Таг: Шенген зона

РОМАНИЈА И БУГАРИЈА ДЕЛУМНО ВЛЕГУВААТ ВО ШЕНГЕН ЗОНАТА НА 31 МАРТ 2024

РОМАНИЈА И БУГАРИЈА ДЕЛУМНО ВЛЕГУВААТ ВО ШЕНГЕН ЗОНАТА НА 31 МАРТ 2024

Романија и Бугарија на 31 март 2024 делумно ќе се приклучат на Шенген зоната, што ќе важи само за патувањата со авион и брод, одлучи денеска Европскат ...
БУГАРИЈА И РОМАНИЈА ОСТАНУВААТ НАДВОР ОД ШЕНГЕН ЗОНАТА ПОРАДИ ЦВРСТОТО ПРОТИВЕЊЕ НА АВСТРИЈА

БУГАРИЈА И РОМАНИЈА ОСТАНУВААТ НАДВОР ОД ШЕНГЕН ЗОНАТА ПОРАДИ ЦВРСТОТО ПРОТИВЕЊЕ НА АВСТРИЈА

Австрија и натаму цврсто се спротивставува на приклучувањето на Бугарија и Романија кон Шенген зоната, истакнувајќи дека таа прво треба да стане подоб ...
ХРВАТСКА Е ПРВАТА ЧЛЕНКА НА ЕУ КОЈА ВО ИСТ ДЕН ВЛЕГУВА ВО ЕВРОЗОНАТА И ШЕНГЕН ЗОНАТА, КУНАТА ЌЕ ВАЖИ УШТЕ 14 ДЕНА

ХРВАТСКА Е ПРВАТА ЧЛЕНКА НА ЕУ КОЈА ВО ИСТ ДЕН ВЛЕГУВА ВО ЕВРОЗОНАТА И ШЕНГЕН ЗОНАТА, КУНАТА ЌЕ ВАЖИ УШТЕ 14 ДЕНА

Повеќе од девет години откако стана најновата членка на Европската Унија, Хрватска отиде најдалеку од балканските земји. Таа нoќеска на полноќ ја усво ...
БУГАРИЈА СЕ ОТКАЖА ОД ОДМАЗДНИЧКИ МЕРКИ КОН ХОЛАНДИЈА ПО ВЕТОТО ЗА ВЛЕЗ ВО ШЕНГЕН ЗОНАТА

БУГАРИЈА СЕ ОТКАЖА ОД ОДМАЗДНИЧКИ МЕРКИ КОН ХОЛАНДИЈА ПО ВЕТОТО ЗА ВЛЕЗ ВО ШЕНГЕН ЗОНАТА

Бугарија кажа дека нема да презема одмазднички мерки кон Холандија откако таа денеска се спротивстави на нејзиното влегување во Шенген зоната и стави ...
ХРВАТСКА ВЛЕЗЕ ВО ШЕНГЕН ЗОНАТА, ВЕТО ЗА БУГАРИЈА И РОМАНИЈА

ХРВАТСКА ВЛЕЗЕ ВО ШЕНГЕН ЗОНАТА, ВЕТО ЗА БУГАРИЈА И РОМАНИЈА

Хрватска стана 23. земја од Европската Унија која влезе во Шенген зоната, додека Австрија го блокираше пристапувањето на Романија и Бугарија. Холандиј ...
АВСТРИЈА НАЈАВИ ДЕКА ЌЕ СТАВИ ВЕТО ЗА ВЛЕЗ НА БУГАРИЈА И РОМАНИЈА ВО ШЕНГЕН ЗОНАТА

АВСТРИЈА НАЈАВИ ДЕКА ЌЕ СТАВИ ВЕТО ЗА ВЛЕЗ НА БУГАРИЈА И РОМАНИЈА ВО ШЕНГЕН ЗОНАТА

Австрискиот министер за надворешни работи Герхард Карнер изјави дека ќе стави вето на влегувањето на Романија и Бугарија во Шенген зоната, за што Брис ...
ХРВАТСКА ВЛЕГУВА ВО ШЕНГЕН ЗОНАТА НА 1 ЈАНУАРИ

ХРВАТСКА ВЛЕГУВА ВО ШЕНГЕН ЗОНАТА НА 1 ЈАНУАРИ

Европскиот совет денеска предложи од 1 јануари 2023 да се укинат сите контроли на копнените и поморските граници на Хрватска со земјите од Шенген зона ...
ГРЦИЈА ЈА ПРОДОЛЖИ ЗАБРАНАТА ЗА ВЛЕЗ НА МАКЕДОНСКИ ДРЖАВЈАНИ ДО 31 АВГУСТ

ГРЦИЈА ЈА ПРОДОЛЖИ ЗАБРАНАТА ЗА ВЛЕЗ НА МАКЕДОНСКИ ДРЖАВЈАНИ ДО 31 АВГУСТ

Забраната за влез во Грција за државјани на трети земји е продолжена до 31 август 2020 година. Како што јавува дописничката на државната агенција МИА ...
АКО ГРУЕВСКИ ЗАМИНЕ ОД УНГАРИЈА ВО ДРУГА ЗЕМЈА НА ЕУ МОЖЕ ДА БИДЕ УАПСЕН

АКО ГРУЕВСКИ ЗАМИНЕ ОД УНГАРИЈА ВО ДРУГА ЗЕМЈА НА ЕУ МОЖЕ ДА БИДЕ УАПСЕН

Избеганиот осуден експремиер Никола Груевски, кој од властите во Унгарија доби политички азил, не може да патува во државите на Европската унија од Ше ...
9 / 9 НАПИСИ