Таг: сексуални работнички

СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЧКИ ПОБАРАА ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЈА НА НИВНАТА РАБОТА

СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЧКИ ПОБАРАА ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЈА НА НИВНАТА РАБОТА

Со транспарентот „Декриминализација, кога?“, сексуалните работници во земјава денеска на улицата Македонија во Скопје го почнааа традиционалнниот 14. ...
БРИСЕЛ ЌЕ ИМЕНУВА УЛИЦА СПОРЕД УБИЕНА СЕКСУАЛНА РАБОТНИЧКА

БРИСЕЛ ЌЕ ИМЕНУВА УЛИЦА СПОРЕД УБИЕНА СЕКСУАЛНА РАБОТНИЧКА

Брисел ќе именува нова улица според убиена нигериска сексуална работничка, како дел од поширока кампања за оддавање признание на жени во Белгија. Улиц ...
АМСТЕРДАМ ИЗГЛАСА ИСЕЛУВАЊЕ НА ПРОСТИТУТКИТЕ ОД ЗОНАТА НА ЦРВЕНИТЕ ФЕНЕРИ И ЌЕ ОТВОРИ НОВ ЕРОТСКИ ЦЕНТАР

АМСТЕРДАМ ИЗГЛАСА ИСЕЛУВАЊЕ НА ПРОСТИТУТКИТЕ ОД ЗОНАТА НА ЦРВЕНИТЕ ФЕНЕРИ И ЌЕ ОТВОРИ НОВ ЕРОТСКИ ЦЕНТАР

Амстердам ќе ги исели проститутките од зоната на црвените фенери и ќе отвори „еротски центар“ далеку од центарот на градот, одлучија советниците. Пред ...
ТАНЦ НА СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЧКИ НА ЦРВЕНИТЕ ФЕНЕРИ ОД УНИВЕРЗАЛНАТА САЛА ВО СКОПЈЕ

ТАНЦ НА СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЧКИ НА ЦРВЕНИТЕ ФЕНЕРИ ОД УНИВЕРЗАЛНАТА САЛА ВО СКОПЈЕ

Пет девојки во жешките излози на Универзална сала во Скопје го доближија шармот на улицата на црвените фенери со борделите во Амстердам.  Пред црвенит ...
АМСТЕРДАМ ПЛАНИРА ДА ГИ ИСЕЛИ ПРОСТИТУТКИТЕ ОД ЦЕНТАРОТ НА ГРАДОТ

АМСТЕРДАМ ПЛАНИРА ДА ГИ ИСЕЛИ ПРОСТИТУТКИТЕ ОД ЦЕНТАРОТ НА ГРАДОТ

Градоначалничката на Амстердам го претстави планот кој предвидува преселба на сексуалните работнички од историскиот центар на градот во други области. ...
СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ БАРААТ ЗАШТИТА СО ДЕВОЈКИ ВО ИЗЛОГ ВО СКОПЈЕ

СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ БАРААТ ЗАШТИТА СО ДЕВОЈКИ ВО ИЗЛОГ ВО СКОПЈЕ

Со уметнички перформанс на девојки во излог, налик на областа на црвените фенери во Амстердам денеска во Скопје почна одбележувањето на Меѓународниот ...
ПРОСТИТУТКИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА СЕ БУНАТ ОТИ ДРЖАВАТА ПРЕМНОГУ СЕ ГРИЖИ ЗА НИВ

ПРОСТИТУТКИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА СЕ БУНАТ ОТИ ДРЖАВАТА ПРЕМНОГУ СЕ ГРИЖИ ЗА НИВ

Законот во Германија, кој стапи на сила во саботата на 1 јули, има за цел заштита на проститутките од принуда и експлоатација. Но, во познатата област ...
7 / 7 НАПИСИ