Скопје-Тетово, после наплатната рампа кај Желино, можат да се видат кубици исечени борови дрвја. За овој масакр на др ...
КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ЗА ДИРЕКТОРОТ НА НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК И УШТЕ ПЕТМИНА ЗА ИСЕЧЕНИ НАД 160 СТЕБЛА НА ПЕЛИСТЕР, ТИЕ ВЕЛАТ СÈ БИЛО ПО ПЛАНОТ

КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ЗА ДИРЕКТОРОТ НА НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК И УШТЕ ПЕТМИНА ЗА ИСЕЧЕНИ НАД 160 СТЕБЛА НА ПЕЛИСТЕР, ТИЕ ВЕЛАТ СÈ БИЛО ПО ПЛАНОТ

Дури 165 стебла од ендемичниот бор молика и ела биле исечени во Националниот парк Пелистер, соопшти битолската полиција, која поднесе кривични пријави ...
ПЕЛИСТЕР ЌЕ ДОБИЕ ЗИП ЛИНИЈА ДО КРАЈОТ НА МЕСЕЦОВ

ПЕЛИСТЕР ЌЕ ДОБИЕ ЗИП ЛИНИЈА ДО КРАЈОТ НА МЕСЕЦОВ

До крајот на октомври ќе биде готова зип линијата во Пелистер, што е дел од новата туристичка понуда која има за цел да ги зголеми приходите на паркот ...
НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „МАВРОВО“ ПРОФИТИРА МИЛИОНИ ЕВРА ОД СЕЧАТА НА ДРВЈАТА, КАЖА ЗДРУЖЕНИЕТО „ПРЕРОДБА НА ГОРНА РЕКА“

НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „МАВРОВО“ ПРОФИТИРА МИЛИОНИ ЕВРА ОД СЕЧАТА НА ДРВЈАТА, КАЖА ЗДРУЖЕНИЕТО „ПРЕРОДБА НА ГОРНА РЕКА“

Здружението за рурален развој „Преродба на Горна Река“ одржа нов протест за да го изрази револтот против еколошката катастрофа која се случува во Наци ...
НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „МАВРОВО“ ПРАВИ ЕКОЛОШКИ МАСАКР СО СЕЧА НА ДРВЈАТА, ПРОТЕСТИРАА ЖИТЕЛИТЕ ОД ОСУМ МАВРОВСКИ СЕЛА

НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „МАВРОВО“ ПРАВИ ЕКОЛОШКИ МАСАКР СО СЕЧА НА ДРВЈАТА, ПРОТЕСТИРАА ЖИТЕЛИТЕ ОД ОСУМ МАВРОВСКИ СЕЛА

На дрвена порта од влезот во Националниот парк „Маврово“ стои натписот „Природата што Господ ја создал ние сме должни да ја чуваме“, но жителите на ос ...
1 2 3 6 10 / 54 НАПИСИ