Таг: Собрание

1 133 134 135 136 137 143 1350 / 1423 НАПИСИ
ВЕЉАНОСКИ ОДБИ ДА СВИКА ИТНА СОБРАНИСКА СЕДНИЦА ЗА ПОПЛАВАТА ШТО ОДНЕСЕ 22 ЖИВОТИ

ВЕЉАНОСКИ ОДБИ ДА СВИКА ИТНА СОБРАНИСКА СЕДНИЦА ЗА ПОПЛАВАТА ШТО ОДНЕСЕ 22 ЖИВОТИ

Претседателот на Собранието Трајко Вељаноски вчера одби да свика итна собраниска седница за катастрофалната поплава, откако академик Владо Камбовски г ...
ВЕЉАНОСКИ ЧЕКА НЕКОЈ ДА ПОБАРА СВИКУВАЊЕ СЕДНИЦА ЗА ПОПЛАВИТЕ

ВЕЉАНОСКИ ЧЕКА НЕКОЈ ДА ПОБАРА СВИКУВАЊЕ СЕДНИЦА ЗА ПОПЛАВИТЕ

“Собранието стои на располагање да свика седница ако треба да се донесе закон или друг акт со кој ќе се олесни надминувањето на последиците од катастр ...
КАМБОВСКИ ГО ПОВИКА ВЕЉАНОСКИ: ПРЕКИНИ ГО ОДМОРОТ, СВИКАЈ ИТНА СЕДНИЦА

КАМБОВСКИ ГО ПОВИКА ВЕЉАНОСКИ: ПРЕКИНИ ГО ОДМОРОТ, СВИКАЈ ИТНА СЕДНИЦА

Академик Владо Камбовски го повика спикерот на Собранието Трајко Вељаноски итно да свика седница по катастрофалната поплава во Скопје и скопските насе ...
СИН МИ ИМА ПРАВО ДА СЕ ВРАБОТИ БЕЗ ОГЛАС, ВЕЛИ ПРАТЕНИКОТ НА ВМРО-ДПМНЕ ИЛИОСКИ

СИН МИ ИМА ПРАВО ДА СЕ ВРАБОТИ БЕЗ ОГЛАС, ВЕЛИ ПРАТЕНИКОТ НА ВМРО-ДПМНЕ ИЛИОСКИ

„И син ми има право да работи“, вели пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ од Битола Зоран Илиоски, откако се прошири веста дека неговиот син од вчера без оглас се ...
ОБВРСКАТА ЗАДОЛЖИТЕЛЕНО СО АДВОКАТ ПРЕД НОТАР СЕ ОДЛАГА ЗА ЈАНУАРИ, 2017

ОБВРСКАТА ЗАДОЛЖИТЕЛЕНО СО АДВОКАТ ПРЕД НОТАР СЕ ОДЛАГА ЗА ЈАНУАРИ, 2017

Се повлекува обврската граѓаните пред нотар задолжително да ангажираат и да поведат со себе адвокат. На последната седница, Собранието изгласа одложув ...
ИЗГЛАСАН РЕБАЛАНСОТ НА БУЏЕТОТ ЗА 2016 СОСЕ 450 МИЛИОНИ ЕВРА ОД ЕВРООБВРЗНИЦАТА

ИЗГЛАСАН РЕБАЛАНСОТ НА БУЏЕТОТ ЗА 2016 СОСЕ 450 МИЛИОНИ ЕВРА ОД ЕВРООБВРЗНИЦАТА

Со 55 гласа „за“ и со 23 „против“, Собранието вчера го изгласа ребалансот на буџетот за 2016. Не гласаа пратениците од опозицијата, кои истакнаа дека ...
ИГРИ НА ТРОНОТ ВО ВМРО-ДПМНЕ: МИЛОШОСКИ НЕ ГЛАСАШЕ ЗА ДВА ОД ПРЖИНСКИТЕ ЗАКОНИ ШТО ГИ ИСПРЕГОВАРА РИВАЛОТ ТОДОРОВ

ИГРИ НА ТРОНОТ ВО ВМРО-ДПМНЕ: МИЛОШОСКИ НЕ ГЛАСАШЕ ЗА ДВА ОД ПРЖИНСКИТЕ ЗАКОНИ ШТО ГИ ИСПРЕГОВАРА РИВАЛОТ ТОДОРОВ

Пратеникот Антонио Милошоски од ВМРО-ДПМНЕ вчера во Собранието не гласаше за два закони што беа дел од пакетот од Пржинскиот договор, за кои во име на ...
СОБРАНИЕТО ГИ ДОНЕСЕ ЗАКОНИТЕ ОД ПРЖИНСКИОТ ДОГОВОР, ПРОТИВ САМО НЕЗАВИСНИТЕ ПРАТЕНИЧКИ

СОБРАНИЕТО ГИ ДОНЕСЕ ЗАКОНИТЕ ОД ПРЖИНСКИОТ ДОГОВОР, ПРОТИВ САМО НЕЗАВИСНИТЕ ПРАТЕНИЧКИ

Собранието со 90 гласови ги донесе измените на Законот за внатрешни работи, Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, Изборниот законик, Зако ...
ДУИ НЕ СЕ НА ПРАТЕНИЧКИ ПРАШАЊА, НА ПОГРЕБ СЕ КАЈ МАЈКАТА НА АХМЕТИ

ДУИ НЕ СЕ НА ПРАТЕНИЧКИ ПРАШАЊА, НА ПОГРЕБ СЕ КАЈ МАЈКАТА НА АХМЕТИ

Министрите и замениците-министри од ДУИ, како и пратеничката група на интегративците, со исклучок на две-три пратенички, не дојдоа на денешната седниц ...
ПРЖИНСКИТЕ ЗАКОНИ ПРЕД ПРАТЕНИЦИТЕ, ОТВАРААТ ПАТ ЗА ИЗБОРИ НА 11 ДЕКЕМВРИ

ПРЖИНСКИТЕ ЗАКОНИ ПРЕД ПРАТЕНИЦИТЕ, ОТВАРААТ ПАТ ЗА ИЗБОРИ НА 11 ДЕКЕМВРИ

Денеска или најдоцна до утре Собранието ќе треба да ги изгласа законските измени кои четирите партии потписници на Пржинскиот договор ги договорија ми ...
1 133 134 135 136 137 143 1350 / 1423 НАПИСИ