Таг: Слободан Унковски

1 2 3 10 / 23 НАПИСИ
КАКВА ДРУГА ПОТВРДА НИ ТРЕБА ЗА ТОА КОИ СМЕ ОСВЕН ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ, НАШИТЕ ПРЕВЕДЕНИ КНИГИ, ПРЕТСТАВИТЕ, ФИЛМОВИТЕ, ЗНАЧАЈНИТЕ ИЗЛОЖБИ, ВЕЛИ УНКОВСКИ

КАКВА ДРУГА ПОТВРДА НИ ТРЕБА ЗА ТОА КОИ СМЕ ОСВЕН ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ, НАШИТЕ ПРЕВЕДЕНИ КНИГИ, ПРЕТСТАВИТЕ, ФИЛМОВИТЕ, ЗНАЧАЈНИТЕ ИЗЛОЖБИ, ВЕЛИ УНКОВСКИ

Слободан Унковски, еден од најзначајните современи театарски режисери, професор по режија и глума и промотор на македонската театарска уметност во све ...
ЖАЛ МИ Е ШТО НЕ НАУЧИВМЕ ПОДОБРО ДА ЈА ПРОМОВИРАМЕ НАШАТА УМЕТНОСТ НАДВОР, КАЖА РЕЖИСЕРОТ СЛОБОДАН УНКОВСКИ НА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА ОРДЕНОТ ЗА ЗАСЛУГИ

ЖАЛ МИ Е ШТО НЕ НАУЧИВМЕ ПОДОБРО ДА ЈА ПРОМОВИРАМЕ НАШАТА УМЕТНОСТ НАДВОР, КАЖА РЕЖИСЕРОТ СЛОБОДАН УНКОВСКИ НА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА ОРДЕНОТ ЗА ЗАСЛУГИ

Актерите Бедија Беговска, Благоја Чоревски, Ѓокица Лукаревски, и Рефет Абази, музичарот Ристо Вртев, писателката Оливера Николова и режисерот Слободан ...
ОВАЦИИ ЗА ПРВАТА ПРЕМИЕРА НА СЛОБОДАН УНКОВСКИ ПО 20 ГОДИНИ ВО СЛОВЕНИЈА

ОВАЦИИ ЗА ПРВАТА ПРЕМИЕРА НА СЛОБОДАН УНКОВСКИ ПО 20 ГОДИНИ ВО СЛОВЕНИЈА

По повеќе од 20 години, македонскиот режисер Слободан Унковски се врати во Словенско народно гледалишче (СНГ) - Драма, Љубљана, каде на на 16 јануари ...
НЕ ЈА ГЛЕДАМЕ ВОЈНАТА ОД ШТО СМЕ ПРЕОКУПИРАНИ СО СИТНИ РАБОТИ, ВЕЛАТ АКТЕРКИТЕ КЛИМОСКА И ТРПКОСКА ОД НОВАТА ПРЕТСТАВА НА УНКОВСКИ

НЕ ЈА ГЛЕДАМЕ ВОЈНАТА ОД ШТО СМЕ ПРЕОКУПИРАНИ СО СИТНИ РАБОТИ, ВЕЛАТ АКТЕРКИТЕ КЛИМОСКА И ТРПКОСКА ОД НОВАТА ПРЕТСТАВА НА УНКОВСКИ

Идентитет, себепронаоѓање, љубов и омраза, фамилијарни врски, војна, Израел, Палестина се дел од темите кои провејуваат низ претставата „Сите сме птиц ...
„СИТЕ СМЕ ПТИЦИ“ НА УНКОВСКИ В САБОТА ПРЕМИЕРНО ВО МНТ

„СИТЕ СМЕ ПТИЦИ“ НА УНКОВСКИ В САБОТА ПРЕМИЕРНО ВО МНТ

Слободан Унковски, еден од најзначајните македонски театарски режисери, по девет години, в сабота (17 декември) во 20 часот има премиера во Македонски ...
УНКОВСКИ ПО ДЕВЕТ ГОДИНИ СЕ ВРАЌА ВО МНТ СО „СИТЕ СМЕ ПТИЦИ“

УНКОВСКИ ПО ДЕВЕТ ГОДИНИ СЕ ВРАЌА ВО МНТ СО „СИТЕ СМЕ ПТИЦИ“

Режисерот Слободан Унковски ги почна читачките проби за претставата „Сите сме птици“, по текстот на либанско-канадскиот автор Важди Муавад, што е него ...
ПРЕТСТАВАТА НА УНКОВСКИ „ЗИМСКА БАЈКА“ ОД ШЕКСПИР ВО МНТ СО 65.000 ЕВРА Е НАЈСКАПИОТ ТЕАТАРСКИ ПРОЕКТ ВО ГОДИШНАТА ПРОГРАМА ЗА КУЛТУРА

ПРЕТСТАВАТА НА УНКОВСКИ „ЗИМСКА БАЈКА“ ОД ШЕКСПИР ВО МНТ СО 65.000 ЕВРА Е НАЈСКАПИОТ ТЕАТАРСКИ ПРОЕКТ ВО ГОДИШНАТА ПРОГРАМА ЗА КУЛТУРА

Претставата „Зимска бајка“ од Вилијам Шексир што ќе ја режира Слободан Унковски во Македонскиот народен театар (МНТ) е најскапиот проект од драмската ...
СЀ ШТО СМЕ ИМАЛЕ СМЕ СИ КАЖАЛЕ СО ГОРАН, НЕМАМ ПОТРЕБА ДА СЕДНАМ НА КЛУПАТА, ВЕЛИ УНКОВСКИ

СЀ ШТО СМЕ ИМАЛЕ СМЕ СИ КАЖАЛЕ СО ГОРАН, НЕМАМ ПОТРЕБА ДА СЕДНАМ НА КЛУПАТА, ВЕЛИ УНКОВСКИ

Не сум седнал ниеднаш на клупата на Горан Стефановски...тоа е комплексно, немам потреба да седнам таму, вели најреномираниот македонски режисер со евр ...
ПО ФИНАНСИСКАТА АГОНИЈА СИ ОДИМЕ ОД ОБЈЕКОТ НА КИНОТО „КУЛТУРА“, НО ИДЕЈАТА ОСТАНУВА, ВЕЛИ ТИМОТ НА КИНО КУЛТУРА

ПО ФИНАНСИСКАТА АГОНИЈА СИ ОДИМЕ ОД ОБЈЕКОТ НА КИНОТО „КУЛТУРА“, НО ИДЕЈАТА ОСТАНУВА, ВЕЛИ ТИМОТ НА КИНО КУЛТУРА

По пет години, Кино Култура се отсели од просторот на некогашното кино „Култура“ во центарот на Скопје. Проектот Кино Култура во декември 2015 го стар ...
ДА ПОМОГНЕМЕ ВО ВРЕМЕТО КОГА НЕ СЕ ОДИ ВО ШКОЛО – УНКОВСКИ И СЕМЕЈСТВОТО НА СТЕФАНОВСКИ Ѝ ДОЗВОЛИЈА НА МРТ ДА ЈА РЕПРИЗИРА „БУШАВА АЗБУКА“

ДА ПОМОГНЕМЕ ВО ВРЕМЕТО КОГА НЕ СЕ ОДИ ВО ШКОЛО – УНКОВСКИ И СЕМЕЈСТВОТО НА СТЕФАНОВСКИ Ѝ ДОЗВОЛИЈА НА МРТ ДА ЈА РЕПРИЗИРА „БУШАВА АЗБУКА“

Режисерот Слободан Унковски на Фејсбук објави дека со семејството на Горан Стефановски ѝ дале дозвола на Македонската радио телевизија (МРТ) бесплатно ...
1 2 3 10 / 23 НАПИСИ