Таг: Шведска

1 2 3 5 10 / 44 НАПИСИ
ШВЕДСКА ГИ ОЛЕСНУВА РЕСТРИКЦИИТЕ ЗА СТАРИТЕ ЛИЦА ЗА ДА МОЖАТ ДА ЖИВЕАТ ПОНОРМАЛНО

ШВЕДСКА ГИ ОЛЕСНУВА РЕСТРИКЦИИТЕ ЗА СТАРИТЕ ЛИЦА ЗА ДА МОЖАТ ДА ЖИВЕАТ ПОНОРМАЛНО

Шведска ќе ги олесни рестрикциите кои важеа за старите лица, иако во земјата, како и во остатокот од Европа, се зголемува бројот на заразени со корона ...
ДОДЕКА ДРУГИТЕ ЕВРОПСКИ ЗЕМЈИ СЕ БОРАТ СО НОВО ШИРЕЊЕ НА КОРОНАВИРУСОТ, ШВЕДСКА ГИ БЕЛЕЖИ НАЈМАЛИТЕ БРОЈКИ ОД ПОЧЕТОКОТ НА КРИЗАТА

ДОДЕКА ДРУГИТЕ ЕВРОПСКИ ЗЕМЈИ СЕ БОРАТ СО НОВО ШИРЕЊЕ НА КОРОНАВИРУСОТ, ШВЕДСКА ГИ БЕЛЕЖИ НАЈМАЛИТЕ БРОЈКИ ОД ПОЧЕТОКОТ НА КРИЗАТА

Додека во останатите европски земји ширењето на коронавирусот повторно се зголемува, Шведска, чиј лесен пристап кон пандемијата привлече меѓународно в ...
ШВЕДСКИОТ ДАЛА КОЊ ПАТУВА НИЗ ЗЕМЈАВА И ГИ ПРОМОВИРА УБАВИНИТЕ И ВРЕДНОСТИТЕ НА ШВЕДСКА И МАКЕДОНИЈА

ШВЕДСКИОТ ДАЛА КОЊ ПАТУВА НИЗ ЗЕМЈАВА И ГИ ПРОМОВИРА УБАВИНИТЕ И ВРЕДНОСТИТЕ НА ШВЕДСКА И МАКЕДОНИЈА

Шведскиот Дала коњ патува низ земјава со своето семејство, промовирајќи го концептот на породилно отсуство во кое обата родители користат платено отсу ...
МАКЕДОНСКИТЕ ДРЖАВЈАНИ НЕМА ДА МОЖАТ ДА ПАТУВААТ ВО ШВЕДСКА ДО 31 АВГУСТ

МАКЕДОНСКИТЕ ДРЖАВЈАНИ НЕМА ДА МОЖАТ ДА ПАТУВААТ ВО ШВЕДСКА ДО 31 АВГУСТ

Шведската влада ги продолжи ограничувањата за патувања во земјата до 31 август, што ќе се однесува и на македонските државјани. Оваа мерка беше вов ...
ШВЕДСКА 34 ГОДИНИ ПО АТЕНТАТОТ ГО ОТКРИ УБИЕЦОТ НА БИВШИОТ ПРЕМИЕР УЛОФ ПАЛМЕ

ШВЕДСКА 34 ГОДИНИ ПО АТЕНТАТОТ ГО ОТКРИ УБИЕЦОТ НА БИВШИОТ ПРЕМИЕР УЛОФ ПАЛМЕ

Шведските обвинители го открија името на убиецот на поранешниот премиер Улоф Палме, ставајќи крај на една од најголемите мистерии во поновата историја ...
НА СТОКХОЛМСКА ВО СКОПЈЕ И ВО ДЕТСКАТА БОЛНИЦА КОЗЛЕ АМБАСАДАТА НА ШВЕДСКА ГО ОДБЕЛЕЖА НАЦИОНАЛНИОТ ДЕН КАКО ПОТСЕТНИК НА СОЛИДАРНОСТА ПО ЗЕМЈОТРЕСОТ

НА СТОКХОЛМСКА ВО СКОПЈЕ И ВО ДЕТСКАТА БОЛНИЦА КОЗЛЕ АМБАСАДАТА НА ШВЕДСКА ГО ОДБЕЛЕЖА НАЦИОНАЛНИОТ ДЕН КАКО ПОТСЕТНИК НА СОЛИДАРНОСТА ПО ЗЕМЈОТРЕСОТ

Со посета на детската болница „Козле“ и на улицата Стокхолмска во скопската населба Тафталиџе шведската амбасада во земјава годинава го прослави нацио ...
ВОДЕЧКИОТ ШВЕДСКИ ЕПИДЕМИОЛОГ ПРИЗНА ДЕКА ЗГРЕШИЛЕ СО СТРАТЕГИЈАТА ПРОТИВ КОРОНАВИРУСОТ

ВОДЕЧКИОТ ШВЕДСКИ ЕПИДЕМИОЛОГ ПРИЗНА ДЕКА ЗГРЕШИЛЕ СО СТРАТЕГИЈАТА ПРОТИВ КОРОНАВИРУСОТ

Водечкиот шведски епидемиолог Андерс Тегнел призна дека стратегијата на земјата во борбата против коронавирусот резултирала со премногу мртви. Анде ...
САМО 7,3% ЖИТЕЛИ НА СТОКХОЛМ ДОСЕГА РАЗВИЛЕ АНТИТЕЛА ЗА КОВИД-19, ПОКАЖА ДРЖАВНО ИСТРАЖУВАЊЕ

САМО 7,3% ЖИТЕЛИ НА СТОКХОЛМ ДОСЕГА РАЗВИЛЕ АНТИТЕЛА ЗА КОВИД-19, ПОКАЖА ДРЖАВНО ИСТРАЖУВАЊЕ

Само 7,3% од жителите на Стокхолм развиле антитела за КОВИД-19, покажа истражувањето на Агенцијата за јавно здравство, што ги зголеми грижите дека опу ...
ШВЕДСКАТА ВЛАДА СЕ ИЗВИНИ ШТО НЕ УСПЕАЛА ДА ГИ ЗАШТИТИ СТАРИТЕ ЛИЦА ОД КОВИД-19

ШВЕДСКАТА ВЛАДА СЕ ИЗВИНИ ШТО НЕ УСПЕАЛА ДА ГИ ЗАШТИТИ СТАРИТЕ ЛИЦА ОД КОВИД-19

Шведската влада се извини откако призна дека не успеала соодветно да ги заштити старите лица од коронавирусот, имајќи предвид дека повеќе од половина ...
АВСТРИЈА ПОВТОРНО ГИ ОТВОРА УГОСТИТЕЛСКИТЕ И ВЕРСКИТЕ ОБЈЕКТИ, ИТАЛИЈА НА 4 МАЈ ПОЧНУВА ДА ГИ ОЛЕСНУВА МЕРКИТЕ

АВСТРИЈА ПОВТОРНО ГИ ОТВОРА УГОСТИТЕЛСКИТЕ И ВЕРСКИТЕ ОБЈЕКТИ, ИТАЛИЈА НА 4 МАЈ ПОЧНУВА ДА ГИ ОЛЕСНУВА МЕРКИТЕ

Австрија ќе биде прва земја во Европа која повторно ќе ги отвори рестораните и кафулињата среде пандемијата на коронавирусот. Канцеларот Себастијан Ку ...
1 2 3 5 10 / 44 НАПИСИ